Šta je novo?

Cene DDR1 memorije...

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Šta je ovo, nema modula od 1Gb ispod 9500-10000Din?
33% firmi mi reklo "neće da prodaje memoriju pojedinačno, samo uz konfe, nestašica je..."
Kakva je ovo kriza, lokalna ili globalna? :d

Poslednja izmena:
I ja sam se iznenadio jer trazim za sebe. Trazim ovaj Kingmax Color, a vidim da MB soft ima Kingmax Super Ram od 10000 hiljada:S: Koliko li ce ovo potrajati? Da nije doslo vreme kao sa sdram-om kada ce biti samo skuplji.

Sve memorije su poskupele od 20-do30%,meni trebaju moduli od 2x1gb ddr2667, nema ispod 220-230e,bilo koje firme,cak je i NCP 1gb 667 memorija skoro 120e !!!:zgran:

Poslednja izmena:
Globalna. Pominjao sam pre par nedelja da skaču cene memorijskih chipova. Skuplji memorijski moduli sada stižu, a grafičke karte koje su danas naručivane (stižu za 10tak dana) će takođe biti skuplje za reda 5-10%. Priča se i da Samsung diže cene flash memorija... Evo kretanja indexa cene memorijskog chipa:

Prilozi

• Index.gif
    Index.gif
    5.7 KB · Pregleda: 125
ZorMi a zna li se razlog? Da nije opet negde zemljotres bio kao pre par godina?

Ne bih znao pouzdano. Uvek je u pitanju odnos ponude (proizvodnje) i tražnje pa još i neke kompanijske neprincipijelne koalicije. Neki kažu zbog dolaska Viste pojačana tražnja memorija, neki kažu generalno pojačana prodaja računara naročito u Aziji, neki kažu nešto treće...

Cini mi se da je par godina bila ona afera sa velikim proizvodjacima gde su isti napravili vestacku nestasicu da bi digli cenu...

Mogu da se kladim da ce uskoro DDR-3 moduli (oni sa pomerenim zlebom) uskoro pojeftiniti, dok se DDR1 i DDR2 vise nece ni praviti. Kao sto je OStoja primetio desava se vec vidjen scenario..

He, he a kako mislis da DDR3 pojeftini kad se jos nije ni pojavio :d Intel je najavio svoj cipset koji ce podrzavati DDR3 tek u cetvrtom kvartalu sledece godine tako da ce se bar DDR2 proizvoditi jos dugo.

Na isti nacin na koji je nedavno modul SDRAM-a na trzistu polovnih komponenti imao vecu cenu nego modul DDRAM-a istog kapaciteta...

Pa i dalje je uglavnom izjednacena cena za SDRAM i DDRAM na trzistu polovnih komponenti.

Znači nema nade da će DDR pojeftiniti, a ne može se reći da je pravo vreme za prelazak na DDR2 jer i ona poskupljuje! Au, ispao je pamatan svako ko nije čekao da se pojave "korektne" DDR2 ploče. Ko god je kupio neki MSI-shit sa onda Apacerom, prošao je do yaya... A ja k`o ovca čekam da se pojavi normalna AM2 ploča pa da radim upgrade...
Au, au... :d

Znači nema nade da će DDR pojeftiniti, a ne može se reći da je pravo vreme za prelazak na DDR2 jer i ona poskupljuje! Au, ispao je pamatan svako ko nije čekao da se pojave "korektne" DDR2 ploče. Ko god je kupio neki MSI-shit sa onda Apacerom, prošao je do yaya... A ja k`o ovca čekam da se pojavi normalna AM2 ploča pa da radim upgrade...
Au, au... :d

Hehehehe, a tek da si ko ja prodao 2x512 DDR500 pre par nedelja, a sad još uvek čekaš DDR2 ploču&mem... :wall:

Hehehehe, a tek da si ko ja prodao 2x512 DDR500 pre par nedelja, a sad još uvek čekaš DDR2 ploču&mem... :wall:
Na žalost, baš se u takvoj situaciji nalazim. :d
Doduše, prodao sam S754 platformu i "samo" 1x512Mb, izuzetno povoljno ako uzmemo u obtir današnje cene.
Polako shvatam da sam napravio neviđenu glupost...

Cene DDR1 i DDR2 Memare ce pasti krajem decembra pocetkom januara ko saceka videce 😀

he he nisu neke ali TakeMs 2x1GB 667/ he 896mhz bese u alti za 13700din pre 1.5mes

pozzz.............:wave:.......

meni se cini da se ddr1 vise ne proizvodi i da je to razlog dizanja cena

Nazad
Vrh Dno