Šta je novo?

Chaintech 7NJS - nForce2

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Ima zanimljive overclocking opcije, ali nema promenu mnozioca !
Verovatno ce sa novim BIOS-om biti ubacena.
AthlonXP 1600+@1750 Mhz na 166 Mhz sa jednom 256MB DDR 333 memorijom i GeForce4 Ti4200 315/620 izvlaci oko 12500 3D Markova.
XP 1600+ je radio na cak 2 Ghz.

Chaintech i overklokovanje, nekako mi se to nikako ne slaze jedno sa drugim. 😀 😛 Te rezultate sto si naveo su sasvim normalni, cak i ispod proseka, a XP radi kako radi, sta to znaci na "cak" 2Ghz, kad ga napucas na 2,2V. Zenit je izgleda jos daleko od zenita. 😛 Cekamo nForce 2 u izvedbi pravih oc firmi Abita i Epoxa. 😉

Pa probudio se na 195 Mhz i krenuo da dize sistem. To je preko 2 Ghz.
Jedno mi samo nije jasno - zasto samo 2-phase napajanje ?
XP@2+ Ghz vuce veoma mnogo ampera, zar ne ?
Chipset je deset koraka ispred VIA KT-333/400 chipsetova. Ne samo da mozes da fiksiras AGP, nego mozes da mu sam odredjujes freq. od 66-100 Mhz, a i memorija moze asinhrono da radi na kojoj hoces frekvenciji, a usput, PCI komunikacija je odlicna.

drfedja je napisao(la):
...

Da se lakse spali, naravno.

hrkk

Evo gledam sliku pomenute ploče i....

Uvek sam smatrao da je kod računarskih komponenti funkcionalnost daleko ispred estetike, ali ove nove Chaintech ploče stvarno izgledaju ko rumnski cirkus.

drfedja je napisao(la):
Pa probudio se na 195 Mhz i krenuo da dize sistem. To je preko 2 Ghz.
XP@2+ Ghz vuce veoma mnogo ampera, zar ne ?
Chipset je deset koraka ispred VIA KT-333/400 chipsetova. Ne samo da mozes da fiksiras AGP, nego mozes da mu sam odredjujes freq. od 66-100 Mhz, a i memorija moze asinhrono da radi na kojoj hoces frekvenciji, a usput, PCI komunikacija je odlicna.

Kako ti nije jasno, pa to je Chaintech. Nikada oni nece nauciti neke lekcije. Videces u Abitovoj i Epox izvedbi da li ce da ima 3 ili cak 4-phase napajanje. Ovo za AGP je ipak najjaca fora. Placem za tim na KX7, ali dzaba.

drfedja ajde ako imas mogucnosti iprobaj kako ploca funkcionise sa ATI grafickim kartama zbog nVidia cipseta. Mislim da ima nas dosta ovde na forumu koje interesuje ovo pitanje.

Hvala unapred i pozdrav !!

drfedja je napisao(la):
Ima zanimljive overclocking opcije, ali nema promenu mnozioca !
Verovatno ce sa novim BIOS-om biti ubacena.
AthlonXP 1600+@1750 Mhz na 166 Mhz sa jednom 256MB DDR 333 memorijom i GeForce4 Ti4200 315/620 izvlaci oko 12500 3D Markova.
XP 1600+ je radio na cak 2 Ghz.

Ja sa XP-om i KR-om (1800procesor@171magistrala) isti klokovi za gf4 imam 12.5K u 3D Marku, znaci nista epohalno, Chaintech je uvek kuburio sa losim AGP perfomansama.

Na o/c benchu su rekli da ce izaci nova revizija bios-a koja ce to popraviti vezano za mnozilac. A ne mogu da verujem da su svi poceli da isporucuju okrugle ATA kablove...

Lakse malo sa pljuvanjem ljudi, ploca se na nekim svetskim sajtovima (ima i u vestima na benchu) pokazala bolje i od Epoxa i Abita nforce-a

Nazad
Vrh Dno