Šta je novo?

cega ovde ima viska

• Začetnik teme Začetnik teme time
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

time

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
780
mucim se vec duze vreme ali ne mogu da resim problem.
igram cs 1.6 na ati 4890 i imam mozda cudan problem. kada igram u opengl-u sve mi je ok ali kada igram u direct3d-u boje su mi nesto unakazene.
posto mi je potrebno iz odredjenih razloga da igram u direct3d-u molio bih nekoga da mi kaze sta je na ovoj slici ******o.
mejnao sam gamu i brightnes iz cs-a ali to nije to.slika bude tamnija ali se uvek vidi da su boje ******e.
dust2.jpg

unapred HVALA!

pa stavi uporedo obe slike, pa cemo ti kazemo sta fali

deluje kao da ti je povecan "exposure" na max 🙂
nvidia ima onaj "digital balance",ne znam kako se zove kod ATI-ja,poigraj se sa time malo.
i zasto ti je bitno bas d3d za kanter ?

evo reci cu zasto mi je bitan d3d rizikujuci da me proglase za ludaka 🙂
igram neki zombi mod za cs 1.6 i iz nekog razloga fps mi pada uzasno u oplegl-u dok u d3d igra radi extra.isti problem sam imao i sa 4850 tako a sa nvidijom koja je cak slabija od ovih karti nema takvih problema.procesor je phenom 2 965be , 4GB rama...

i ja sam vidjao da na nvidiji ima podesavanje saturnacije (ako se tako zove) i digital vibrance alo ne mogu to da nadjem kod atija.imam samo gamu ,brightness i contrast🙁
help ako neko zna gde ima jos opcija za podesavanje boja kod atija.

Counter Strike je baziran na Half Life-u. Koliko se secam tada je HL dosta losije izgledao u D3D nego u OpenGL (98 ili 99, nisam siguran, a voodoo je to terao kroz MiniGL). Stvar je bila cisto do programera, a ne do grafickih karti, OpenGL-a, D3D-a ili drajvera. Teraj igru u OpenGL.

druze igrao bi ja rado u opengl-u ali jako lose radi.evo jedna extremnija situacija.
zm_remix0000.bmp

dok u d3d-u radi mnogo bolje samo me malo boje zezaju.

Dali si iskljucio vertical-sync??
Ako nisi stavi ga na off pa probaj.

poz

ajde probaj ovo(zamena opengl fajla starog 10god sa novijim 😀 )

You guys probably already know this but for those still having problems with counter-strike's fps bein' real crappy than here's a possible fix. Seems that CS's open GL is out of date. Got this off the counter-strike.net forum.

Q: In cs 1.5, I had very good FPS. But now in cs 1.6 My FPS has dropped alot, even though I am using the same settings. Is there any way to fix this?

(Only to be used if you have your Video Mode on openGL!!)

The reason why you might be getting this problem is because of steam using an outdated openGL driver.

Here is the way to fix it:
- Go to the Windows\System32 directory and look for your opengl.dll

If you're using a nvidia card the nvoglnt.dll is the right one.
For Ati cards it's the atioglxx.dll.
And for the rest the opengl32.dll.

- copy that file to your ..\SteamApps\[email protected]\counter-strike\gldrv directory.

- open the drvmap.txt in that directory and change the text to the following:

Default Default
gldrv/YOURFILENAME.dll

Even If you have the special DLLs for the vid cards:

- copy the opengl32.dll to your ..\SteamApps\[email protected]\counter-strike\gldrv directory.

- open the drvmap.txt in that directory and change the text to the following:

Default Default
gldrv/opengl32.dll

People have reported an increase of 50 FPS because of this.
You have to find out which one works best.
This may work for a lot of you, but for some people it will not work.
One thing is for sure, steam does not get broken by replacing the DLLs. And a newer openGL driver is always good, no?

samo da javim.problem sa bojom sam resio.problem je bio sto mi je gl_overbright bio ukljucen.sad imam i dobar fps i extra sliku.
ovo sa opengl-om cu probati pa javljam rezultate 🙂
hvala u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno