Šta je novo?

Chaintech,Via,AMD na XP-u bez agp x 4

cholak

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2002
Poena
620
Sve savrseno funkcionise pod 98,ME,ali kad moju kantu(Chaintech 7 Aja 2,Gforce 2MX( Microstar),duron 750,MEM 256 NCP SDRAM) stavim pod XP,AGP X 4 nikako ne mogu ukljuciti iako u biosu stoji X4.Samim time performanse mi opadaju za 50 i vise %.Napominjem da sam instalirao najnovije VIA4in1 drajvere,a na istom nasem:D XP ortaku radi sve OK.Uostalom mucim li se ja samo za lepsi interfejs i par novih desktop fotki ili xp stvano radi brze.Stabilnost mi nije bitna jer to imam i sa 98 za razliku od MEFX HELP IF YOU WANT!

Hmm , i ja sam onomad imao pitanje slicno tebi ali ...
Ja imam Radeon7500 i slucaj da mi u XP-u ne radi AGP Texture Acceleration sto naravno mnooogo obara performanse .
U mojoj igri (D3D) ne moze vise od 25 fps u XP-u , dok to isto fura u Me-u oko 80-100 fps !
Dakle proveri u DxDiag-u da li ti je ukljucen AGP (takodje i sa PowerStrip-om mozes videti da li ti je ukljucen AGPx4 i DMA mode) .
Problem je na relaciji driver-XP , e sad nisam siguran ali prednost dajem XP-u ...
Mada , imao sam taj problem i sa Win2000 pa sam ga resio sa VIA4in1 ver.4.37 (dakle ne najnovija verzija) , sa 4.38a nije moglo .
Cekaj XP SP1 , novi VIA4in1 ,...

POzdrav , Misa...boom

Vrh Dno