Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ma ok je ako ti neko iznajmi uređaj, ali ti si kupio uređaj za velike pare! Nikakvo iznajmljivanje nije u pitanju! Ne želim da mi IKO prčka po onome što sam kupio! Ta mogućnost me užasava! Ko se slaže sa tako nečim je LUD!!! To treba zakonom zabraniti, a sve kompanije koje sebi daju pravo da to rade, globiti dok ne propadnu ili se ne opamete! Šta je sledeće? Tv na kome možeš da gledaš samo kanale koji odgovaraju proizvođaču? Auto koji javlja da si benzin sipao na pumpi koja nije "odobrena" od proizvođača, a ovaj ti zauzvrat isključi 3 cilindra?
Jedno je softver tu imas licence ograniceno pravo koriscenja itd
.Recimo kupis laptop i hoces da da ga prodas a kompanija kaza a ne ili oces da stavis linux a kompanija kaze vracaj laptop.
Ili je tvoje ili nije ako jeste onda mozes da ga razbijes prodas stavis sta hoces na njega itd .
Ako nije ekvivalent bi bio modem od provajdera ali i cena je daleko povoljnija oni ti daju da koristis nesto u zamenu za uslugu da koristis njih a u tom slucaju bi applovi uredjaji bili fantasticno bezobrazno drsko skupi kad bi bilo samo pravo koriscenja .
U slucaju iphona provajder ispada uznajmio od appla a onda za 199$ iznajmio prosecnom usa korisniku ali sta je sa onima koji su platili punu cenu!!!
Apple ima opasnu tedenciju da i hardver smatra da je tehnicki jos uvek u njegovom vlasnistu a korisnik ima pravo koriscenja a koristi softver kao srestvo da prigrabi hardver a pa mnogo je i na vreme treba to zaustviti jer ostali ce ga pratiti.
btw, malo nevezano za temu ali: meni je trenutno najinteresantniji FaceTime koji bukvalno ZAOBILAZI mobilne operatere i milijarde ulozene u licence i opremu. :wave:
Apple ima opasnu tedenciju da i hardver smatra da je tehnicki jos uvek u njegovom vlasnistu a korisnik ima pravo koriscenja a koristi softver kao srestvo da prigrabi hardver a pa mnogo je i na vreme treba to zaustviti jer ostali ce ga pratiti.
isto je i sa Androidom i sa Googlom: imaju i koriste remote wipe aplikacije i to nije nista cudno. Da nemaju, ponovila bi se poplava virusa i antivirusa prosirena sa spymalwareom, trojancima i pitaj boga cime.
a verujem da to nikome nije u interesu osim ako niste vlasnik antivirusne kompanije
@Ivan90bg - imas skype za iPhone ali Skype ne podrzava video na mobilnim uredjajima, plus, za Skype moras da otvaras nalog, da skidas aplikaciju da... FaceTime je integrisan u iPhone i radi out of box.
plus, koliko sam citao, zbog preopterecenosti Skype servera u jednom trenutku su npr. blokirali Fring klijente koji koriste skype protokol. a da, i FaceTime bi trebao da bude Open protokol, tako je Apple obecao ali jos nije ispunio!