Šta je novo?

Cena inpulsa na 042-110011 ?

Don50

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
609
Kolika je cena na 042.
Isao sam na sajt telekoma ali tamo ima objasnjenje samo 041.
Ovi u verat.net-u kazu da je cena u bilo kom gradu kao cena jednog
lokalnog poziva. Da li je to moguce.

apsolutno je tacno 042 se u celoj srbiji naplacuje po ceni lokalnog poziva tj impulsi ti udaraju na 2 i 4 minute :wave;

Drunk Devil je napisao(la):
Sem ako u tvojoj pošti nije namešteno drugačije...
U svakoj pošti u zemlji je isto, a cena iznosi 10.8 dinara za sat vremena u periodu od 07-15 h i od 17-21 h, a u periodu od 15-17 h i od 21-07 h narednog dana cena iznosi 5.4 dinara po satu. Cena 5.4 dinara po satu je u toku celog dana za vreme vikenda, državnih praznika i slično...

Dobro da vam verujem. Doduse gotovo je neverovatno da je duplo jeftinije nego u PTT-u.

Post obrisan od Bane®-a usled psovke i uopšte same nepotrebnosti i nevažnosti posta...

Pišite molim vas samo ako imate nešto pametno, korisno, informativno, duhovito i tako dalje...

Meni ni dalje nije jasna razlika, lokalni i mesni, sta je mesna mreza?

Misko je napisao(la):
Meni ni dalje nije jasna razlika, lokalni i mesni, sta je mesna mreza?
Poenta je u sledecem. Lokalna mreza se odnosi na isto mesto stanovanja tj. istu centralu, dok se mesna (mada misiim da je tacniji izraz medjumesna) odnosi na brojeve u okviru istog pozivnog broja,
ali razlicitih mesta, npr. Smederevo - Sm.Palanka; isti je pozivni (026), ali je poziv skuplji 4 puta od poziva Smederevo-Smederevo.
Dekius!
P.S. U sustini izrazi mesni i lokalni su sinonimi.

Obratio sam se Telekom-u i dobio isto objasnjenje kao sto je dao Bane@.
Cena Verat-a je ista kao u lokalnom razgovoru i to nezavisno is koga grada zovete. Na osnovu toga proizilazi da je Verat duplo jeftiniji od ostalih provajedera u zemlji.

Jeftiniji jeste, ali da vidis kad zablokiraju veze pa kad pocne da puca na 2 minuta, dodje ti iz koze da iskocis. Ja sam se jednom u toku sat vremena konektovao jedno 20 puta. Nesto mi trebalo hitno i za tih sat vremena nisam nista mogo da uradim, jer cim stranica pocne da se ucitava i nesto nece, pukne veza.

Jos nesto. Mislim da se ovi u Verat samo hvale. Zasto na sajtu ne postave neki forum ili knjigu gostiju pa da korisnici sami kazu koliko su "zadovoljni". Ne smeju, a zasto, zato sto bi ih svi redom ispljuvali.

Toliko su im losi hosting serveri da im je cak i njihov sajt cesto nedostupan. Eee kad ni sami sebe ne mogu da hostuu kako li ce na hiljade drugih sajtova.

Ma mozes i iz nekog sela da zoves gde nema nigde unaokolo nijedne opstine (ovo je malko nemoguce) i cena se opet racuna kao cena lokalnog poziva.

Ne bih ipak rekao da je Verat drastično lošiji od ostalih. Takođe, hosting im je sasvim solidan, pogotovu kada se uzme u obzir cena. MySQL server je sada sasvim pouzdan, a vreme off-line nije veće od 1-2%.

Što se tiče konekcije, pucanja itd. , izgleda da je to generalno lošije na 042 brojevima. Verovatno je ipak Telekom glavni krivac.

Zadnjih nedelju dana je nemoguće iz mog mesta (Bečej) dobiti išta posle 22h sem Verata, sve je zauzeto, mislim na 042 pa i na 041 brojeve...

Nazad
Vrh Dno