- Učlanjen(a)
- 10.08.2002
- Poena
- 770
Sacekaj da izadje sledeca verzija, brzo ce.
OK.
Ko ceka, taj i doceka (***).
tthx
Sacekaj da izadje sledeca verzija, brzo ce.
Kakva su vam iskustva sa 64-bit ubuntu-om? Jel koristite (koristili ste)? Da li je bilo nekih problema? Iskustva?
Pretpostavio sam da je tako. Mada, ja isto koristim 64-bit ubuntu vise od godinu dana ali ne aktivno, jos uvek mi je primarni OS Win (isto 64-bit) a posto vise ne igram igre planiram po izlasku 9.10 verzije potpuni prelazak na linux a win ide u vecna lovista gde mu je i mesto.
Pitam se samo ima li nekih prepreka u smislu da kao sto si pomenuo za ovaj emulator da isto mora nesto da se budzi? Ili da preformulisem pitanje, ukoliko ne postoji 64-bit aplikacija da li ce 32-bitna verzija raditi bez ikakvih problema?
Evo da ne otvaram novu temu, jel zna neko kako da se menja timeout za download paketa. Posto pokrecem ubuntu preko vmware-a, onda prilikom downloada paketa sa neta paketi se prvo skinu u potpunosti pa se proslede ubuntu-u, tj nije realtime download. E sad prilikom nekih vecih paketa meni istekne vreme za skidanje posto ubuntu jelte ne konta da se paket zaista skida. Kako da promenim download tiemout ili kako se vec zove?
Prvo to sto si rekao je totalna glupost. Naravno da je moguce instalirati 32bit deb na 64bit sistem.
Evo ti i how-to.
Pokusao sam u XP VMware da instaliram Ubuntu 9.10 desktop verzija. VMware podigne live Ubuntu 9.10 i javi da nema dovoljno virtuelnog prostora, zauzeto je 1.7GB ali ne znam ko to odredjuje da bude 1.7GB. Preko live verzije trebalo bi da se instalira Ubuntu 9.10 kao virtuelna masina ali to ne radi, ustavri nista ne radi jer nema prostora.
Probao sam alternate CD, instalacija leti, dobije Ubuntu ali bez GUI. Kad kucam startx dobije odgovor da fali graficki deo i predlozenu komandu. Odradim instalaciju grafickog dela ali nikako ne dobijam GUI.
@Morbius,
Snasao sam se na prostacku foru, uradio sam instalaciju 9.04 i onda upgrade na 9.10 beta. Znam to oko prostora u VMware zato se i pitam sta je tih 1.7GB prostora koji Desktop instalacija zauzme, ja sam u startu u setovanju stavio 20GB i to u komadu. Alternate instalacija radi ludackom brzinom, samo sam tada instalisao ono sto mi je sistem predlozio, znaci treba i ovo ostalo sto si napisao. Ok, Hvala![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari