Šta je novo?

Cemu ovo sluzi?

biggie

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2006
Poena
319
Pozdrav svima,

Zapravo pre neki dan mi je stigla posiljka sa veeeelikim zakasnjenjem, sa nekim komponentama za Lenovo (IBM) laptopove, medjutim jedan deo koji mi je izgleda greskom stigao nisam znao cemu sluzi tj. kasnije sam otkrio da je to neki deo za IMB servere pa vas molim da mi onako laicki objasnite cemu to sluzi jer se u servere i njihove delove apsolutno ne razumem.

Evo linka, ova u sredini je moja :)

http://www-03.ibm.com/systems/storage/product/systemx/hba/index.html

To ti je PCIe kartica za povezivanje servera sa storage-om optičkom vezom brzine 4Gbps.

@skydiver021
Hvala puno.

Ne znam koliko brzo tehnologija napreduje kod serverskih komponenti, pa me zanima konkretno taj moj model jel neko djubre ili ne?

da, bas tako HBA adapter ili je qlogic 2460 ili Emulex lpe11nesto :)
Ili brocade :)
Obrni okreni, iste su sve tri, aktuelne (iako su izasle 8 Gbps), i cena je u 1348 dolara u trenutku 26.maja 2010 :)
Koje je part number ?
39r6525?
32c2069?
59y1897?

Dakle nisu djubre, to su kvalitetni adapteri i koriste se.
Ako ti je utrcao greskom, eto rekao sam ti list cenu

lol lepo si prosao ... umesto dela za lap top dobio si karticu koja vredi kao ceo lap top :)

@igor2
Part number je 39r6526

Ta kartica mi je izgleda neki refund posto mi cela posiljka kasni mesec dana od planiranog, sve komponente su mi sad beskorisne :) ali dobro.....ko zna zasto je to dobro, a procicu lepo sudeci po ovim astronomskim cenama ako uspem da je prodam bar za 60% od vrednosti :)

Dakle Qlogic qle 2460

Vrh. Problem je sto ovde nemas kome da je prodas :(
Daj je meni :)

Hm......taman sam bio siguran da je ta qlogic ali njen part number je 39R6525 a na mojoj kutiji pise 39R6526...valjda je to to.....

to je to, nista ne brini, IBM obicno sa part number +1 oznacava FRU number :)

Kao što reče Igor, problem je samo kome to prodati, u obzir dolaze samo poslovni korisnici i to oni jači :d

Znam....na zalost, u svakom slucaju hvala vam ljudi!

Vrh Dno