Šta je novo?

cely1700, leadtek & kingstone O/C

Dejo23

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2003
Poena
604
Imam gore navedene stvari na msi 6704 845pe max2. Memorija je 256/333 sa samsung čipovima. Kad poteram procesor do 17x125 znači na 2125Mhz sve radi kako treba, ali kad odem na 17x130 i poteram 3d mark izbaci mi poruku nešto kao nemoze da prepozna 3d device ili tako što. A ponekad se zakove com i na led detektorima na ploči pokazuje da je kao memorija oštećena ili nije dobro prikljuchena.
Pošto se nešto mnogo ne razumem u o/c (evo priznajem), molio bi da mi neko objasni kako da podesim com što ekstremnije pošto mi se čini da se tako najbolje pokaže kvalitet komponenti.
Inače memorija radi na 334Mhz i ni makac više ili ja ne umem (biće da je ovo drugo).
I još nešto, na koliko da namestim agp/pci clock postoje podešavanja od 64.27/32.13 pa do 81.67/35.13 ili auto. Mada neko reče da ako fsb poteram jače možda mi agp ili pci uređaji otkazu ¨poslušnost¨.
Unapred hvala.

Jedan prijateljsko savet iz iskustva - nemoj da ocujes taj procesor jer nema svrhe. Dobitak je minimalan a masinu silujes bez razloga...

Ti si prvi koji mi je to rekao. Svi su rekli da nije loš za o/c. Ne kao amd-ov xp1700+ ali...
Poterao sam ga od 1700 na 2125 i u SiSofSandri pokazuje da radi brže od P4 na 2.0. Kako je to minimalan dobitak. I u 3d marku pravi bolje rezultate.
E sad kako da uz još neke finese izvučem, ne baš maksimum, ali još malo što se tiče memorije i grafičke.
Inače grafička nije neka leadtek mx460 win fast A170pro my vivo edition.
hvala za prijateljski savet, ali meni treba pomoć u tehničkom uputstvu.

Dejo23 je napisao(la):
Ti si prvi koji mi je to rekao. Svi su rekli da nije loš za o/c. Ne kao amd-ov xp1700+ ali...
Poterao sam ga od 1700 na 2125 i u SiSofSandri pokazuje da radi brže od P4 na 2.0. Kako je to minimalan dobitak.

Stvar je u tome da je Sandra sintetik. To je OK program, ali ne oslikava nacin na koji ce se komponente ponasati u realnom radu, jer ne uzima u obzir sve faktore bitne za brzinu sistema, vec ih posmatra parcijalno (sto je i cilj takvog softvera).

Broz hoce da ti kaze da npr. Celly na 3 GHz (overklokovan model sa 2 GHz na 3 GHz dizanjem FSB-a na 150 MHz) radi skoro isto brzo u 3D Marku kao i Northwood na 1.8 GHz. Ti, ako ne verujes, probaj...

Takodje pogledaj odlican review tog procesora na http://www.sharkyextreme.com/hardware/cpu/article.php/1497501

Hvala za informaciju, ali sam je dobio sa zakašnjenjem od jedno 2 meseca. Sad još da uštedim 130 evrića pa da kupim p4.
Hvala u svakom slučaju.

Ja se ubih pricajuci da ako se vec uzime intel, da se uzme PRAVI, a ako ne, onda AMD sa odlicnom plocom i brzom memorijom... Nema ko da slusa...type;

Vrh Dno