Šta je novo?

Celeron 850@1130 MHz

iNCUBUs

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
619
Odradih sinoc navedeno u topicu.
Zanima me sledece: temperatura procesora mi je sada oko 40ak stepeni kada ne radim nista posebno a kada je neka zahtevnija dogura i do 53 stepena C. Interesuje me da li je ovo mozda previse? Ploca (chaintech 6via5) nema neke granicne vrednosti za temperaturu, dakle ne postoji nikakav alarm ako se prekoraci neka granica...

Nije previse. Dok ne osetis miris paljevine i ne vidis dim, sve je u redu. :d:d

A da ne bude tada kasno? 😀

Salu na stranu, ranije se nisam bavio o/c-om, pogotovo sto masina nije mogla da mi radi stabilno na frekvenciji vecoj od 873 MHz..
A onda sam uzeo knjizicu koja ide uz plocu, izvadio jedan jumper i gle cuda 🙂

Inace, zna li se neka temperaturna granica za Celerone? nadam se da je tamo negde oko 70 stepeni 🙂

53 stepena nije malo. To sto ti ploca nema CPU warning temp. je lose. Odnosno bilo bi QL da podesis to na recimo 60C dok bi shutdown temp. bila 75C (npr. na mojoj ploci je to minimum za shutdown CPU). Ali u tvom slucaju nista. 🙁

Temperatura (zagrevanje) je neprijatelj broj jedan svih elektronskih komponenti. Tako da vece grejanje CPU => manji radni vek. Mada je to tako u teoriji, nekad mozes i da mucis CPU do iznemoglosti i nista mu nece biti. Sve zavisi. Ali bilo bi dobro da teras na oko 1 GHz, zarad vece stabilnosti i da bi bio siguran da nece da dodje do paljevine sto rece Aca.:beat:

Koliki si mu napon nasvirao? Posto ti je FSB optimalan (133), bilo bi QL kada bi uspeo da CPU ohladis nekim boljim coolerom, i da dobijes ultimativno resenje.

P.S. Preko cega proveravas temp?

:wave;

Ovako.
Na 1GHz ne mogu da teram, ne mogu tako da podesim.
FSB mi je po defaultu na 100MHz i 133 sam postigao tek podesavanjem na ploci.
Ranije sam mogao da postignem najvise 873MHz i da bude stabilno.

Sto se tice detekcije temperature, proveravam u biosu i preko Sandre 2003... IMas li neki bolji program za to da mi predlozis?

iNCUBUs je napisao(la):
Sto se tice detekcije temperature, proveravam u biosu i preko Sandre 2003... IMas li neki bolji program za to da mi predlozis?

MBProbe, adresu potrazi preko Googla, ne znam koja je tacno.

iNCUBUs je napisao(la):
Ovako.
Na 1GHz ne mogu da teram, ne mogu tako da podesim.
FSB mi je po defaultu na 100MHz i 133 sam postigao tek podesavanjem na ploci.
Ranije sam mogao da postignem najvise 873MHz i da bude stabilno.

Mbprobe je ultimate solution.

URL je http://mbprobe.livewiredev.com/

:wave;

P.S. Ipak nabavi neki jaci cooler i spusti temp na oko 40 i sve ce ti biti OK.

Nazad
Vrh Dno