Šta je novo?

Celestia

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Jel neko koristi ovaj program...?
Ostao sam bez komentara... mali, odlican i must have za fanove astronomije...

vise infoa na http://www.shatters.net/celestia/

i na linkovima te prezentacije... (prvi link u podsekciji ima dosta add onova...

Uzivajte!

DA samo i trazi hardware! Skoro da bi mogao da testiras one tvoje video karte na njemu! ctp;

Ma po defaultu nije uopste zahtevan... Radi pod OpenGL-om. Sve teksture su manje od 2048*1024 (odnos 2:1), ali mora da bude deljivo sa 512:256... Skidao sam teksture zemlje, marsa (sa bump teksturama i oblacima), i to u formatu 10000*5000 (jpg slika od 20MB) i smanjio je na 8192*4096 - LADNO GF4 moze da izvuce i prikaze ovakve teksture!!!!!!!!!!!! Zumiras brate, i vidis lepo formaciju beograda... reke u jugoslaviji, svaki detalj na planeti! Isto tako, imam ogromne mape svih planeta i satelita / meseca u suncevom sistemu, kao i preko 80 modela vestackih satelita sa pravim lokacijama.... sve to je dovelo Celestiu na brzinu puza cak i na mojoj masini...

Ovaj put moram da se slozim sa Max - om.... Radi ko sat sa "default" paketom od desetak mega, sa svim opcijama ukljucenim na max, i u 1600 x 1200 x 32... Na GTS - u, Celly 1 GHz, 512 mb.....

Nazad
Vrh Dno