Šta je novo?

CHAFAN na ploci, problem

cetojevic

Cenjen
Učlanjen(a)
21.12.2013
Poena
154
Imam problem sto kad povezem bilo koji, ali bukvalno bilo koji ventilator na taj konektor na ploci, ploca ga vrti na maksimalnim obrtajima, samim tim je komp jako bucan... Pitanje glasi, ako neko zna kako mogu da smanjim tu voltazu bilo preko biosa, nekog softvera. Nije bitno, treba mi taj ventilator a vise nemam slobodnih izlaza od napajanja...
Hvala unapred!

Probaj sa programom speedfan...

U biosu imam opsciju samo za procesorski kuler, a speed fan mi daje da kontrolisem samo kuler od graficke....

Koliko pinova ima taj konektor?
I kakav je prikljucak od venta?

3 pina, isti je kontektor i na ploci i na ventu...

U biosu pod stavkom monitor imas li ocitavanja za taj vent-rpm?

Imam ali nemam opciju da smanjim napon ili obrtaje, nista.. samo za cpu fan imam opciju ventilatora kao silent, performance i standard.

Kako ti je namesten sistem performance u biosu imas power saving mode,normal i asus optimal mode.
Probaj na na neku da promenis.
BIOS.jpg

Poslednja izmena:
Imam problem sto kad povezem bilo koji, ali bukvalno bilo koji ventilator na taj konektor na ploci, ploca ga vrti na maksimalnim obrtajima, samim tim je komp jako bucan... Pitanje glasi, ako neko zna kako mogu da smanjim tu voltazu bilo preko biosa, nekog softvera. Nije bitno, treba mi taj ventilator a vise nemam slobodnih izlaza od napajanja...
Hvala unapred!

BIOS

noise adaptor

Da, ako ne mozes to da sredis preko biosa onda najbolje da probas sa low noise adaptorom ili 3to4 adaptorom

Nazad
Vrh Dno