Šta je novo?

Cene kablovskog neta by PTT KDS

Shale

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2000
Poena
619
Evo, ponovo mi se javio onaj moj ortak sa informacijama koje se ticu cena kablovskog neta (KDS). Da ga cujemo. Ajd'....

Postovanje svima. Ranije je bilo dista nagadjanja o cenama kablovskog interneta, pa bih sada zeleo da vam pruzim informacije o cenama koje sam dobio iz PTT-a.

1. Iznjamljivanje kablovskog modema je 720.00 din. (to valjda vec svi znate).
2. Postoji 5 paketa koji korisnik sam bira, a to su:
Paket 1: max. brzina 64 Kb - download do 150 MB - 600.00 din.
Paket 2: max. brzina 128 Kb - download do 200 MB - 800.00 din
Paket 3: max. brzina 128 Kb - download do 300 MB - 1200.00 din.
Paket 4: max. brzina 256 Kb - download do 650 MB - 3000.00 din.
Paket 5: max. brzina 512 Kb - download do 1GB - 4800.00 din.
3. Prilikom potpisivanja ugovora, PTT vam daje 5 h besplatnog koriscenja interneta (to je naznaceno u ugovoru).

To bi bilo to.

A sada samo jos par informacija oko trenutnih radova. U toku je uvodjenje KDS u ul. Bulevar M. Pupina (bivsa Bul. Lenjina) br. 173. (To je preko puta Jugocentra - bivsi Merkator). U visokim zgradama kao sto je ta, montiraju vertikale (shine) pri cemu buse spratove. Na spratovima se nalaze razvodne kutije. Shine idu do stanova, a dalje mogu samo da naslutim. Nekoliko ekipa je trenutno na terenu.

Domaci TV kanali:
1. Stankom
2. Metropolis
3. Art
4. Kbm
5. Ns +
6. Info kanali (KDS)
7. Rts 1
8. BK Telekom
9. Rts 2
10. Rts 3K
11. B 92
12. Palma
13. SOS
14. NS
15. Politika
16. Kosava
17. Studio B
18. YU Info
19. Pink
20. Info kanal (KDS)

Satelitski TV kanali:
1. Rai Uno
2. BBC
3. TV Montenegro
4. Rai Sport
5. Boomerang
6. Travel
7. SKY News
8. Vox
9. TV5 Europe
10. DSF
11. CNBC Eu
12. Rai Due
13. RTL
14. Romantika
15. Super RTL
16. Holmark - filmski - titl na srpskom
17. Discovery - delimican titl na srpskom
18. MTV
19. Fashion
20. Cartoon

Tu je jos i 20 radijskih kanala (5 stranih i 15 doiomacih).

Toliko za sada. Pozdrav svima!

au, katastrofa... 4.800 dinara je ipak skupo... ovi ostali paketi mi nikako ne odgovoraju... 650 mega download je smesna cifra... ja toliko skinem mesecno modemom...

nego koliko kosta kupovina kablovskog modema, da ne iznajmljujem?

Download? Sta se tu broji? Kako se racuna lokalni saobracaj da li ce ga biti i sta obuhvata?
Kako ce se naplacivati prekoracenje limita?

Znam da treba da budem zahvalan i za ovoliko informacija, ali me uvek interesuje malo vise :)

PJ je napisao(la):
Download? Sta se tu broji? Kako se racuna lokalni saobracaj da li ce ga biti i sta obuhvata?

Znam da treba da budem zahvalan i za ovoliko informacija, ali me uvek interesuje malo vise :)

E bato pa placace se po skinutom protoku...
Mislim skup je protok na takvim vezama... nisu skupi kablovi koliko relejne stanice hubo ruteri i ostalo pa tako da cesh morati fino da odvojish od dzepa da bi to platio...

stvarno je download previše ograničen pa što reče miroslav pa 650 mega može modemom da se skine za nedelju dana a flat režim je znatno jeftiniji.

Ma mentoli. Treba da iznajmim modem za 720 i jos da platim 600 za samo 150MB mesecnog download-a. Briju. Nego ja sam zadovoljan i sa ovom TV ponudom, ma lazem - nisam zadovoljan ali boljeg resenja nema jer je ovo sto PTT radi legalno - barem tako oni govore...

E da a mene zivo zanima shta im ono znachi 5 sati besplatnog neta??
Chekaj jel ce to oni da ogranichavaju i protok i vreme???
Pa gde se to radi!!!

kako mislis vreme da ogranice? to je nemoguce, time bi nam ogranicili vreme koriscenja kompa... koliko se ja razumem, ti cim ukljucis komp imas net, tj. kablovski modem se ponasa kao mrezna. ne moras ti nista da radis ali vreme tece i to bez protoka...

smesno, moracu ruter kod mene da konfigurisem da imam 2 izlaza na net, kablovski i obican modem :)

Ovo je stvarno katastrofa... FX
mada opet kad urachunash tel. rachun sto placas ovako, i plus flat... pa ne znam, mozda mu dodje na isto..a nema cimanja oko spore veze, sporog DL-a...videcemo,to ti je - kol'ko para - tol'ko muzike.

mene zanima

da li ce se onda i download preko satelitskog neta ukljucivati u ukupni protok?
jer dobra je kombinacija cable+sat,cable za surf i igranje,a sat za dl

Prvo sto mi nije jasno sta to znaci:
5 h besplatnog koriscenja . Preko obicne telefonske linije ili sta?
Drugo:
Kako ce da nam ogranice protok, osim da dobijemo neke stare (veoma stare modeme) koji podrzavaju recimo 64Kb maksimalno. Koliko znam obicno kablovski modemi podrzavaju 1mbit realno, pa na vise.
I jedino cime smo ograniceni koliko mi je poznato je cvorom za koji smo vezani sa ostalim korisnicima u okolini (zgradi).

Sad sam saznao da je moguce hardware -ski modifikovati modem tako da mu se ogranici protok. Sto znaci da je moguce i vratiti sve nazad na staro, sto je dobro :)

ma kako ne moze, mogu na serveru njihovom da ti ogranice bandwidth... nema cimanja oko hardwera...

Miroslav je napisao(la):
ma kako ne moze, mogu na serveru njihovom da ti ogranice bandwidth... nema cimanja oko hardwera...

Ako moze kako je to moguce ako neko moze da objasni.
Inace i to moze da se popravi manje ili vise, software -skim modifikacijama u samom windows -u.

ja sam se zezno, mislio sam da mogu da te prate kad se kacis na net preko njih putem mac adrese ali sta ako kupis drugi modem? onda je malo zeznuto, ne bi mogao na net da izadjes... zaboravi na moj post :)

PJ je napisao(la):

Onaj moj ortak je u brzini zaboravio da spomene da se prekoracenje navedenog limita tarifira na sledeci nacin:
- za pakete br. 1, 2 i 3 svaki prekoraceni megabajt se naplacuje 6 din.
- za paket br. 4, svaki prekoraceni megabajt se naplacuje 7 din.

Lokalnog saobracaja ce naravno biti, ali ne znamo kako ce se racunati. Proverene informacije su samo ono sto je navedeno.

To je to. Ajd'....

Aau! A ja sa ISDNom za sat vremena svucem preko 20MB....znaci 120 dinara sat....onda ja jeftino prodjoh na Beotelu sa manje od 16din/po satu :D

Znaci meni KDS za sada nije bas neophodan....

Meni su rekli da ce Vracar da pokriju do kraja godine, mislim da ga nece pokriti do 2008.

nema sanse da im placam 4600 din za net, plus jos 800 za modem! nisu normalni... cu da uzmem samo tv, cisto zbog onih satelitskih, mada mi ni to ne treba al ajde...

Miroslav je napisao(la):
nema sanse da im placam 4600 din za net, plus jos 800 za modem! nisu normalni... cu da uzmem samo tv, cisto zbog onih satelitskih, mada mi ni to ne treba al ajde...

Mislim da je ovo najpametniji odgovor do sada,po ovom pitanju...kada se uzme u obzir cela situacija i cene i sve.
Sto je mnogo - mnogo je. FX
Preterali su ga bas. To je u fazonu trazili ste - gledajte. Cena za TV je ok [chak mozda i jeftino,al ajde],mada me ne bi cudilo da poskupi 100 % u roku od mesec dana od pocetka rada ( od kad..!??).
Mada,dok oni to urade,standard ce taman da poraste tako da cemo moci sebi da priustimo da dajemo 5000+ din. na net mesecno...
[malo crnog humora nije na odmet]. :D

ma nek poskupe 100% za tv, onda ce biti 200din mesecno :D

Sta se racuna u limit? Saobracaj ili download?????
h besplatnog koriscenja . Preko obicne telefonske linije ili sta?
Ajde neka neko ovo malo pojasni!!!

Da nisu uveli tih 5 free sati za kacenje modemom na PTT ukoliko korisnik nije zadovoljan kablovskim internetom? :D

Da li neko zna kako se prenose podaci? Da li ide preko koaksojalnog kabla i pravog kablovskog modema (npr standardi DOCSIS ili NEMO) ili vuku posebnu paricu uz koaksijalac?

Vezano za najam modema od 700dm, pa zar nije isplativije kupiti modem u startu?

Zivimo u najskupljoj drzavi....usa cene za zambezi uslugu
naplacivati internet po megabajtu skinutom....FX
FX
jos jednom FX

Ako se ne varam u SK je bilo receno da ce poceti krajem Aprila, a sada je ne moram podsecati Jul da li ce to ikada proraditi, da li neko zna nekoga ko to vec ima???
Iskreno ne nadam mu se do kraja 2005-6 :(

Informacija koja slovi kao zvanicna (tj. od zene kod koje sam potpisao "ugovor"), je da se instalacije postavljaju tokom leta, TV pocinje sa radom o septembru, a net najverovatnije u oktobru.

Verovatno ce traziti da placas internet sve do oktobra kako bi mogli da izgrade "infrastrukturu" :D :D :D

JOBAH je napisao(la):
Verovatno ce traziti da placas internet sve do oktobra kako bi mogli da izgrade "infrastrukturu" :D :D :D

Sve je moguce u ovoj nasoj "Srbijici"...:p

Ne bih da vas malerisem ali cuo sam nekoliko zanimljivihstvari oko koriscenja tog kablovskog interneta!!!

Naprimer, Microsoft Office u BG-u ce moci da pristupe bilo kom racunaru (imace dozvolu od SEptembra), i ako koristish piratski Windows, a pogotovo piratski XP Professional, ima da ti kuca "SHLEPER" advokata i da te pokopaju za 2 minuta.

Mislim da ce ista ovlascenja imati i ostale velike svetske firme, koje takodje otvaraju sedista u BG-u, a mi naravno nemamo pojma!!!

Tako da kad uracunam cenu od 100 Evra mesecno za net i kab. modem i uracunam nekih 75% opasnosti da zivim uskoro u kontishu :D, mislim da cu da sedim kod kuce i za 200 din mesecno mirno gledam Discovery. Naravno ako mi se preko TV kabla ne uvuku u komp i urade isto!!type;

Vrh Dno