Šta je novo?

Cene kablovskog neta by PTT KDS

Marko37 je napisao(la):
S obzirom da je ovo Srbija, verovatno ces moci da nabavis modem samo od njih.

Pa predpostavljam, jer pederi isto to traze i za PCM uredjaj...

Slayer je napisao(la):
Ne bih da vas malerisem ali cuo sam nekoliko zanimljivihstvari oko koriscenja tog kablovskog interneta!!!

Naprimer, Microsoft Office u BG-u ce moci da pristupe bilo kom racunaru (imace dozvolu od SEptembra), i ako koristish piratski Windows, a pogotovo piratski XP Professional, ima da ti kuca "SHLEPER" advokata i da te pokopaju za 2 minuta.

Mislim da ce ista ovlascenja imati i ostale velike svetske firme, koje takodje otvaraju sedista u BG-u, a mi naravno nemamo pojma!!!

Niko ali niko nema prava da narusi tvoju privatnost, a pogotovo ne razne firme. Sve to se moze samo uz nalog suda i prethodno dostavljene odgovarajuce dokaze, i to radi policija a ne kancelarija microsofta......

A sa druge strane, da li ste ikada culi za Fire wall..... :)

ja sam cuo da je dnevni limit 400 megabajta sto nije lose , mada je mozda buva.

e ja sam cuo da je ovo izgleda dnevni download sto i nije lose.

Slayer je napisao(la):
Ne bih da vas malerisem ali cuo sam nekoliko zanimljivihstvari oko koriscenja tog kablovskog interneta!!!

Naprimer, Microsoft Office u BG-u ce moci da pristupe bilo kom racunaru (imace dozvolu od SEptembra), i ako koristish piratski Windows, a pogotovo piratski XP Professional, ima da ti kuca "SHLEPER" advokata i da te pokopaju za 2 minuta.

Mislim da ce ista ovlascenja imati i ostale velike svetske firme, koje takodje otvaraju sedista u BG-u, a mi naravno nemamo pojma!!!

Tako da kad uracunam cenu od 100 Evra mesecno za net i kab. modem i uracunam nekih 75% opasnosti da zivim uskoro u kontishu :D, mislim da cu da sedim kod kuce i za 200 din mesecno mirno gledam Discovery. Naravno ako mi se preko TV kabla ne uvuku u komp i urade isto!!type;

Ma to su bajke, sansi nema da ce im to biti dozvoljeno.

Od Septembra, pa se vi cesite!!!

Culi ste svi da ce se boriti protiv piratizovanja njihovih proizvoda....ima li lakseg nacina od ovoga?????

I jos da podsetim....kada su se takve stvari kod nas radile preko suda :) .Nikada. I na kraju krajeva sta ti mozes Microsoftu??? Da ih tuzis za narusavanje privatnosti.....a oni tebe tuze za nelegalni softver na tvom kompu!!!

Anyway you look at it you lose!!!

Slayer je napisao(la):
Od Septembra, pa se vi cesite!!!

Culi ste svi da ce se boriti protiv piratizovanja njihovih proizvoda....ima li lakseg nacina od ovoga?????

I jos da podsetim....kada su se takve stvari kod nas radile preko suda :) .Nikada. I na kraju krajeva sta ti mozes Microsoftu??? Da ih tuzis za narusavanje privatnosti.....a oni tebe tuze za nelegalni softver na tvom kompu!!!

Anyway you look at it you lose!!!

Aman covece, pa takve stari ne mogu da rade ni u Americi, a ovde ce. Pa sutra bi im sud zabranio rad i kaznio ih. Sta mislis, da nase sudije boli uvo sto su oni Microsoft.....

Nemoj da siris paranoju i da pricas besmislice.......

BLOB je napisao(la):
e ja sam cuo da je ovo izgleda dnevni download sto i nije lose.
odakle ti ovo?

ako je tacno... pa to je divna vest :D naravno samo da nije neki trac

Citao sam u ovom dodatku PC Pressa, Sinargija 02, kako u jednom intervjuu jedan njihov pulen ukratko objasnjava kako to ide oko nelegalnog softvera. Prvo, sve ovo je teoretski moguce tek kroz par <ovde ide neka imaginarna vremenska jedinica>, kad dodjemo do levela gde je softver maximalno legalizovan na drzavnom nivou, pa je moguce malo sisnuti i koju sitniju firmu. Znaci, neka vladina organizacija (valjda) posalje pismo i pita "druze, jel vas softver legalan?". Ako kazes da jeste a oni sumnjicavo te posete (i sama usluga pregleda, je li, nije dzabe) i utvrde da niiiije bas tako, onda :whip a ako ponizno kazes da nije onda verovatno ko prizna pola mu se dodaje. A kroz par vekova tek mogu i pojedinacni korisnici nesto da ocekuju. Mada on tu baca price kako zna za 2 (u jebote!) slucaja gde je MS odustao od sudskog gonjenja (to sve prvo pokrene drzava), jer kao, dovoljan im je i sam taj dozivljaj da se ''opamete''. Ipak, nikako ne verujem u ovo Slayer sto ti kazes.

BLOB je napisao(la):
ja sam cuo da je dnevni limit 400 megabajta sto nije lose , mada je mozda buva.

Hhaha znash li ti sta je 400MB na dan?! Svaki MB ce se debelo naplatiti, tako da nam to nista ne znaci kada ce cene biti paprene...

NEMOJTE se tripovati i bacati protok je po mesecu . A sve to vam izgleda ovako Dafina+Blizard sto znaci bice al kad bude najebali ste !!!
U NS-u jedan provajder za kablovsku je trazio 500DM!!! samo za prikljucak a sami kupujete modem i jos morate imati uplacenu kablovsku televiziju prethodno kod njih (hahahahahaha).
Nego se strpite i cekajte neke nove ISDN prikljucke i to uzmite , u NS-u ce "biti" tako kazu za nekih 4 meseca ... :)

Nazad
Vrh Dno