Šta je novo?

Chart program? (dobar, jel' :))

soulfly

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2002
Poena
619
Znaci da ima siroku lepezu chart typeova :), export u graficke formate i sl.....

Mislim da ces u paketu SPSS for windows v11 naci ono sto ti treba.
Ja licno koristim SigmaPlot (isto ga je napravila firma spss) i on mi je super (manje je poznat medju sirom publikom jer ga uglavnom koriste samo oni koji rade bioloska/medicinska istrazivanja)

Mozes i oba da instaliras i onda sigmaplot postaje deo SPSS for windows (kao i sto je slucaj sa kombinacijom sigmaplot- excel) pa uz spss-ove grafike mozes da pravis i sigmaplot-ove.

Sigmaplot moze da exportuje u .bmp i .wmf, pa ce ti zato biti zgodniji SPSS for win (u kombinaciji sa sigmaplotom), jer on moze pored ovih formata da exportuje jos i u emf, tiff, jpg, eps, png, pct.

potrebna mi je pomoc oko spss-a.
radio sam anketu, i sada treba da obradim podatke. ubacio sam sve anketne listove, i za jednostavna pitanja(sa jednim odgovorom) napravio tabele, grafike i sve sto mi je trebalo.
Ali, imam problem oko pitanja sa vise odgovora(3 kolone). kako ih "skupiti" u jednu tabelu i uraditi jedan grafik?

hvala

reggaeboy je napisao(la):
potrebna mi je pomoc oko spss-a.
radio sam anketu, i sada treba da obradim podatke. ubacio sam sve anketne listove, i za jednostavna pitanja(sa jednim odgovorom) napravio tabele, grafike i sve sto mi je trebalo.
Ali, imam problem oko pitanja sa vise odgovora(3 kolone). kako ih "skupiti" u jednu tabelu i uraditi jedan grafik?

hvala

Mada deluje lako, nije uopste. SPSS to sam po sebi nema.
Moras da cepas file u tri, u svakom je jedna od te tri varijable sa odgovorima (odg1, odg2 odg3. Posle toga ides na add files - merge po varijabli koju preimenujes u napr. odg tj. rename odg1 - odg, dalje te vodi sam program. Rezultat: dobijes jedna file sa 3 x broj ispitanika u varijabli odg1, a svi odgovori su u varijabli odg.
Ako ti nije jasno pitaj dalje.

Zdravo,
sad sam procitao tvoj post i vidim da se razumes u obradu podataka u SPSS-u. Treba mi mala pomoc oko selektovanja ajtema i odredjivanje njihove pouzdanosti. Teorijski i prakticno znam to da uradim ali mi se pojavio TEHNICKI problem gde ne mogu da putem SYNTAKS redukujem matricu. Jednostavno, komanda RUN ne radi.
Zamolio bih te za tvoju e -mail adresu pa da ti posaljem zadatak u celini.Videces, sitnica je ali dve glave bolje misle nego jedna.
Hvala!
P.S. moj e-mail je : [email protected]

Nazad
Vrh Dno