Šta je novo?

Cene DDR2 idu gore

Vlada

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
620
Šta se ovo dešava sa cenama memorije posednjih par nedelja? Da li je krivac Win 7 ili je nešto drugo u pitanju?

Jok, sto Win7? Pa on je manje halapljiv od Gliste.

Radi se o prostom dogovoru izmedju vodecih kompanija koje su odlucile da su trenutne cene suvise niske i da mogu da povecaju svoj profit. Velika vecina kompjutera je sa DDR2, mnogi ce se odluciti na nadogradnju memorije, sada ili u narednom periodu, i onda zasto ih ne osisati?

Osim toga, DDR2 ce se proizvoditi sve manje, jer "trojka" polako preuzima primat.

DDR3 je u pitanju :)

Tako to ide kada se nesto polako salje u penziju. :) Ista situacija je bila i sa DDR memorijom kada se DDR2 omasovio. Sada mozes da ocekujes pad cene DDR3 memorija i blaga povremena poskupljenja DDR2 kitova sve dok se ne istrebe sa trzista.

Pa dobro,nije to loshe ni za one koji kupe memoriju sad,jer ce verovatno u buducnosti biti skuplja :D
kao sad recimo ddr 1

Cene su nehumane! Bukvalno sam danas poludeo, kada sam kupovao RAM. U 50% radnji ih nema, u 25% imaju po jedan modul... Cena za 2GB Kingston value rama je 3200~3500. Na kraju sam zgrabio ovaj patriot (bukvalno, poslednji kit u radnji i imaju jos jedan na rezervi) za 7200, posto kontam da dolaze sve crnja i gora vremena :)

Gde si ga zgrabio? moze i na pm.

Znaci jos malo pa ce 1GB DDR1 biti skupljo od 1GB DDR3 :D.

Pre 2 nedelje otprilike uzeo poslednji kit 2x2gb ocz blade 1066Mhz LV za 6400.
Izgleda da sam u poslednjem trenutku izbegao ovaj talas poskupljenja.
Da sam cekao jos malo:S:

Poslednja izmena:
DDR2 i DDR3 je nehumano poskupela u rasponu od 70-78% dilerske cene a takodje je otisla "optika" za nekih 73% dilerske cene, monitori poskupeli takodje... ;););)

Poslednja izmena:
spremaju se za novogodisnje popuste...

sada poskupi 80%, za Novu Godinu pojeftini 15% i svi misle da su super iskoristili popuste za praznike :D

Ja sam u aprilu kada je euro bio 94 2gb kingston cl5 platio 1860 a sada kosta 3600 i nesto.
Strasno.

Ko god kupuje novu mašinu, morao bi da uzme ploču koja podržava DDR3. Stariji Benchmarkovci su sve ovo doživeli već nekoliko puta. Ili za postojeće mašine što pre nabavite negde DDR2 ako ima po povoljnoj ceni.

Početkom oktobra prodavca prodavnice WinWin u Balkanskoj ulici uspeo sam da ubedim da im iz Niša pošalju:

OCZ Platinum 2 x 1 GB 1000 MHz CL5, 10 godina garancije.

Platio sam je 2.589 dinara, nekoliko dana pre toga koštala je 3.100 dinara.

Istovetno je poskupela i DDR2 i DDR3 memorija. Nema razlike u procentualnom poskupljenju (DDR i SDR nisam ni uzimao u obzir)!!!

Znaci jos malo pa ce 1GB DDR1 biti skupljo od 1GB DDR3 :D.

DDR1 i jeste skuplji u odnosu na DDR3

ispravka

DDR1 i jeste skuplji u odnosu na DDR2

za DDR3 nije korektno porediti jer bi u skorijoj budućnosti cena DDR3 trebala da padne.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je to zbog Windows-a 7, ili barem da on ima uticaj na to. Polazim prosto pd vecine ljudi koji poznajem svi imaju XP, vistu su preskocili, i zele da instalirjau 7-cu ali za nju nije dovoljno 1GB rama na koliko je XP ok radio, dakle treba jos rama a to su uglavnom DDR2 makine.

Prosta ekonomska zakonitost kada raste traznja rastu i cene

Pa ja sam pre mesec dana platio 1GB Kingston value ram-a 1550din i to sam uhvatio poslednji dan, jer je nakon toga poskupela na 1700 :D

Ja mislim da je to zbog Windows-a 7, ili barem da on ima uticaj na to. Polazim prosto pd vecine ljudi koji poznajem svi imaju XP, vistu su preskocili, i zele da instalirjau 7-cu ali za nju nije dovoljno 1GB rama na koliko je XP ok radio, dakle treba jos rama a to su uglavnom DDR2 makine.

Prosta ekonomska zakonitost kada raste traznja rastu i cene

Čista glupost, rečeno je gore da je Win7 manji žderač memorije od Viste. Smatram da ko ima iole noviji računar da je pri kupovini uzeo bar 2GB rama, osim ako nije kupio one glupe gotove konfiguracije "navlakuše" po koje kakvim raznim marketima, frižideristima ITD...:d To je njihov problem, nek sad plate cenu kad ne razmišljaju na vreme. Ne bih se složio da je 1GB dovoljno za XP, možda za net mjuzu i divx ok, al za bilo kakav gaming nema šanse...:smoke:

Ma sve je poskupleo,gledam radeon 5850 na atom sajtu bio 20999 (shapire) a sad 23000
Eto dok ja skupih pare ono poskupe...

Memorija generalno poskupljuje, a i optika (iz meni još nejasnog razloga). Meni je bitno da sam svoju primarnu mašinu dobro "obezbedio" na vreme po pitanju memorije.

Ako si poslovan covek, sad je trenutak da prodas tih 6GB (4GB) memorije viska ,) :banana:.

po onome sto sam cuo od prodavca jedne firme, kinezi zatvorili jednu fabriku pa zato ram poskupljuje. Koliko je ovo teorija zavere, ne znam, ali sad bar mozemo da krivimo kineze a ne nase uvoznike :p

po onome sto sam cuo od prodavca jedne firme, kinezi zatvorili jednu fabriku pa zato ram poskupljuje. Koliko je ovo teorija zavere, ne znam, ali sad bar mozemo da krivimo kineze a ne nase uvoznike :p

a sta je bio razlog pojeftinjenja tokom leta? neki kinez uvezao koji shleper vise na nase trziste :D :D :D LOL

Kolke god bile cene nerealne su. Za komade plastike i cipova dajemo grdne pare. Muka mi je vise od skokova cena, kao i vecini vas. Dokle bre vise?:smackbum:
Treba svi da se zapitamo.

Poslednja izmena:
Kolke god bile cene nerealne su. Za komade plastike i cipova dajemo grdne pare. Muka mi je vise od skokova cena, kao i vecini vas. Dokle bre vise?:smackbum:
Treba svi da se zapitamo.
Malo mi tu mozemo pomoci.
Trend je globalan.
Ja sam ranije citao, (na forumu od onih koji daleko vise znaju nego ja) negdje polovinom godine, da se prica sa cijenama ddr1 memorije nece ponoviti jer sada ipak ima puno racunara, pa ce se polovne moci naci jeftino.
Medjutim, i taj, ko prodaje svoju masinu i prelazi na ddr3 nije blesav i prati, cijene novih ddr2 memorija, sto opet rezultira da je polovna skuplja nego sto se nekad mogla kupiti nova.

Malo ne logicno, ali nazalost tako je.

Što se DDR2 tiče:
Može KUK ram da se nabavi i u MP bude ispod 10e za 1Gb samo niko neće da ga uveze. Isto to važi i za još par (novih) kineskih proizvođača (imena King-nešto) ali neće naši dileri to da uvezu, boje se da ne stoji po magacinima...

A realno onaj koji bi prvi to uvezao olešio bi se od para...

No, bitno je da se prodaje kingshit value za 2000 Din / 1Gb i što da ne kad ima onih (da ih ne nazovem pogrdno) koji su to spremni da plate i još se hvale time...

heheheh a ovi sa polovnjacima se odmah polakomili
pa sad na oglasima mozes da nadjes 2x2 hyperX 1066 CL5 za trcavih 80e ;)
a jos u oglasima pise da je kupljena letos, sto znaci da nije mogla da bude iznad 55e toliko o tome ;)

Nazad
Vrh Dno