Šta je novo?

Chat program

zokii

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
319
ok, ovako....
treba mi za firmu neki mnogo prost i jednostavan chat program... neki server-klient orjentisan je pozeljno... ali bitno je da je zatvoreno da ne mogu radnici da vilene... :D

pretpostavljam da pricas o lan chatu, ja koristim BORGchat i prezadovoljan sam

malo detaljnije....
u pitanju je sistem kladionica, dakle potrebno mi je da sva uplatna mesta budu povezana sa centralom, ali da ne mogu oni (uplatna mesta) da, kao sto sam vec rekao gore, vilene medjusobno, posto sa win communicatorom uzmu tako da se 'ebavaju i smaraju....

ocjesh da svi budu umrezeni i prikacheni na "maticu", a da ne vilene izmedju sebe ?!

kakva je ovo kontradiktornost ? pa to je problem do njih shto vilene..chak 2 korisnika mogu da vilene jedan na drugoga a ne 14 u mrezhi. ti ocjesh da svi oni budu umrezheni kod "tebe na maticu" a da nemaju mogucjnost da chatuju izmedju sebe ? koja je svrha onda tog chat klijenta ? svejedno uvek mogu da instaliraju mesindzer pa da vilene zajedno [ ili da idu preko web mesindzera]

lol anyone ?!

Sve sto vam treba je jedan server u centrali na koji cete instalirati OpenFire servis a na ostalim masinama neki Jabber klijent (ja preporucujem Spark).

Ovde imas sve sto ti treba:
http://www.jabber.org/servers/openfire

Jako se jednostavno instalira i podesavaa naravno u pitanju je softver pod GPL licencom. Isprobano u firmi sa oko 40 masina, radi kao sat.

Nazad
Vrh Dno