Šta je novo?

Cedar Mill Celeron...

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
...ili ti mali zwerrko!!

http://www.hkepc.com/hwdb/celeron512k-1.htm

5 GHz bez problema na vazduhu i to na lepih okruglih 200 MHz magistrali! ZNaci zabode se DDR2-6400 i prava sinhrona frekvencija BUS-a na LGA775 platformi!

Lepo, nema sta, jedini je problem sto bi za tu kontnu trebalo da moze da se kupi Pentium D 805, koji je ipak Dual Core, a koji baca sledeci score:

http://www.hkepc.com/hwdb/pd-805-2.htm

Malo nize non-threaded performanse su chinjenica, ali komodited DC platforme je je takva navlakusha, sa koje se teshko kasnije covek skida!

Bas vala, ovaj dc je zakon!
Nego taj Celly je neki ES primerak, vidi multiplier od 12-25x?

Sad ga i ja gledam, povecase mu kesh, ali FSB ostade na 533MHz, kad li ce ovo da stigne kod nas !
Ja verujem do leta gospodnjeg 2006
Verujem kad se Ocne na 4 GHz dere Sve pentiume koje rade do 3,6 Ghz opusteno !!

A 4,15Ghz se dobija sa 166MHz za interi bus...Ma opushteno.

Ako je otkljuchan za multiplikatore ovaj ES mozda bi moglo i 266x19=5GHz ako ne to onda 250x20=5GHz ili bar 230x22=5GHz. Ali izgleda da je zakljuchan.

Koji li ce chipset trebati za ovaj novi 65 nanometarski Celeron ?

mige je napisao(la):
Koji li ce chipset trebati za ovaj novi 65 nanometarski Celeron ?
945, 955, 965, 975

@mige:
koliko si digao napon za taj geil i koji su ti tajminzi?

mige je napisao(la):
A kad izlazi Intel 965 sucelje ?
ako je sustav sistem, sta je onda sucelje?
BTW izlazi na leto, a glavna stvar je da ce "G" verzija imati novo SM 3.0 jezgro.

audiofreak je napisao(la):
@mige:
koliko si digao napon za taj geil i koji su ti tajminzi?

napon nisam dizao
RAM Timings : 4-4-4-12

Nedjo je napisao(la):
ako je sustav sistem, sta je onda sucelje?
BTW izlazi na leto, a glavna stvar je da ce "G" verzija imati novo SM 3.0 jezgro.

Valjda interfejs :S:

Sto se tice SM 3.0 :smash: :smash:
A i bilo je kranje vrijeme da nam najveci proizvodjac grafickih cipova donese podrsku za SM 3.0 :d Doduse mozda ce biti upotrebljivo za Vistu.

Ako bude cena i perfomanse u prvom planu, ja cu !

Da li ce iko kupovati ove celerone pored 805D?
Zaboravljas da je 805 svojevrsni "otpadak"! Gomila cipova koja nije prosla stroge veriikacije na zahtevanim ucestalostima klasifikovana je u 805 "kategoriju". Poenta je da ce CM keleraba da traje mnogo duze nego 805-ca, koja je ipak "sezonsko" resenje, nesto nalik X800GT-u u svetu GPU-ova...

Nedjo je napisao(la):
Malo nize non-threaded performanse su chinjenica, ali komodited DC platforme je je takva navlakusha, sa koje se teshko kasnije covek skida!
To si u pravu. :d Nema kocenja, nema gutanja knedle, definitivno je DC korak napred.

Jos kad ni lansirali neki 905 (il jos bolje 903 :d )! Pa da ostane i za nas socijalu neasto.

Jos kad bi windows explorer bio threadovan...
Pa prijavi se u M$ i ponudi im da im threadujes Explorer.exe 😉

clock'n'roll je napisao(la):
Jos kad ni lansirali neki 905 (il jos bolje 903 :d )! Pa da ostane i za nas socijalu neasto.

Pa mozda i bude al'. Ih kad bi bilo na na fsb-u 533 ili 667 shto da ne...naravno bez HT-a.

Ali Cedar Mill jednojezgarna serija ce biti OK...mislim na 6x1 seriju P4-ki.

Kad bi tu bilo primeraka...kao ovo moje prescott A jezgro...koga ja zovem ugojeni Celeron D...😀 jer ima 4x vishe kesha od njega a sve je isto...i fsb na 533.
Mada fsb800 i HT znaju dobro da dodju...

A kako stvari stoje pored buduceg Conroe-a sve ce biti socijala...😀

I bice...kao u onoj pesmi....Ja sam socijala i kloker do bola...nemam brate pare pa nemam ni Conroa....😀

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno