Šta je novo?

Cena MS Office-a?

• Začetnik teme Začetnik teme brzi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

brzi

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2001
Poena
619
Kod nas je u toku legalizacija i vec je to prezvakano X puta. Ono sto niko ne spominje koja je neka "standardna" cena Office paketa (ovde svi nude OSL verziju za firme) i neku drugu (valjda Retail9 za 712$. Ako mene secanje drzi, cene ranije nisu bile tako visoke (ili se varam?), a nacuo sam da je u Americi to reda velcine 350$.

Zanima me koja je cena Office paketa preko (u prodavnici) pa ako je nesto povoljnije, a jos mozemo da se oslobodimo poreza kad izvozimo robu iz strane zemlje mozda ima smisla uzeti to napolju. Firma u kojoj radim ima 3 racunara.

brzi je napisao(la):
Kod nas je u toku legalizacija i vec je to prezvakano X puta. Ono sto niko ne spominje koja je neka "standardna" cena Office paketa (ovde svi nude OSL verziju za firme) i neku drugu (valjda Retail9 za 712$. Ako mene secanje drzi, cene ranije nisu bile tako visoke (ili se varam?), a nacuo sam da je u Americi to reda velcine 350$.

Zanima me koja je cena Office paketa preko (u prodavnici) pa ako je nesto povoljnije, a jos mozemo da se oslobodimo poreza kad izvozimo robu iz strane zemlje mozda ima smisla uzeti to napolju. Firma u kojoj radim ima 3 racunara.

Hm - ovo sto je kod nas u toku je PLJACKA! i svako ko mi kaze da nije - shopitju ga 🙂

na ovom sajtu imate cene za M$ proizvode

http://www.viosoftware.com/viosoft/micofxpstorc.html

a na M$ sajtu imate i jasnu podelu sta je u kom paketu office-a i koliko to kosta

http://www.microsoft.com/office/howtobuy/choosing.asp

Ovde se za 'neki' Office XP Pro trazi 580$ (NET u NS) - na svako pitanje 'koji je to paket i sta je u njemu' dobijem odgovor - 'pa to je standardni M$ office,...'

BTW - Open Office radi sasvim lepo za word i excel fajlove,...

E hvala, to je ono sto me je zanimalo. Definitivno je u pitanju pljacka koja se trenutno sprovodi uz neverovatan medijski pritisak.

Opet, kao i u slucaju hardware-a, uporedjujete cene kod nas i u USA, sto je potpuno besmisleno.

Mogu samo da kazem da je ZVANICNA cena MS software-a svugde u blizoj okolini a mozda i sire u Evropi manje vise ista kao i kod nas (konkretno za Office + - 50$). Prema tome nema nikakve pljacke, vec je to cena za ovo trziste.

Osim toga, kod nas se drze maksimalne cene, sto je sasvim normalno: posto nema potraznje - nema ni ponude. Nema ni potrebe za konkurencijom, pa nema ni razloga da cena pada. Ako se poveca potraznja, posrednici ce kupovati vece kolicine i dobijati time veci rabat, zatim ce doci do nadmetanja medju firmama i preprodavcima ko ce da ponudi nizu cenu tako sto ce zaracunavati manju marzu - i cena ce pasti.

Prvo se malo informisite o principima funkcionisanja trzisne privrede ( i kapitalizma uopste, by the way) pa onda vicite pljacka. Prakticno da ne postoji proizvod ili usluga u svetu koja svugde i uvek ima istu cenu.

OpenOffice ce ipak zauzeti mesto na mom racunaru...

pa chek bre.. zar to ne bi trbala da bude cena sa popustom?!? (mada mozda je popust 0.02%)... ma daj koga zavaravamo..

G!!! je napisao(la):
pa chek bre.. zar to ne bi trbala da bude cena sa popustom?!? (mada mozda je popust 0.02%)... ma daj koga zavaravamo..

Besplatan (ili sa popustom) je samo sir u misholovci

zar to ne bi trbala da bude cena sa popustom?!? (mada mozda je popust 0.02%)... ma daj koga zavaravamo..
Nema popusta osim za OSL gde su cene 30tak posto snizene i oprasta se 50% od prve rate sto se inace radi samo za vec legalizovane firme koje samo predju na OSL. Takodje, bazni Windows 2000 Pro NL... kosta $79 za podlogu OSL ugovoru inace je znatno vise (reda $200 OEM).

Mi smo gledali na Internetu neke cene za WinNT4WS (koji inace koristimo na 50tak PCa) od po reda 20-25 dolara po stanici, ali to je sve jako sumnjivo po pitanju nabavke, isporuke, priznanja legitimnosti, ino-placanja, lepljenja nalepnica na PCe, pregleda inspekcije po PCima umesto zbirno... Na kraju smo ipak sklopili OSL.

ma kolika bila cena, dok ne spuste ispod 200 evra, nemam a i necu da platim. tolika je necija mesecna plata. Openoffice sasvim dobro radi.

Tachno je da je to nechija mesechna plata... ista plata koju je zaradio zahvaljujuci Microsoft Windowsu i MS Office-e...

drapin je napisao(la):
Opet, kao i u slucaju hardware-a, uporedjujete cene kod nas i u USA, sto je potpuno besmisleno.

[snip]

Prvo se malo informisite o principima funkcionisanja trzisne privrede ( i kapitalizma uopste, by the way) pa onda vicite pljacka. Prakticno da ne postoji proizvod ili usluga u svetu koja svugde i uvek ima istu cenu.

Pazi - mozemo mi da pricamo o trzisnoj ekonomiji koliko hocemo - ali cinjenica je da se cene moraju porediti - jer je jaaaaako nepravedno platiti nekog 200$ mesecno - a traziti da kupi softver koji se naplacuje najskuplje sto moze, dok na drugom mestu dajes beneficije na taj isti softver i platu koja je 10x veca.

Tim sitnim detaljem oko plate ti je cela prica o kolicinama, rabatima i ostalim chudesima objasnjena. Nema plate - nema para za legalan software.

Nazad
Vrh Dno