Šta je novo?

Celeron 300A?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Prvi put sam u ovoj sobi i totalni sam dunster po pitanju klokiranja 😀 i ne bavim se tim. Pitao bih nešto samo sad i neću više, časna reč :angel:
Već duže vreme koristim novi (sad je već i on zastareo) PC, preostao mi je jedan kompletan sa BXPro pločom sa int. 8Mb grafike i Celeronom 300A za koji znam da može lepo da se klokne. Zamolio bih nekog da mi pripomogne, malo detaljnije ako je moguće, kako i do koliko mogu da podignem ovog celija. Sad lepo obavlja kancelarijske poslove ali ne bi bilo zgoreg da malo ubrzam ljutu mašinu :smoke: :d . Ono sa množiocima znam kako, ali ako treba podići neki napon to ne znam kako i gde uraditi. Već sam dodao termalnu pastu, samo još treba da ga dignem. :d

Dabar je napisao(la):
Prvi put sam u ovoj sobi i totalni sam dunster po pitanju klokiranja 😀 i ne bavim se tim. Pitao bih nešto samo sad i neću više, časna reč :angel:
Već duže vreme koristim novi (sad je već i on zastareo) PC, preostao mi je jedan kompletan sa BXPro pločom sa int. 8Mb grafike i Celeronom 300A za koji znam da može lepo da se klokne. Zamolio bih nekog da mi pripomogne, malo detaljnije ako je moguće, kako i do koliko mogu da podignem ovog celija. Sad lepo obavlja kancelarijske poslove ali ne bi bilo zgoreg da malo ubrzam ljutu mašinu :smoke: :d . Ono sa množiocima znam kako, ali ako treba podići neki napon to ne znam kako i gde uraditi. Već sam dodao termalnu pastu, samo još treba da ga dignem. :d

Samo digni magistralu sa 66 na 100 i to je sve. Napone itd. ne moras da cackas.

Kod Celerona 300A , ne mozes menjati mnozioc , ostaje fiksan 4.5
Dalje ta BXpro ploca ne moze menjati napone (ako se dobro secam)
Ako hoces OC poslusaj Stojchu , ali pre toga pogledaj odakle je procesor
- iz koje zemlje (pise bas na njemu)
Ako je Costa Rica , onda zaboravi 450MHz (opet ako se dobro secam imena
zemlje)

Pozdrav

Oh... za momenat sam pomislio da su Dok i Marti odleteli kolima u 1998. godinu.... 😉

Hvala vam. Radi na 450MHz ki eroplan 😀 Temperatura procesora se podigla samo za 2-3 stepena. Da sam znao da je tako jednostavno to bih uradio još pre 4 godine.
Živi bili!

Dabar je napisao(la):
Hvala vam. Radi na 450MHz ki eroplan 😀 Temperatura procesora se podigla samo za 2-3 stepena. Da sam znao da je tako jednostavno to bih uradio još pre 4 godine.
Živi bili!
Auuuuu bre... pa ovde si vec godinama, kako bre nisi ranije provalio tu pricu. Svojevremeno se o tome, kao i o svakom drugom mogucem klokovanju (osim skenera i mouse padova), stalno govorilo, postovalo, "ratovalo" ...

Marti Misterija je napisao(la):
Auuuuu bre... pa ovde si vec godinama, kako bre nisi ranije provalio tu pricu. Svojevremeno se o tome, kao i o svakom drugom mogucem klokovanju (osim skenera i mouse padova), stalno govorilo, postovalo, "ratovalo" ...
Prosto, kad sam `99. nabavio PC to mi je bilo prvi put da sam prišao računaru. Vremanom sam se zaludeo pod stare dane, pa sam što šta naučio. A tog mališu dugo nisam koristio od kad sam nabavio novi PC pa sam sad rešio da ga dignem pa makar ga i spalio :d
Već kad smo do njega, da ne otvaram novu temu, da li je to dovoljno za iole komotniji rad na W2K uz 128 Mb RAM-a i 8 Mb integrisane grafike? Pitam da čisto ne gubim vreme isprobavajući.Znam da XP ne vredi ni pominjati.

W2K i XP ce raditi, doduse ovaj drugi jaaaako lose. Pre svega pojacaj malo memoriju i sve ce biti sasvim ok.

Nazad
Vrh Dno