Šta je novo?

Celeron na 1 Ghz

Abraxas

Čuven
Učlanjen(a)
30.11.2000
Poena
604
Imam plocu Chaintech 6ATA2 i cell 566 (podignut na 700)
Da li mogu na ovu plocu da stavim celerona na 1 Ghz.

Abraxas je napisao(la):
Imam plocu Chaintech 6ATA2 i cell 566 (podignut na 700)
Da li mogu na ovu plocu da stavim celerona na 1 Ghz.

Koji ti je to Celly 1 ili 2 trenutno nakacen? (s obzirom na koliko si uspeo da ga kloknes, mora da je Cel 1)

Jel bese ta ploca UDMA 66 ili 100?

Trebalo bi da mozes da stavis Celly-ja na GHz, ali uz obavezan update BIOS-a

To je valjda via693 i ata 66 ako se ne varam....Ja mislim da apdejtujes bios ili jos bolje vidi sta donosi novi bios u read me-u pa onda flesuj ako ima svrhe inace bilo bi pozeljno da uzmes neki bx ako mozes...

pozdrav

Procesor je cell 2 a ploca (UDMA) moze da istrpi magistralu na 133.
Bios sa flash-ovo pre jedno godinu i po dana ........

Abraxas je napisao(la):
Procesor je cell 2 a ploca (UDMA) moze da istrpi magistralu na 133.
Bios sa flash-ovo pre jedno godinu i po dana ........
Uh, tada nije bilo ovih brzih Celija. Trebalo bi da pogledas ima li neku update i njegov readme.

Celu ima fix mnozilac pa bi teoretski mogao i na 100Ghz-a, znaci trebalo bi sve ploce koje mogu da prime npr. 800 cely-ja da prime i 1 Ghz-a cely. Znaci ovo je u teriji. Praxa je ipak malo drugacija, stavis i probas.

Jel cell na 1Ghz radi na magistrali od 100?????????

Naravno, pa niju mu mnozilac 15:)

Skinuo sam nov bios za plocu... Kazite mi kako da ga update- ujem pravilno da ne bi nesto uprskao......

Abraxas je napisao(la):
Skinuo sam nov bios za plocu... Kazite mi kako da ga update- ujem pravilno da ne bi nesto uprskao......

Pa mislim da je dovoljno da pokrenes taj fajl. Pogledaj i readme fajl.....
Mislim da ne bi trebalo nista dodatno da se cacka (nek me neko ispravi ako gresim)

Mozes i back up bitnih fajlova da uradis... za svaki slucaj.

:wave;

Abraxas je napisao(la):
Nadam se da nije kasno - iskljuci sve cache-ve u Biosu (u
Advanced BIOS Features).

Vlasto ako moze malo detaljnije jos nisam izvrsio operaciju nad plocom...

Abraxas je napisao(la):
Vlasto ako moze malo detaljnije jos nisam izvrsio operaciju nad plocom...
Udji u Bios -> Advanced Bios Features -> stavke: CPU internal cache i External cache stavi na disabled, pa zatim obavi fleshovanje po uputsvtvu za konkretan flash program. Kada to obavis vrati ove stavke na enabled. U procesu flash-ovanja snimi tekuci sadrzaj bios-a, shto ti sam program ponudi. Cela procedura se obavlja iz cistog Dos-a, zaobidji eventualno ponudjene live update iz Win-a.

Nazad
Vrh Dno