Šta je novo?

Cemu Sluzi "Fast CPU Decode"?

AthlonXP

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
620
Cemu sluzi ova opcija u biosu? Kada podignem moj xp1700+ Tbred na 2400+ i ukljucim ovu opciju na fast komp nece da se probudi. Inache imam Tbred 1,6v a ne 1,5v.

AthlonXP je napisao(la):
Cemu sluzi ova opcija u biosu? Kada podignem moj xp1700+ Tbred na 2400+ i ukljucim ovu opciju na fast komp nece da se probudi. Inache imam Tbred 1,6v a ne 1,5v.

Osecam da ti je ploca KD7-E.

Kod mene radi CPU Decode na ultra do 166, od 166-185 radi na fast, a 185-200 radi na normal. Ploca je KX7-333.

Plocha jeste Kd7-e

Ali sta mi to znachi? Cemu sluzi opcija?? SVRHA!

Pridruzujem se apelu da neko kaze vec cemu to sluzi .
Imam KX7-333 , i probao sam skoro ULTRA setovanje (mem. 166MHz) .
Posle nekog vremena , primetio sam da se povremeno cuje neki "click" koji nema veze sa bilo kakvom akcijom .
Vratio sam na FAST i nema vise toga , e sad da li je slucajno se utripovala masina , ili ima veze i kakve ???

Pozdrav , Misa...:boom:

I meni se ponekad chuje neki "click" iz masine ali nemam pojma sa cim je to u vezi.

Da budem malo konkretniji da ne misle ljudi da su u pitanju duhovi 😀
Taj click je otprilike kao kad kliknes misem u Win Exploreru pod XP-om .
Ponavljao se otprilike svaki minut (dok nisam resetovao masinu i vratio na FAST) .

To je valjda click of death 🙂 vracajte svi na fast 😀

AthlonXP je napisao(la):
Cemu sluzi ova opcija u biosu?
Pušta procesor da dekoduje adrese 1 takt ranije nego normalno...

ZorMi je napisao(la):
...

Pušta procesor da dekoduje adrese 1 takt ranije nego normalno...

Znaci ono sta treba da se dekodira danas, dekodira se juce. 😀
I meni se desilo na to namestim na fast i da se kucne.
Koga uopste zanima ta opcija. Namesti se na default (normal) i super shljaka. Mislim da i ne utice toliko na ukupnu brzinu.

notax je napisao(la):
...
I meni se desilo na to namestim na fast i da se kucne.
Koga uopste zanima ta opcija. Namesti se na default (normal) i super shljaka. Mislim da i ne utice toliko na ukupnu brzinu.

Bas tako. Normal je zakon. Ubrzanje izmedju normal, fast i ultra se jedva primeti 😉 , a na normal si siguran da ce sve da sljaka kako treba!

Super , onda nam kazi i celu konfiguraciju .
Moze da zeza iz milion razloga , kod mene je mozda Audigy .
Ima li ikakvih uticaja na brzinu ?

T'Bred B radi na ULTRA setovanjima. NoProblemo(EPoX K9A2+, 2x256 Kingston HyperX). Oni iz A serije nece, Palomino kako koji.

Dobro suvi genije , ko ti kaze da ja nemam B-varijantu ?
Znaci nije to sto pricas ... 😀

MichaelZ je napisao(la):
Da budem malo konkretniji da ne misle ljudi da su u pitanju duhovi 😀
Taj click je otprilike kao kad kliknes misem u Win Exploreru pod XP-om .
Ponavljao se otprilike svaki minut (dok nisam resetovao masinu i vratio na FAST) .
Au, bre, kakvo sad crno kliktanje... da vam to mozda ne klikcu Maxtor-ove devetke? 😀
Da ne bude zabune, bilo je toga na KR-u, drzao sam ga dosta dugo na "Ultra", nikad nije pravio probleme niti "kliktao"... jedino sto limitira maximalni FSB. Po raznim forumima su prijavljivali da, kada je "ultra" setovanje enable-ovano, idu do 150 MHz max (neki lik nije presao ni 133! 😀), moj je isao do 160... posle sam ga vratio na "Fast" i isao je do 210.
"Normal" nikad nisam stavljao :beat:

P.S. Procesori koji su bili u ploci su Morgan, Thunder, Palomino i TBred. Uvek isti slucaj, uvek radi perfektno, nevezano za tip procesora i nikad nikakvo kliktanje.

MichaelZ je napisao(la):
Dobro suvi genije , ko ti kaze da ja nemam B-varijantu ?
Znaci nije to sto pricas ... 😀
Vido sam da imas B varijantu, ja sam samo izneo svoje zapazanje o ponasanju na istoj ploci(licno isprobavao).
Nisam uopste siguran cemu sluzi ta opcija, ali znam koji CPU moze da je podnese.

Ma O.K. , promasio si poentu malo 😀
Nateraces me da uradim ono sto najvise mrzim (da navedem konf.)
Barem ono bitno :

Abit KX7-333
Athlon XP1700+ (B)
Infineon 256 Mb DDR
BBA 8500
Audigy player
3Com 905TX
Adaptec SCSI
Diamond Supra

Nista nije O/C .
Problem je verovatno na relaciji MB/Audigy , kako , zasto i da li ima smisla uopste ganjati ULTRA je pitanje !

MichaelZ je napisao(la):
Problem je verovatno na relaciji MB/Audigy , kako , zasto i da li ima smisla uopste ganjati ULTRA je pitanje !

Nema smisla ganjati, dobijes nesto malo veci memorijski transfer ali to nije od tolikog znacaja, jer sa druge strane ume ponekad u nekoj kombinaciji procesora, ploce i memorije da komp. radi nestabilno ili cak da nece uopste da se podigne. Sasvim je dovoljno i FAST.

Nazad
Vrh Dno