Šta je novo?

Cemu sluzi AGP voltage

Pa to je ocigledno! Zar ne?
Da podignez voltazu na AGP-u!
Inace ATi preporucuje dizanje voltaze za sve svoje kartice!
Ja za Medion 9600TX drzim 1.6V
na 1.5 se nakreatko pre butovanja pojavi onaj crveni dijalog da kartica nije prikljucena na flopy naponski kabel, ali butovanje prolazi!
Nisam probao da li bi R9500/9700 radile bez kabla kada bi im stavio veci napon na AGP!

Ma znam da sluzi za podizanje napona. Mene zanima sta dobijam kada podignem napon.

Mozes da furas veci clock kartice, naravno. :)

Nisam primetio da je tako. Kartica se podjednako ponasa na 1.5 i na 1.6V, tj. u oba slucaja je granica stabilnosti (core i mem) ista.
Mozda ovo ima neke veze sa agp clock-om!?!
PS. u pitanju je ti4200.

Na jednom review-u te tvoje grozne ploče :mrgreen: piše nešto tipa "za grafičke koje traže više struje".

Kao sto neko vec rece gore - AGP voltage sluzi za dizanje napona na AGP portu (kao sto ime kaze).
Kod vecine kartica time mozes da povecas stabilnost pri overklokovanju (graficke), a kod nekih novijih (npr. Sapphire Radeon 9200) time joj omogucavas da normalno radi. Kod pomenute kartice mi se desavalo da blokira u 3D Marku 2001 i 2003 cim pocnu testovi, ako je voltaza AGP-a normalna (1.5V). Tek dizanjem na 1.7 sam postizao punu stabilnost.
Naravno, sve zavisi i od maticne ploce, meni se ovo desavalo na MSI KT4-V. Sa drugim plocama mozda do toga ne bi ni doslo.

Pozdrav...

A sta je tacno? Da li ima smisla povecavati napon za, konkretno, Gigabyte Radeon 9000Pro obzirom da meni radi stabilno na 305/310.

morbius je napisao(la):
Mozes da furas veci clock kartice, naravno. :)
Mozes podici AGP preko zvanicnih 66 MHz uz odrzavanje stabilnosti!

Nedjo je napisao(la):
...
Ali cemu to? :confused:
Nisam primetio neku osetnu razliku? :?

Nedjo je napisao(la):
...

Da ali to ne pomaze OC graficke kako je neko ovde tvrdio, vec OC magistrale...

Darko je napisao(la):
...

Ali cemu to? :confused:
Nisam primetio neku osetnu razliku? :?

hehe. Neces povecanjem AGP magistrale povecati performanse :D. Kod ploca koje nemaju 1/6 delilac, ili nemaju fixiranje AGP/PCI magistrale, pri OC, AGP radi na vecoj nego predvidjenoj, sto ne moze svaka kartica do proprati (pogotovo ATI koji je ultra-osetljiv po tom pitanju). U tom slucaju se povecava AGP voltaza.

genijalcin@23 je napisao(la):
...
hehe. Neces povecanjem AGP magistrale povecati performanse :D. Kod ploca koje nemaju 1/6 delilac, ili nemaju fixiranje AGP/PCI magistrale, pri OC, AGP radi na vecoj nego predvidjenoj, sto ne moze svaka kartica do proprati (pogotovo ATI koji je ultra-osetljiv po tom pitanju). U tom slucaju se povecava AGP voltaza.

A u tom zecu grmi lez... 8)

Vrh Dno