Tako to ide kada se nesto polako salje u penziju.Ista situacija je bila i sa DDR memorijom kada se DDR2 omasovio. Sada mozes da ocekujes pad cene DDR3 memorija i blaga povremena poskupljenja DDR2 kitova sve dok se ne istrebe sa trzista.
Mamlazi gde se ne setise ranije da odluce, mogli su do sada brdo para da zarade :dRadi se o prostom dogovoru izmedju vodecih kompanija koje su odlucile da su trenutne cene suvise niske i da mogu da povecaju svoj profit.
Znaci jos malo pa ce 1GB DDR1 biti skupljo od 1GB DDR3.
Ja mislim da je to zbog Windows-a 7, ili barem da on ima uticaj na to. Polazim prosto pd vecine ljudi koji poznajem svi imaju XP, vistu su preskocili, i zele da instalirjau 7-cu ali za nju nije dovoljno 1GB rama na koliko je XP ok radio, dakle treba jos rama a to su uglavnom DDR2 makine.
Prosta ekonomska zakonitost kada raste traznja rastu i cene
Memorija generalno poskupljuje, a i optika (iz meni još nejasnog razloga). Meni je bitno da sam svoju primarnu mašinu dobro "obezbedio" na vreme po pitanju memorije.
po onome sto sam cuo od prodavca jedne firme, kinezi zatvorili jednu fabriku pa zato ram poskupljuje. Koliko je ovo teorija zavere, ne znam, ali sad bar mozemo da krivimo kineze a ne nase uvoznike![]()
Malo mi tu mozemo pomoci.Kolke god bile cene nerealne su. Za komade plastike i cipova dajemo grdne pare. Muka mi je vise od skokova cena, kao i vecini vas. Dokle bre vise?:smackbum:
Treba svi da se zapitamo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari