Šta je novo?

CD za ciscenje sociva...

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Gde ima u BG-u da se kupe oni CD-ovi sto imaju cetkice na sebi pa se pokvase alkoholom da se ocisti socivo uredjaja ?

Ja bih to batalio, jer se dosta ljudi zalilo na te diskove (potrazi malo po forumu), nego uzmi ti srafciger u ruke i stapice za usi, pa udri...

Svi ti cistaci CD uredjaja su obicna laz, jer su ovi uredjaji OPTICKI, dakle nema kontakta izmedju onoga sta se cita i onoga sta to cita.
Dakle, taj "CD za ciscenje" moze samo da se provrti u CD-ROM-u ali obzirom da ne dolazi u dodir sa optikom nista ne moze da uradi po pitanju ciscenja sociva.

Pozdrav!

slazem se da su ti cistaci losi i da u 90 posto slucajeva nista dobro ne urade ali se ne slazem sa Sasom koji tvrdi Svi ti cistaci CD uredjaja su obicna laz, jer su ovi uredjaji OPTICKI, dakle nema kontakta izmedju onoga sta se cita i onoga sta to cita. nema kontakta to je tacno ali ovi CD-ovi imaju cetkicu koja je okrenuta u vis i dlacice su visine 4-5 milimetara pa im je i cilj da dohvate optiku :D

ZAP je napisao(la):
slazem se da su ti cistaci losi i da u 90 posto slucajeva nista dobro ne urade ali se ne slazem sa Sasom koji tvrdi Svi ti cistaci CD uredjaja su obicna laz, jer su ovi uredjaji OPTICKI, dakle nema kontakta izmedju onoga sta se cita i onoga sta to cita. nema kontakta to je tacno ali ovi CD-ovi imaju cetkicu koja je okrenuta u vis i dlacice su visine 4-5 milimetara pa im je i cilj da dohvate optiku :D

Slazem se sa tobom, mislim ne da se slazem nego mi u firmi smo imali to i radilo je, nije onako dobro kao kad otvoris uredjaj pa sam ocistis ali ovako da se ne mucis samo lepo stavis i cetkice odrade svoje pa opet jedno vreme si miran. A nije problem ni otvoriti uredjaj samo je problem sto to nije moj uredjaj nego od drugarice a ona stanuje u BG-u pa zato pitam gde da joj kazem da ode da kupi, barem ce jedno vreme resiti probleme.

Ja dajem glas protiv tih navodnih cdova za cišcenje... znam samo da je moj tadašnji citac bio u još gorem stanju posle tog procesa... Ništa ne zamenjuje rakiještinu i štapic za uši... cheers

Nije valjda da rakijom cistis :) Pola pije, pola cd-u daje :D

sinke je napisao(la):
pa zato pitam gde da joj kazem da ode da kupi, barem ce jedno vreme resiti probleme.

Ima na berzi nedeljom (SKC) kod Tome i JDRAX-a Philips-ovih, ali je cena oko 13€, pa sad vidi šta ćeš... Bolje da malo obiđeš drugaricu :D

Heinz je napisao(la):
Ima na berzi nedeljom (SKC) kod Tome i JDRAX-a Philips-ovih, ali je cena oko 13€, pa sad vidi šta ćeš... Bolje da malo obiđeš drugaricu :D

Ili da malo ustedi pa kupi novi CD, mislim za 25 mozes da kupis novi a dati 13 za ciscenje... moracu ja do nje kako vidim. :)

Heinz je napisao(la):

Da, stvarno bolje da obidjesh drugaricu... imash duplu korist ;)

Velja je napisao(la):
Nije valjda da rakijom cistis :) Pola pije, pola cd-u daje :D

Ne ne, sve pije.... kap cd-u daje... :D

Cist medicinski alkohol je najbolje resenje za rucno ciscenje... najbrze ispari...

nIce Cream je napisao(la):
Ne ne, sve pije.... kap cd-u daje... :D

Cist medicinski alkohol je najbolje resenje za rucno ciscenje... najbrze ispari...

Da, to sa rakijom je dobro... Dezinfekcija spolja i iznutra cheers

Ciscenje!

Mozda mi ne verujete ali najbolja je pljuvacka za ciscenje. Da, pljuvacka iz rodjenih usta, alkohol ostavlja beli trag pa tako da ustvari prividno ocisti socivo, rakijom naravno sve smrdi k'o da ti je kompjuter pijan :). I tako cujem ja od nekog da je najbolj pljuvacka, resim da probam, uznem stapic za usi malo ga "pljunem" i bacim se na ciscenje kad ono radi bolje nego sa alkoholom ili ljutom.

Re: Ciscenje!

studiovpc je napisao(la):
Mozda mi ne verujete ali najbolja je pljuvacka za ciscenje. Da, pljuvacka iz rodjenih usta, alkohol ostavlja beli trag pa tako da ustvari prividno ocisti socivo, rakijom naravno sve smrdi k'o da ti je kompjuter pijan :). I tako cujem ja od nekog da je najbolj pljuvacka, resim da probam, uznem stapic za usi malo ga "pljunem" i bacim se na ciscenje kad ono radi bolje nego sa alkoholom ili ljutom.
Narocito posle dobrog obroka! :)))

Misha je napisao(la):
Da, stvarno bolje da obidjesh drugaricu...

i ponese rakiju! :)

Mislim da ima u ADACOM-u, NT-soft-u
samo nemoj da koristis tecnost koju dobijas jer skida anti static film koji je na socivu nego smo ga suvog sa vremena na vreme provrti da nemoras bas da ga otvaras cesto

Ako bas hoces da kupujes imas sigurno u Mineco computers u TC na Konjarniku i u Cika Ljubinoj. Ali posle svih ovih saveta mozes daleko bolje da prodjes i ako kombinujes metode dobro da se ozderes i ucirkas usput.cheers

Re: Ciscenje!

studiovpc je napisao(la):

Sine, ovde neki jedu dok su za rachunarom... :<>

batali

Ja sam jednom koristio taj CD za čišćenje. Ma, ***** je to, samo ti zamaže sočivo. Najbolje je da otvoriš CD, očistiš sa čime već i ti je to. Samo, pazi da li je sočivo plastično ili stakleno. Ako je plastično a očistiš ga nečim alkoholnim, radiće najviše nedelju dana ako bude radio. Posle možeš samo da kupiš novi. Ovo pišem iz iskustva (tako sam sjeb'o za sva vremena Sony 8x)

Re: batali

momsab je napisao(la):
Ja sam jednom koristio taj CD za čišćenje. Ma, ***** je to, samo ti zamaže sočivo. Najbolje je da otvoriš CD, očistiš sa čime već i ti je to. Samo, pazi da li je sočivo plastično ili stakleno. Ako je plastično a očistiš ga nečim alkoholnim, radiće najviše nedelju dana ako bude radio. Posle možeš samo da kupiš novi. Ovo pišem iz iskustva (tako sam sjeb'o za sva vremena Sony 8x)
Kao prvo, nema potrebe da cupas iz naftalina stare postove ctp;
Pa valjda ga je covek za mesec dana ocistio :D
Druga stvar: regulisi malo te kuke i kvake (š,đ,č,ć,ž). Umesto toga koristi iskljucivo engleski alfabet - svi ce te razumeti sta si hteo da kezes i nece se smarati citanjem izmedju kuka i kvaka i naslucivanjem sta iste treba da znace (zamorno je i smara)...
:wave;

unicode

Navikao sam na unicode, sta cu. :)
Prenosim svoja iskustva ljudima. Nesto nisam video da je neko negde napisao kako se ciste plasticna sociva.

Re: batali

momsab je napisao(la):

Osnovna je kultura da napishesh neshto shto ce svi ( ili bar vecina ) moci da prochitaju ( ne moraju da razumeju)

2 pitanja za septimusa:
Zasto si omasio temu?
Zasto mi ovo nisi rekao preko PM-a?

;)

momsab je napisao(la):
2 pitanja za septimusa:
Zasto si omasio temu?
Zasto mi ovo nisi rekao preko PM-a?

;)

Tvoj post je OK, medjutim:

Text je na forumima jedino shto chovek moze da oseti i chime moze da se "izrazi". Zato je neprimereno da neko ne obrati paznju na to i da umesto normalnog imamo kuke i kvake...Neko ce to ipak da chita.

"Tema" je promashena ali se IPAK tiche foruma.
Za PM nema potrebe jer u ovoj konverzaciji nema nishta loshe

cheers

cita OK, a snima ...

Da ne otvaram novu temu moje se pitanje nadovezuje na prethodnu problematiku:

rezac dobroo cita, ali je nero sa kojim rezem diskove, poceo da prijavljuje da je dosta narezanih fajlova razilicito od originala, otprilike 2-15%, a dva CD-a sa filmovima su tako snimljena da osim imena diska nemogu da pristupim sadrzaju. Nero je ovde naveo da su fajlovi nepristupacni, a tako i bi. Obrisao sam socivo alkoholom i vatom, ali problem je ostao. Ima li neko ideju sta je jos moguce ciniti?

win98-Nero 5.5.10

Re: cita OK, a snima ...

Aargh je napisao(la):
Da ne otvaram novu temu moje se pitanje nadovezuje na prethodnu problematiku:

rezac dobroo cita, ali je nero sa kojim rezem diskove, poceo da prijavljuje da je dosta narezanih fajlova razilicito od originala, otprilike 2-15%, a dva CD-a sa filmovima su tako snimljena da osim imena diska nemogu da pristupim sadrzaju. Nero je ovde naveo da su fajlovi nepristupacni, a tako i bi. Obrisao sam socivo alkoholom i vatom, ali problem je ostao. Ima li neko ideju sta je jos moguce ciniti?

win98-Nero 5.5.10
Ako pretpostavimo da si dobro ocistio socivo i da problem nije do rezaca ostaje Nero (mala verovatnoca) i najverovatnije diskovi. Koje diskove si koristio i da li si probao sa vise vrsta ili samo sa jednom? Moze da se desi da ti je zapala neka losa serija koju si rezao na prevelikoj brzini iako su mozda isti sertifikovani za tu brzinu i Nero ti je dozvolio da ih na istoj narezes...

Da li ti je u biosu MB namesteno kako treba DMA i PIO? potrazi po forumu sta treba da uradis i kako.

da li ti je bafer preko 90% tokom snimanja???

Meni je pomogao samo programa Idetool.exe. Bez obzira sta ja namestio u biosu bafer je setao gore dole tj levo desno dok nisam instalirao Idetool.exe (OS Win98) i od tad nema problema :p

Vrh Dno