Šta je novo?

chenbro gaming bomb 1

buggy86

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2006
Poena
310
Razmisljam da kupim navedeno kuciste.
Sta mislite o njemu ili neka vasa preporuka do 50e.

Meni je chembro onako sav budzast ruzan. Asusova kucishta nisu losha za taj kesh.

buggy86 je napisao(la):
Ja sam ga kupio pre par nedelja. Kućište je fenomenalno. Spoljni izgled neću da komentarišem, individualna stvar. Ali unutra je sve urađeno skoro savršeno.

Codegen, jednostavno, nije u toj klasi. Ni dve klase ispod. To je igračka. Ortak je pakovao mašinu u Codegen Briza kućište, a prčkao je i po ovom mom (menjali smo crknuto Codegen napajanje od 400W ;) i kaže da nemaju po čemu da se porede.

Evo ti i ovaj link da te još malo ubedim. Pobednik uporednog testa 14 kućišta.

Za 3500 din. nema boljeg. A zna se koliko je koštalo.

Maska na stranu, radi se o unutrasnjosti. Kuciste je malo dublje, pa mogu i malo shire ploce da se stave. Sistem sa shinama za drajvove. Kavez za diskove moze da se izvadi na stranu. Mehanizam za fixiranje kartica bez srafova. Mesto za necujni 12cm kuler pozadi. Itd. Jedino sto od koncepata fali da bi bilo jos bolje je fioka da se cela maticna ploca izvuce u komadu.

Sve u svemu, za te pare odlicno kuciste. Za vece pare i veca kucista izabrati nesto drugo.

silverglider je napisao(la):
...Kavez za diskove moze da se izvadi na stranu....

Kao kod ovih novijih Chiefova (LBX..) 90 stepeni u odnosu na CD-ove???

okmijun je napisao(la):
Kao kod ovih novijih Chiefova (LBX..) 90 stepeni u odnosu na CD-ove???
Da. Odšrafi se jedan debeli šraf rukom, stisne poluga i celi kavez izlazi napolje. Kad se pogleda unutra, vidi se da je to pravio neko ko je sklapao i rasklapao komp. hiljadama puta.

jegor je napisao(la):
Ja sam ga kupio pre par nedelja. Kućište je fenomenalno. Spoljni izgled neću da komentarišem, individualna stvar. Ali unutra je sve urađeno skoro savršeno.

Codegen, jednostavno, nije u toj klasi. Ni dve klase ispod. To je igračka. Ortak je pakovao mašinu u Codegen Briza kućište, a prčkao je i po ovom mom (menjali smo crknuto Codegen napajanje od 400W ;) i kaže da nemaju po čemu da se porede.

Evo ti i ovaj link da te još malo ubedim. Pobednik uporednog testa 14 kućišta.

Za 3500 din. nema boljeg. A zna se koliko je koštalo.
A koliko je kostalo? :)

Veoma dobro kuciste. Uzeo sam ga za brata prosle zime, kada sam mu sklapao komp.

Lepo izgleda (nek prica ko sta hoce), bas se istice... za razliku od gomile konfekcije kod nas, kao i raznih kvazi-Chieftec resenja... unutra je kvalitetno, dobar lim, ivice obradjene, shrafless... polu-providna strana (posto ima ono veliko B ;)), moze super da izgleda kada se mune neka neonka unutra...

Mane: nema reset dugme :d
I, po meni, napajanje je malo slabo... doduse, to sam probao na mojoj masini, malo se gusilo (to be honest, poredjeno je sa Enermax-om od 460W :))
Kod burazera na NF7-S, 1700+ na 2.2GHz i 9550GE radi bez problema (cudnog li cuda :))

E, da... placen je bio nesto malo ispod 90 evra, tako da je sada prosto neverovatno koliko kosta!!! :zgran:

Imam to kuciste vec duze vreme(isto ga platio oko 100e) jako kvalitetno,bez prokletih srafova,stvarno odlicno.Promenio sam vec dve konfiguracije,a nisam menjao kuciste.Jedino sto nema reset...

Ja sam moj chieftec DG-01 zamenio sa ovim kućištem, zbog izdašnijeg nesta za diskove, kako 5.25" tako i 3.5". Pozadi je 120mm fan a napred 92mm. Ima filter za prašinu ispred prednjeg ventilatora, i ova stvar dobro dođe. Lim je za nijansu tanji od chiefteca, i meni je nesto ruzniji od tog Chiefa, ali je zato mnogo funkcionalniji. Za tu klasu i veličinu kućišta, mislim da je najbolji izbor.

Нема ни бипер.
Нађеш или купиш неко старо АТ кућиште па узмеш звучник и ресет тастер. Звучник стави где имаш места унутра а ја сам пробушио рупицу на сред оне мале сиве пластике на предњој масци и ту ми вири ресет тастер.
За ~38е. (па ни за веће паре) нема боље.

Питам се зашто ови наши не увозе Gaming Bomb II? Е, то је кућиште!

http://www.chenbro.com.tw/product/product_preview.php?pid=126

buggy86 je napisao(la):

Ako mozes pogledaj Thermaltake Mambo, trebalo bi da je koji evro ispod 50 bez napajanja...

pozdrav

Да ли неко може да напише како се учвршћује матична, десна плоча не може да се скине, као ни она на којој је матична.

Видео сам пар review-а на нету, али нигде нису рекли како је зашрафити?

Polozi se u kuciste, pa pricvrsujes/srafis "na licu mesta"... ?

Капирам то, али како ставити навртке када се не може допрети до позадине плоче на којој је матична?

Koliko se secam, bese se srafe i sami navrtci na plocu na koju naleze maticna.

Nazad
Vrh Dno