Šta je novo?

Cekajuci Ubuntu 9.04

Ti kojem stoji takav potpis preporucujes Windows alat? Uzas.

Poenta je sto nije dosledan svom potpisu :)
(ili za vas koji ne kapirate to je bila sala...)

Poslednja izmena:
Ovako...posto imam 5-6 particija (one fore sa var itd), odlucih se za opciju $ sudo ddrescue -v /dev/sda /dev/sdb , kako bih klonirao ceo hdd.

Fora je u tome sto su oba sata hard diska, IDENTICNA! Kako da znam koji je koji? :)

I ako ti nije frka, baci pogled na http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=199577

hvala :wave: :)

@madmax, tnx, skontao :)

@kutija...
ddrescue is already the newest version.

ja:~# $sudo ddrescue -v /dev/sda /dev/hdb
-bash: ddrescue: command not found

wtf?

Poslednja izmena:
Instaliraj gddrescue i radice kako treba.

Ili kucaj /sbin/ddrescue umesto ddrescue.

Poslednja izmena:
kutija, fora je bila u tome sto se komanda kuca $sudo dd_rescue :)

Jooosh jedan problem :)

Promenio sam net, sa adsl-a sa ruterom na IKOM kablovski, sa modemom. Modem je za komp vezan lan kablom...

ovo su klasichna podesavanja...Sta uraditi da net proradi? :)

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.150
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1

Kada modem prikacim na laptop (sa xp), default gateway je 95.180.60.1, dok je ip modema 192.168.100.1

Poslednja izmena:
pozdrav, trebao bi mi jedan savet sta da radim...

instalirao sam ubuntu 9.04 x64 verziju (prethodno sam imao instaliran win xp sp2, znaci stavio sam dual boot)

pvih par puta je sve lepo radilo, kada ukljucim masinu pita me koji sistem zelim da podignem (linux je bio default opcija, znaci ako nista ne odaberem za 10 sec on se aktivira). i kada sam zamenio boot priority (da mi prvo boot-uje sa HDD a potom sa CDa) uopste mi ne konta linux. znaci, samo pretrci i podigne windows...

kako bih mogao da resim ovaj problem? :wall:

@mirche

pod tim samo pretrci sam mislio da mi uopste ne izbaci onaj ekran na kom biram koji OS zelim da podignem, cak se ni ne zaustavi da "razmisli" oko toga da li ima jos neki sistem ili tako nesto, nego kao i pre instalacije linuxa odmah dize win...

nasao sam resenje na ovom linku sto si postavio, howtogeek, i sada sljaka kao zmaj!

hvala na pomoci!!

Nazad
Vrh Dno