Šta je novo?

Celeron 420

• Začetnik teme Začetnik teme smile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Elem, po meni najbolja serija procesora. Sklapo neku masinu i reko cek da ubacim proc. da vidim kako radi. Skinuo moj 6300 koji radi na 2330 (fsb 333, ploca P5B) stavio celeron sa onim njegovim smesnim kulerom i startovao sa fsb-om 250 (takt 2 GHz). Prvi utisak ekstra, deluje mi da se brze dize win xp. Probo offis, cod2, nfs carbon, nikakve razlike. Sve radi ekstra kao i sa mojim proc. i sto je najbitnije nista se ne cuje, tiha masina. Pogledam temp. proc. u everestu kad ono 52 stepena. Rekoh izgleda da se malo vise greje, sagnem se da pipnem kuler kad ono ventilator ne radi, zaboravio sam da ga ubodem u plocu. Ej ljudi, sa onim smesnim pasivnim hladnjakom samo 52 stepena. Proverio u biosu ista temp. Sa ukljucenim ventilatorom 34 stepena. Koji to jos procesor moze? Podsetio me na neke stare pentium jedinice koje su isto tako mogle da rade bez hladnjaka.
Odmah sam narucio jedan komad da imam u rezervi, neka se nadje.

da, kuler je bas primetno manji nego kod dual core procesora...

IMG_0657_s.jpg

Pa tu negde je bio link ka test-u gde su Celeron 420 ili 440 ( nisam siguran koji ) podigli na 3.4 GHz bez hladnjaka !! Znachi ne bez fana nego bez coolera - mogao si da vidish procesor a radio je ( normalno u IDLE chim se pokrenula neka zahtevna aplikacija zapucao se )

Poslednja izmena:
koliko je taj celeron losiji od e2140 npr ili 60 i 80?

Pa toliko da mu fali jedno jezgro 😀

Poslednja izmena:
kako nadje samo, ja i zaboravio vec 😀 al' jeste uvek su dve bolje od jedne, nego me ovde povelo da je covek zadovoljan i sa jednom...

Pa da, ali ova jedna ima i si.. i du.. a ona druga je ravna ko daska.

Kao vlasnik celeronceta 420 stvarno mogu reci da je proc extra (naravno za single core)Moj ide na 2.92 ghz bez ikakvog dizanja voltaze(fsb 365) ali ni 1 mhz nece preko toga,verovatno fsbwall.Cisto uporedjenja radi SuperPi 1M odradi ovako overklokovan izmedju 24-25 sekundi i to u kombinaciji samo sa jednim modulom od 1Gb, pretpostavljam da bi u dual channel-u radio bar za sekund brze.A da je ladan ko led to jeste, i kad mu pustim prime95 na max oc onaj jadan njegov kulercic i dalje ladan ni ne zagreje se 🙂

Evo ja moju kelerabu naterao na 370 fsb, superpi za 24 sec i to sa ncp memorijom ddr800 najjeftinijom koja postoji, al preko toga nece. Dal neko ima ideju kako su uspevali da je nateraju na fsb 400 i vise? Inace temperatura je kad je opterecen oko 45 stepeni. Za tridesetak evra stvarno nema bolje. Druga moja masina athlon 3000+, na 2700 mhz ne moze ni da mu pridje, superpi oko 35-36sec. Mislim da je intel ubio amd ovim potezom. Jos kad bi mi nekod dao savet kako da predjem tu magicnu cifru od 3GHz bio bih mu zahvalan. Mozda bih trebao da promenim box kuler? Mada je procesor relativno ladan. Ili da podignem voltazu?

Nazad
Vrh Dno