Šta je novo?

Cene athlon procesora

• Začetnik teme Začetnik teme M_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Kako objasnjavate da je cena polovnog Athlona/Bartona ista ili visa od cene polovnog Semprona64, koji je 10-15% brzi na istom kloku, pritom ima 64bitne instrukcije (bice prilicno vazno za Vistu i ubuduce), ima SSE2 i SSE3 a neuporedivo se i bolje klokuje i manje greje??? Cene ploca su priblizno iste, stim da za Athlona/Bartona postoje samo AGP ploce, a za S754 i AGP i PCIExpress...

Nema logike!!! Zasto bi onda neko kupovao polovnog Bartona ili Athlona kada za iste pare ima znatno bolji izbor! Jedino mozda ako vec ima neki kilav athlon (npr 1700+ ili slican) pa insistira na tome da samo CPU zameni...

Poslednja izmena:
Kako objasnjavate da je cena polovnog Athlona/Bartona ista ili visa od cene polovnog Semprona64, koji je 10-15% brzi na istom kloku, pritom ima 64bitne instrukcije (bice prilicno vazno za Vistu i ubuduce), ima SSE2 i SSE3 a neuporedivo se i bolje klokuje i manje greje??? Cene ploca su priblizno iste, stim da za Athlona/Bartona postoje samo AGP ploce, a za S754 i AGP i PCIExpress...

Nema logike!!! Zasto bi onda neko kupovao polovnog Bartona ili Athlona kada za iste pare ima znatno bolji izbor! Jedino mozda ako vec ima neki kilav athlon (npr 1700+ ili slican) pa insistira na tome da samo CPU zameni...

Pa dobro gde ti živiš? U Srbiji? Šta ti je onda to čudno? Jesi bio nekad na nekom buvljaku? Šta još treba da te pitam?

1. ponuda i potraznja - ima relativno dosta ljudi kojima je riknuo socket a amd cpu, a "nemaju pare" da uz to zamene ram, graficku- ista logika kojom isto kostaju sonyericsson w550 i w800

2. kojom metodom je utvrdjeno da je sempron 64 brzi od athlona xp?

Pa dobro gde ti živiš? U Srbiji? Šta ti je onda to čudno? Jesi bio nekad na nekom buvljaku? Šta još treba da te pitam?

Ma nije to samo u Srbiji, pogledaj i sam na Ebay-u...

Nema potrebe da menjaju RAM i graficku ako hoce sa SocketA na S754 i Semprona 64bit. A S754 ploce su jeftine.

A Sempron64 jeste brzi od AthlonaXp na istom taktu, vidi npr superPi rezultate.

http://octeamscg.oc.ohost.de/

Najbrzi Barton (Dakara), na 2.78GHz ima rezultat 38.34s, a Sempron64 na 2.73GHz (Anti Patriota) to radi za 32.56s, dakle 20-tak % brze. A jos kad se ukombinuju 64-bitne aplikacije, pa SSE2 i SSE3, ima Sempron64 da ga dere sve u sesnaest... Da ne spominjem da se znacajno manje greje od Bartona na istom taktu!!!

Poslednja izmena od urednika:
Nema potrebe da menjaju RAM i graficku ako hoce sa SocketA na S754 i Semprona 64bit. A S754 ploce su jeftine.

A Sempron64 jeste brzi od AthlonaXp na istom taktu, vidi npr superPi rezultate.

http://octeamscg.oc.ohost.de/

Najbrzi Barton (Dakara), na 2.78GHz ima rezultat 38.34s, a Sempron64 na 2.73GHz (Anti Patriota) to radi za 32.56s, dakle 20-tak % brze. A jos kad se ukombinuju 64-bitne aplikacije, pa SSE2 i SSE3, ima Sempron64 da ga dere sve u sesnaest... Da ne spominjem da se znacajno manje greje od Bartona na istom taktu!!!

A i ne moze da mu se okrnji jezgro... mene je muka hvatala kada god sam menjao pastu/kuler/proc/plocu od durona pa sve do bartona, zato sto sam uspeo da upropastim palomina 1600+. Dobro su se setili da vrate heatspreader.

Poslednja izmena:
A i ne moze da mu se okrnji jezgro... mene je muka hvatala kada god sam menjao pastu/kuler/proc/plocu od durona pa sve do bartona, zato sto sam uspeo da upropastim palomina 1600+. Dobro su se setili da vrate heatspreader.
Je li bre, jel' to onaj moj nekadasnji Palomino?!!? 🙂

ala se to grejalo 🙂

da a intelovci i dalje to pominju da bi umanjili cinjenicu da se D serija greje duplo toliko 🙂 Oo

ja imam i dalje bartona 🙂 i volim ga 🙂 i ne bi ga dao ni za dva ta semprona 🙂 tako da sam sve sem intelovca 😉

Pa ako cemo o tome, ja sam sprzio durona, tako sto sam zaboravio da nabacim hladnjak na CPU. Nije mu trebalo ni 3sekunde da izgori (drugim recima ni Post screen se nije pojavio, a vec je dim kuljao), dok si Intel 'ladno mogao da drzis neko vreme bez hladnjaka.
A onda su se vremena naglo promenila:d

Poslednja izmena:
Znaci, utep'o si mi sampiona!!! 😀😀

C, c, c, c... kome ja prodajem (svoj polovan) hardver... :d:d:d

😀 E, da je ta AGOIA ista valjala, ne bi se okrnjila tek tako :d :-devil-:

He he to ti je ista prica kao i sa grafickim karticama kod nas.GF4 pa jos ako je TITANIJUM...pa to dug period nisi mogao objasniti da su izasle i druge karte...nasi ljudi kada se zalepe za nesto...inace Semprona bije los glas zbog serije iz socket-a A...ostala navika u narodu...

Nazad
Vrh Dno