Šta je novo?

Celeron se MALO greje

Kovac

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
620
:boom:

Kupio mi drugar celeroncica na 2.4 i Asus P4PE-X - elem kad pogledam temperaturu procesora u biosu ona nikad ne pada ispod 55 a mogu da zamislim kolika je tek kad nesto radim u Win.

E a sve to je zbof toga jer je WinXP poceo da se cudno ponasa, resetuje se usred igre ...

Da napomenem da je racunar tek kupljen - mozda oni nisu dobro montirali ali su zalepili neko ****** tako da nemogu da ga otvorim!

Daj te neki pametan savet - jel ovo noramlna temp. ili nije???

Da napomenem da rocesor nije friziran.

Pozdrav cheers

Mnogo je velika temperatura, nesto su zeznuli. Meni je na testu GlacialTech kulera Cely na 2.7Ghz radio na nekih 47-48 stepeni (idle) i to sa voltazom od 1.85V! Znaci bas sam se trudio da ga przim...

Savet je da ako jos imas garanciju ne pipas tu nalepnicu jer onda vise nemas garanciju, nego da pozoves te od kojih si kupio komp i da im kazes da blokira, resetuje se, a kad oni dodju ili kad odes kod njih da im kazes za temperaturu.
imao sam isti problem kod kuma na duronu 1.1 koji se sam gasio resetovao i nije hteo ponekad da se pali, a kvar je bio u procesoru, stavili su nov i od tad sve radi.
Ako je kuler mali, onda je to njihova greska i moraju da stave novi, bolji i nebi trebalo nista da naplate...

Poz.

1. Nestrucno montiran cooler - nije stavljena termalna pasta.
2. Te sto montiraju nalepnice na kuciste da kao "ne ostanes bez garancije" bi za mooda obesio na Terzijama. Ma garant su neko djubre uvalili u komp!

Marti Misterija je napisao(la):
1. Nestrucno montiran cooler - nije stavljena termalna pasta.
2. Te sto montiraju nalepnice na kuciste da kao "ne ostanes bez garancije" bi za mooda obesio na Terzijama. Ma garant su neko djubre uvalili u komp!

Pa zato i stavljaju nalepnice da ne mozes da vidis sta su ti uvalili :!:
:cuss:

Jedino, resetovanje moze da bude i posledica nekog worm-a!

:mrgreen:

Pazi sad - odneli smo racunar prodavcu - procesor i kuler su kao OK ali po njihovoj prici ploca ne valja - pazi koliko se ASUS iskvario !!

Njihovo objasnjenje je da to nije njihova standardna ploca (standardna im je neka sa SIS 648) i da su nam lepo rekli da nista drugo ne kupujemo.

Danas bas svako sklapa racunare - zar ne

Pozdrav cheers

PS: Na virus sam i ja pomislio, zbog resetovanja, ali masina je bila "gola" a i kad sam video temp. procesora sve mi je bilo jasno!

Vrh Dno