Šta je novo?

CDex... noviteti...

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji i WMA lossless, ali retko ga ko preferira pošto je closed source.

Lukija je napisao(la):
I meni se desavalo da EAC u Secure modu napravi los rezulat ali sam probao durgo resenje - burst i zna da upali.
Ali čemu onda EAC? AudioGrabber radi u burst modu, dakle o tome sam i pričao, da burst daje prihvatljiv rezultat a secure EAC ne.

Ali ovo su slučajevi kad je katastrofalno grebovanje EAC-a očigledno, a šta kad nije? Rečju, opet se postavlja pitanje šta je garancija da EAC korektno grebuje? Neko reče - ono što čujemo. Taj test meni prolazi CDex, a vrlo često (na ispravnim diskovima) i AudioGrabber.

Alexandar je napisao(la):
Postoji i WMA lossless, ali retko ga ko preferira pošto je closed source.
Meni savrseno odgovara, tim pre sto koristim WMP 9 pa mi i bez pluginova radi sve... a rezultati su extra ako vratim WMA -> Waw dobijam 100% isti fajl kao original... pri tome je kompresija oko 40%

Pa sa bilo kojim lossless-om dobijas originalni WAV 🙂, u tome je poenta.

40% ili "na 40%" od originalnog fajla?
Ako mislis na prvo, OK je da neki disk bude tako slabo kompresovan, al' za prosek je malo.

skida oko 40% tj. album od 80 minuta je oko 450 Mb u proseku... +/- 50

@Mare
Ako ti je to prosek, onda je slabo. Probaj APE.

@ZoNi
Smaracki program, pa moramo malo da razveselimo thread. :d 😛

wiz011 je napisao(la):
Ali čemu onda EAC? AudioGrabber radi u burst modu, dakle o tome sam i pričao, da burst daje prihvatljiv rezultat a secure EAC ne.

Ali ovo su slučajevi kad je katastrofalno grebovanje EAC-a očigledno, a šta kad nije? Rečju, opet se postavlja pitanje šta je garancija da EAC korektno grebuje? Neko reče - ono što čujemo. Taj test meni prolazi CDex, a vrlo često (na ispravnim diskovima) i AudioGrabber.

Slucaj iz prakse: CD grebovan AG u burstu i EACom. AG odradio posao brzo i kuso, EAC se ubi ali bez greske. Uzrok - fleka na CD-u. Kako god okrenes, EAC mi se uvek pokazao bolje od konkurencije, obrnuto ne vazi. Retke su situacije kada EAC u secure modu ne moze nista da uradi, a u tom slucaju uvek mozes probati neki drugi metod. Jednom sam imao toliko los CD da nikakav nacin digitalnog grebovanja nije pomogao osim analognog.

Nazad
Vrh Dno