Šta je novo?

Celeron 1,3

bastas

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2002
Poena
601
boom
Imam TUSL2-C i cel3-1300@1536.Napon dignut na 1,55 magistrala 118.Dotle rado stabilno,dalje brljavi pri dizanju WINXP.Bios je 1011.Sta mogu da uradim da ide preko toga ako uopste moze.Ispade da je bolje da sam uzeo cel.na 1100-1200 jer bi valjda mogao magistralu da dignem vise.Usput ima li na ovoj ploci u biosu neke opcije za asihroni rad memorije.

Nema nikakva podesavanja za asinhroni rad memorije, a tesko da ces moci preko 118mhz fsb, zato sto je posle pci magistrala oko 40MHz, sto hdd kontroler ne moze da izdrzi. Probaj 124MHz fsb tu bi trebalo da je pci oko 32mhz

Ja sam probao i 1000 i 1100 i naravno najveca verovatnoca da dignes na 133 je da uzmes onaj od 1000 jer je ogranicenje te serije negde na 1.5GHz...Verovatno nisi prometio ali intel je i sam overklokovao procesor jer celeroni 1300 i 1400 rade na 1.5V dok 1000, 1100, 1200 rade 1.475...Da rezimiram - nema sansa da ga dignes visse jer si dosao do kraja. Ili se zadovolji sa tim ili uzmi 1000 pa probaj na 1333. Jos jedan savet - nemoj da drzis na tim divljim magistralama za pci i ago, jer mozes da imas vise stete nego koristi. Ido do maximalno 110fsb ili 133 jer je tada sve na propisnim vrednostima. I sto ge uopste OC pa nije ti valjda sporo 1300?

pozdrav

PS ne pitaj zasto ali stvari stoje ovako - ako imas celeron na 66fsb mozes da setujes memoriju na 100 ali ako imas celeron na 100 ne moze memorija na 133...

Broz je napisao(la):
Ido do maximalno 110fsb ili 133 jer je tada sve na propisnim vrednostima

A sto da ne 115MHz ??? Pa i tu je sve, skoro, na propisanim vrednostima. AGP je 70 ili 75MHz sto ne smeta nijednoj grafickoj novije generacije (od tnt1), a pri tome i brze radi graficka tj komunikacija sa procesorom (da li sam upravu???). PCI je na pristojnih 34.7Mhz ili 35MHz (iako mi digitron kaze da je 115/2=38MHz ????)

DAnas je pitanje oc racunarskih komponenti postalo pitanje prestiza.Odes u drustvo, vise se ne prica o normalnim stvarima, vec na koliko si oc cpu, babu, dedu.Ma smesno & zalosno.

borab je napisao(la):
DAnas je pitanje oc racunarskih komponenti postalo pitanje prestiza.Odes u drustvo, vise se ne prica o normalnim stvarima, vec na koliko si oc cpu, babu, dedu.Ma smesno & zalosno.
Pa zavisi s kim se druzish. :D Gladiac i ja kada se vidimo uvek stignemo da poprichamo o filmu, sportu, muzici i kojechemu josh. Nije sve u kompjuterima ima nechega i ispred njih ( valjda ). :)

komendije

Pa na starom BX masteru je PCI iso na 41 pa je crko chaintec kontroler ali je njegova zamena CMD-UATA66 kontroler radio stabilno overklokovan a i brze nego ovaj UATAl00 kontroler na Tusl2c.Reko bi da cu da se kajem.Umesto Cel2 na 766 koji je radio na 957MHz mogo sam da ubodem CEl2 sa magistralom na lOO(recimo na 900MHz i da ga odalamim na blizu 1,2GHz)i da imam slicne perfomanse(osim manjeg kesa sto verovatno znaci nesto)ali bi me drasticno manje kostalo.Eto,malo filoszofiram.U prevodu,sada mi je procesor na standardnih 1300 i nemam nekih problema sa brzinom ali se razmisljam da li mi je nadogradnja bila bas razumna narocito kad imam u vidu da sledeca nadogradnja podrazumeva i zamenu ploce.Eh taj BX...cudo jedno.Kad li ce da naprave nesto slicno?Umalo da zaboravim.Ovaj AGPX4 verovatno takodje donosi nesto ali ne znam koliko.Inace na Asusu sada ima 256Mb Kingston memorije, radi doduse na CAS2 ali dzaba kad je na 100MHz.

Re: komendije

bastas je napisao(la):
Eh taj BX...cudo jedno.Kad li ce da naprave nesto slicno?
Ne skoro. Recesija je ostavila trag i na IT tržištu, a posledice će se još dugo osećati. Poslednji valjani čipset iz Intela je bio onaj i850, a ova njegova E revizija je još bolja pošto su pretpostavljam otklonjeni bagovi prethodne generacije. Nadam se da će nešto slično dočekati i Prescott jer bi to bila prava stvar.

Nazad
Vrh Dno