Šta je novo?

cell 566@???

• Začetnik teme Začetnik teme Prokka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Dokle ste terali ovog lepotana? Meni je radio na 937 na mojoj MSI-6163 koju sam nesrecnim slucajem spalio strujnim udarom! 🙁
Elem na tusl2-c mi radi na 907 a cilj mi je 1 giga. Imam li sansi? Dobio sam novo kuciste, kupio novi cooler i kupicu sutra jos par komada za kuciste + cu povecati napon na plocu, stoga me zanima vase iskustvo, tj. dokle da ga teram?😉

Pa otvori kuciste za pocetak. Digni mu napon na jedno 2V, ako bas imas muda na 2.05, na ovoliko sam ga ja drzao jedno 2 nedelje vise nisam smeo 😀, pa vidi. P.S. Da li ASUS moze na 2+V ?

kuciste sam skoro dobio novo, a posto mu danaske ugradjujem jos dodatnih ventisa drzacu ga zatvorenim elem trenutno iam jedan problem, CPU mi radi sjajno na 907Mhz sa naponom od 1.80 ali na 1.85 nece?!!ctp; Kako je to moguce?
p.s. da li da dizem napon ploce?

Zar nije jednostavnije umesto dodatnih ventilatora za overclock prosto kupiti brzi procesor. Ta dva komada za kuciste sigurno koštaju oko 20dem, a za to si mogao da uzmes 200MHz brzi CPU i sve bez maltretiranja, dizanja napona, itd. Ja shvatam da je overclocking postao nova sportska disciplina kod nas, al' je ovo malo preterano.

duskoo je napisao(la):
Zar nije jednostavnije umesto dodatnih ventilatora za overclock prosto kupiti brzi procesor. Ta dva komada za kuciste sigurno koštaju oko 20dem, a za to si mogao da uzmes 200MHz brzi CPU i sve bez maltretiranja, dizanja napona, itd. Ja shvatam da je overclocking postao nova sportska disciplina kod nas, al' je ovo malo preterano.
pa brate reci i gde mogu da zamenim cell 566 za cell na 1000 i da dodam 20 dem-ona i ja odma idem. Fora je u tome sto sam ja ubo sjajan primerak tako da mi se bas nesto i nemenja ali ako mi nadjes gore navedeno odam kupujem a tebe vastim!😀

Mozes da ga nasviras sa delta coolerom, ali sta ce ti to.Daj ne preterujte sa tom z.........om.Imam celerona 1ghZ/1.3gHZ, ALI ipak to nije t😵ces li mog celija za 190.-

pa ovo je zbilja smiješno!Dizati procku(i to Celya) na duplo...Pa dobro šta je vama jer vi mislite da je to Duron ili Athlon?
Pa sinko moj izgorit će tebi još jedna ploča,pa i ona vidi s kim ima posla pa se odlučila na samoubojstvo...
FX

Eagle eye je napisao(la):
pa ovo je zbilja smiješno!Dizati procku(i to Celya) na duplo...Pa dobro šta je vama jer vi mislite da je to Duron ili Athlon?
Pa sinko moj izgorit će tebi još jedna ploča,pa i ona vidi s kim ima posla pa se odlučila na samoubojstvo...
FX
Ako si pokusao da budes duhovit nisi uspeo!😡
Sto se tice OC ovog CPU-a on je medju najboljim za to po svim sajtovima koje sam ja geldao! Ako se jos uzme u obzir da je ortak uspeo da ga digne stabilno na 1.1 Ghz ne vidim zasto i ja ne bi pokusao. Mislim ne kazem da cu da ga drzim na toliko ali sigurno cu videti da to bude bar na 934Mhz na koliko mi je ranije radio. Sto se tice spaljivanja moje stare ploce ona nema nikakve veze OC-om vec sa kratkim spojem koji sam napravio u napajanju greskom! Elem od tada ne prilazim ni blizu napajanju tako da sada cekam samo nove coolere, da padne cena memorije pa da se bacim na OC!😉

Nemoj da se uvrijediš nisam ništa loše mislio.Ma imam i ja Celya 1.0@1,13 al samo ti kažem da džaba riskiraš.Znam ja dobro da su Celeroni raj za OC ali samo razumni OC right.To natjeravanje koje ti pokušavaš sigurno će spaliti ploču,ovaj put radi OC-a.Nemam pojma kako si korigirao voltažu ni FSB ali siguran sam da to te frekvencije neće doći,možda hoće ali 1 minutu i ništa više.
Usput jel ga hladiš dobro? Ispod Dragon Orba nemoj ni pokušavat!

ma ok

pazi ja ni ne nameravam da ga drzim na 1 Ghz non stop vec da vidm da li to mogu da izvucem iz ovgo mog lepotana. Trenutno mi je na 907, nisam siguran ali je tu negde, dok mi je ranije sa losijim hladjenjem i na drugoj ploci radio na 937! Ali nema veze nateracu ga ja i sada samo da mu sredim jos bolje hladjenje!
Nego zanima me koliko je opasno dizati napon ploce

Teško je govoriti o dizanju napona ovako ..Moji prijatelji su dizali i kažu da ne valja ništa jer brljave druge komponenete.Neki drugi kažu da valja jer proca radi tečnije...Ja ti to ne preporučam jer ne bi ni ja radio .Bolje prokušanom metodom: dobar cooler,termalka i pomalo pa dokle dođe...Nadam se da ćeš uspjeti!
I javi nam šta si dobio!OK?

Eh da zaboravio sam ti reći...Koliko god ti dobio brzine sam sistem neće pokazivati pretjerano bolji rad jer sama frekvencija procesoru malo znači!
To bi bilo kao da na pazaru auta ocjenjuješ auto po broju okretaja motora.Nadam se da razumiješ što želim reći!
Pozdrav

borab je napisao(la):
Mozes da ga nasviras sa delta coolerom, ali sta ce ti to.Daj ne preterujte sa tom z.........om.Imam celerona 1ghZ/1.3gHZ, ALI ipak to nije t😵ces li mog celija za 190.-

Koju plocu imas i da li je cely model 1A?

Nazad
Vrh Dno