Šta je novo?

Chaintech 6BTM problem

Crni

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
799
Ortak ima problem sa doticnom plocom, a ogleda se u tome da ploca uopste ne detektuje procesor. Prvo je mislio da je problem do PPGA adaptera, ali se pokazalo da je on OK.

Zakljucak: crkla.
E sad, pitanje: ima li neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju i vredi li uopste pokusavati da se to nekako opravi s obzirom na surnaest slojeva stampe?

Jel zna neko nekog dobrog servisera u BG i koliko bi eventualno to zadovoljstvo moglo da kosta pod pretpostavkom da je tako nesto uopste isplativo?

Cores i Tehnicom.

Ajde ljudi pomagajte...
Znam da je neko svojevremeno hvalio nekog tipa iz BG
(mislim da bi Cores ili Tehnicom bila najneisplativija varijanta).

Ma adapter je OK. I ja sam prvo pomislio da je on u pitanju, ali nije definitivno. Probali smo sve i svasta, ali...

Na kraju sam ja prebacio plocu (samo nju) u moju masinu (znaci: moj procesor, adapter, memorija...) i nista.

U medjuvremenu smo probali sve njegove komponente na mojoj ploci i sve radi perfektno. Zezali smo se i sa kontaktima, gledali da nije pukao neki lem ili da se nesto nije odvalilo, sprzilo ili slicno, ali na oko sve deluje OK.

Zakljucili smo sledece: ploca ima napon (masina se pali na dugme), ali nece ni da mrdne, a ne ispusta nikakve zvuke. S obzirom da se nista ne desava, pretpostavljam da je problem nesto sa detekcijom procesora ili inicijalizacija AGP-a (za memoriju i ostalo ne znam jer dotle nismo ni uspeli da dodjemo).
Kad se podvuce crta, ploca je ispustila dusu, ali nismo sigurni sta je tacno na njoj crklo, pa bi ortak da je odnese kod nekog dobrog servisera da vidi sta je u pitanju, da li moze da se opravi, koliko je to uspesno (citaj pouzdano i dugotrajno), pa da na osnovu svega toga zakljuci da li se uopste ta gimnastika isplati (naravno, ako je tako nesto uopste izvodljivo zbog komplikovanosti stampe same ploce) :( :confused: :(

Ma kakva popravka!

Ma kakva popravka!
Pazi, Kod njegovog problema nema popravke jer stampa koju oni navodno mogu da nameste je dvoredna i to rade samo mashine tj. roboti tako da od toga nema nista a to nikako nije isplativo zato sto najverovatnije mora da kupi novu tj. da zameni plocu - prvo bi probao za zamenom processora pa ako vise njih uopste nece onda bato skupljaj za novu plocu - neznam zasto si je uopste takvu kupio , sledecu put pazi sta kupujes to je veoma vazno Pozdrav!!!

Slazem se sa AMD-om definitivno je tako, nemam sta da dodam
Nova i nema price dalje:) :)

prvo bi probao za zamenom processora pa ako vise njih uopste nece onda bato skupljaj za novu plocu - neznam zasto si je uopste takvu kupio , sledecu put pazi sta kupujes to je veoma vazno Pozdrav!!!
Ma nisam ja kupio tu plocu.

To je ortakova ploca. Ja sam mu savetovao da uzme "novu" (posto je u zavadi sa lovom citaj polovnu), na primer nekog BX Mastera ili BE6 ili nesto slicno sto bi moglo da se istina malo teze iskopa za recimo 50-60 Eura +/-, ali kao sto rekoh problem je kinta, pa rekoh da pitam isplati li se uopste i pokusavati da se popravi. Ja u principu mislim da je to najgora varijanta, jer znate ono: Ko ne plati na drumu, platice...

U svakom slucaju, hvala svima na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno