Šta je novo?

Cela konfa do ~450

Maksim Gorki

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2007
Poena
320
Pozdrav svima.

Drugarica me je zamolila da joj sastavim komp + laserski stampac u boji za 500-550 evrica. Kako su laseri ~100 evrica ostaje oko 450 za celu konfiguraciju i monitor. Kako nisam pratio trziste u zadnje vreme, svaka pomoc mi je dobro dosla.
Ja sam mislio nesto ovako:

AMD ATHLON 245
ploca ???
ram 2 gb ddr3
grafika (tu sam u najvecoj dilemi) 4670???
hdd 500 gb samsung f3
optika?
kuciste mislio sam neki lc power (ima napajanje, a i nije bas najobicniji kinez)

Monitor- da li se isplati ici na FullDh?
Kontao sam neki 21.5"

E da, ako neko zna neki solidan laser da preporuci, nemo da se stidi :)

Konfiguracija ce da se koristi za office, filmove, muziku, i eventualno pes?

Sve sugestije su dobrodosle. Hvala svima

da se nadovezem,jer ne ides u losem pravcu
mozes cpu da uzmes npr
athlon2 425 x3(3 jezgra)
maticna msi 770 c45
2gb ddr3 na 1333mhz najjeftiniju obicnu koju nadjes
hdd je ok i taj samsung f3 500gb je super
graficka moze 5750 sa 512mb

Au ti si joj sastavio gamerski komp :)

posto je komp za drugaricu kontam da vise od igrica sa facebooka nece ni igrati, a za vas kad joj dodjete na gajbu da picite pes posluzice i neka malo bolja integrusa za pristojno igranje posto pes nije u opste zahtevan. E sad posto si naveo da ce joj sluziti prvenstveno za office,muziku i gledanje filmova ja bi joj prvo uzeo kvalitetan (lep) monitor mozda cak i do 200evra a komp sklopio za preostalih 250evra. nesto na bazi athlona x2 240

jes vala u pravu si i izgleda da sam sastavi previse dobar comp...ako nece igrati igrice onda joj je dosta neka 785 maticna sa 2gb ddr3 rama...ipak bi ja stavio 425 cpu jer je mala razlika u parama(10-tak evra) al ipak jedno jezgro vise

athlon x3 435 sasvim dovoljan za njene potrebe, mnogo bolji izbor od x2 a jos moze da se otkljuca :)
biostar a785g3 sa integrusom pes ide lagano :)
2gb ddr3 patriot 1333mhz
dvd rw samsung 223c
lc power 914b II 600w
samsung f3 500gb
27600 u at*mu

monitor moze samsung p2250 vrhunski je :) ili neki drugi u tom rangu...:)
sa njim je 46470

Poslednja izmena:
Cisto da se zna, mislio sam na crno beli laser...
A i mislim da bi bilo glupo uzeti integrusu, jer i njen decko (sa kojim i zivi) voli pes. A od drugih igrica igra samo pucacine (neverujem da bi novije lepo radile na integrusi)...

Hvala svima na predlozima... E sada jos par pitanja:

4670 ili nesto drugo?
monitor fullhd ili ne?
koliko struje jede ovaj x3 435
da li se moze 245 otkljucati?
e da i sto se monitora tice, da li neko zna koje marke sada daju garanciju na 0 mrtvih piksela?

Hvala jos jedanput, i izvinite sto smaram... :banana:

od graficke bar 5670 ili ako ostane para cak mozes da razmisljas o 5750 sa 512mb...athlon 425 je najotkljucavaniji cpu ja sam od 4 komada 3 otkljucao i nisam jedini...razlika u parama je 10-tak evra koje se po meni isplate uloziti u cpu sa vise jezgara da ne pricamo ako uspesno "otkljucas" cpu...potrosnja je zanemarljiva i to neces primetiti

Cisto da se zna, mislio sam na crno beli laser...
A i mislim da bi bilo glupo uzeti integrusu, jer i njen decko (sa kojim i zivi) voli pes. A od drugih igrica igra samo pucacine (neverujem da bi novije lepo radile na integrusi)...

Hvala svima na predlozima... E sada jos par pitanja:

4670 ili nesto drugo?
monitor fullhd ili ne?
koliko struje jede ovaj x3 435
da li se moze 245 otkljucati?
e da i sto se monitora tice, da li neko zna koje marke sada daju garanciju na 0 mrtvih piksela?

Hvala jos jedanput, i izvinite sto smaram... :banana:

ili 4670 ili 5570 ili 5670
kako hoces
jede malo
moze ali bolje ti je da ides na x3
nemam pojma :)

evo nesto za 47800 ostane ti 7,2k za stampac crno beli laser za te pare sigurno ima

athlon x3 435
biostar a770e3
2gb ddr3 patriot 1333mhz
powercoooler 5670 512mb
dvd rw samsung 223c
lc power 914b II 600w
samsung f3 500gb
benq 2220hda

stampac recimo :http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-ml-1640/comp_comp_printer/1/471
mozes da ides i na 4670 1gb koja je jeftinija od ove gore 1000dinara mozes i 5770 sa 512mb ili 5750 sa 1gb ali onda ti ispada oko 52k sto jre preko budzeta, ako drugarica ima neka uzme :)

Poslednja izmena:
Nek se momak otvori za grafu ako planira da se igra :D i eto resenja

Što se tiče mrtvih pixela, overi ovo.

Ali najbolje da se raspitaš kod njih u prodavnici. Meni su zamenili bez problema monitor. Doduše, moj je u rangu 200+, možda sad drže tu garanciju samo na premium modele, ne znam.

Maksim Gorki, cisto da se zna, iz tvog prvog posta:
...Drugarica me je zamolila da joj sastavim komp + laserski stampac u boji za 500-550 evrica. Kako su laseri ~100 evrica ostaje oko 450 za celu konfiguraciju i monitor...
;) Verovatno lapsus.. :)
Što se tiče mrtvih pixela, overi ovo.

Ali najbolje da se raspitaš kod njih u prodavnici. Meni su zamenili bez problema monitor. Doduše, moj je u rangu 200+, možda sad drže tu garanciju samo na premium modele, ne znam.

Nedavno sam kupio monitor, pa sam ih pitao kako funkcionise i na koje se modele odnosi ta garancija. Rekli su mi da ta garancija (njihova usmena) vazi tri meseca na sve monitore.
Dobijes redovnu pisanu garanciju, ali od datuma kupovine oni garantuju tri meseca da ce monitor lepo raditi :) (Na fiskalnom imas datum kupovine)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno