Šta je novo?

Character set, Philips tv

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Potrebna mi je pomoc da nadjem "character set" podesavanja na philips tv-u, model > 42PFL3188H/12...u svaki meni sam usao, medjutim nigde nisam nasao opciju da stavim "central european" jer ovako su titlovi beskorisni jer ne prikazuje pola slova - a sva sa kvacicama, pa cak ne prikaze ni obicna, sledeca koja idu posle kvacica...pa ako neko od clanova koristi philips led tv, i moze da mi pomogne oko nalazanje character seta, bio bih krajnje zahvalan ;)

a da probas da promenis encoding titlova na kompu,pre nego sto iskopiras film na usb....
Otvori srt datoteku sa Notepad++. Odaberi pod Encoding --> Character Set --> Central European --> Windows-1250, pa nakon toga ponovno pod Encoding odaberi Encode in UTF-8....probaj tako....
tako su neki ljudi resavali problem nasih slova na nekim Satelitskim risiverima i njihovim Media Playerima....

moze i ta opcija, iako mi kaze surak koji ima slican philips od 42 inca ako ne i isti, da je uspeo da namesti na central european, al se ne seca kako -.- probacu ovu varijantu sa notepad++ hvala ;)

ja imam Smart Philips 42pfl7606h....i nigde nisam nasao tu opciju....stim da mi titlovi izlaze normalno,ali bi voleo da mogu bar malo da se povecaju,i pomeraju levo-desno/gore-dole.....e sad to sam resio tako sto kad pustim film preko Media servera sa kompa,u njemu(Universal Media Server) mogu da menjam Boju,Velicinu fonta,i sve izgleda na Tv,kako treba da izgleda.....

hm...cak ni na smartu da ne stave...uzas...nesto se ne snalazim sa ovim notepad++, tj odradim ja sto si ti rekao ali tv se i dalje isto ponasa...probao sam engleske titlove, koji su integrisani u mkv i cita bez problema, jedino sto font mnogo sitan i bez senke, a ja sam picajzla sto se toga tice, hocu veliki zuti font sa senkom i outline, i zato cu verovatno preko laptopa gledati, jedino ne znam kako ce tv prikazivati sliku, posto je lap 720p nativna reza, hoce li 720p prikazivati i na tv, ili moze da se nasteluje da bude na tv 1080p?
na kraju cu da uzmem android tv box da bi sve bilo kako treba kad ni ljudski tv ne moze da naprave sa osnovnim funkcijama koji mnogi vole da podesavaju drugacije...

xex kupim hdmi kabl i povezem laptop, kad ono zelene strafte po ekranu xD povezem komp sa istim kablom radi super...povezem lap sa tim istim kablom na devojkin philips 42" opet sve radi super xD skroz nelogicno, ispada da je sve ispravno, al opet se nesto ne mirisu lap i tv...

posto se nisam snasao sa encodingom, isao sam na opciju replace u notepad++ i sve kvacice zamenio sa c z s slovima i tako pustam za sada, a razmisljam da kupim tablet sa microHDMI pa da mi on bude kao HTPC da bi manipulisao velicinom i bojom titlova :) komplikacije i komplikacije xD

Vrh Dno