Šta je novo?

cd-rw za laptop

• Začetnik teme Začetnik teme veske
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
KOje su cene CD-RW uredjaja za laptop, konkretno je ACER ASPIRE 1200?DA li je isplativije da uzmem eksterni box???????

Bolje uzmi eksterni DV-RW i kuciste za neki 70 eura,za te pare ces tesko moci da nadjes i Combo za laptop (eventualno polovan) pogotovo bas za tvoj laptop posto oni nisu bas univerzalni uredjaji!!
Pozdrav ,)

a znaci nemoze svaki laptop cd da ide u svaki laptop, e to nisam znao.Ja sam nasao neki DVD/CD-rw za moj lapt i kosta nekih 5020 dinara, da li je to mnogo???

Trebao bi da može svaki, menja se samo poklopac vratanca (skineš vratanca sa svog starog optičkog uređaja i staviš na novi)...

Bar su tako meni rekli...

Puno? Pa valjda i nije, obzirom da je DVD-RW malo više od 100 evrića..

Nasao si Combo za samo 55 eura!?Nesto mi je to malo za laptop!?Jel nov?Nisu samo vratanca problem,nisu svi iste visine,najbolje je ipak da kupis za Acer ako bi to!Ali opet je dovoljno da opticki uredjaj moze lepo da se spakuje da ne strci napolje,i da nema lufta gore-dole,vratanca se najcesce mogu zameniti ako ostalo pasuje pa vidi uzivo kakav je taj,izmeri ga i ako ti odgovara uzmi!
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Nasao si Combo za samo 55 eura!?Nesto mi je to malo za laptop!?...

Nije malo, to je standardna, normalna cena.
Interni slim DVD-RW-i su oko 90€.
SLIM externi dvdrezaci krecu se oko 130€.
Naravno, govorim o novijoj generaciji uredjaja.

U notebook u principu mozes da uglavis bilo koji opticki uredjaj slim dizajna. E sad, pojedini proizvodjaci prave ih sa fency look-om, pa su zakrivljenih ivica, zaobljeni...kod nekih mozes promeniti masku i napasovati novi, ali kod vecine takvih obicno se ne gadjaju otvori za diodu, emergency eject hole i eject taster. Plus, jako bitno, kada kupujes ODD sa imenom (ACER, IBM...), to sto nosi firmu i izgleda bas tako, koshta obicno dodatnih 30-ak i vise jurica.
Pa sad, zavisi kako izgleda...
I, ako razmisljas o klasicnom externom dvd-rezacu: naravno da su glomazni, naravno da im treba shteker (220V), i, ako tvoj notebook NEMA USB2.0, trebace ti i USB2.0 PCMCIA card .

Poslednja izmena:
ne ne ovo je bas za acer, cini mi se aopen dvd citac i cd rezac, uredjaj je nov.A koliko bi kostao polovan posto nisam pri lovi?

Neces naci polovan nesto povoljnije,zato me je i zacudila ta cena jer ljudi traze za polovne po 50-ak eura pa sam ocekivao da su novi bar 20% skuplji!Skupi pare pa uzmi njega onda,Boki PK (uzeo sam memoriju pa nista od P-M-a za jos neko vreme,zaboravih da javim) se razume u te stvari jer radi sa tim pa bolje da ga poslusas!
Pozdrav ,)

veske je napisao(la):
ne ne ovo je bas za acer, cini mi se aopen dvd citac i cd rezac, uredjaj je nov.A koliko bi kostao polovan posto nisam pri lovi?

Nemam pojma ko bi mogao da ti da polovan. Ali pitaj.
Drugar ima Acer-a, u njega smo uglavili LiteOn-ov dvdrw bez problema, jedino je maska sa desne strane 1mm kraca. Sto ga je inace mnogo briga 😀

Lomnica_city je napisao(la):
...uzeo sam memoriju pa nista od P-M-a za jos neko vreme,zaboravih da javim...

Noproblem, P-M je otisao. Trazena roba.

Poslednja izmena:
sta je P-M, e a koliko kosta memorija jedno 256 mb extra upgrade, e a kakv se lite on ugradili.Zar nije realno da polovan kosta jedno 30 eura, mislim ako je razilka izmedju novog i polovnog 10 eura stiscu se i uzeti novi.

ne uzimaj polovni, to je uređaj krhke građe čak i grublje postavljanje dvd medija može trajno da ga onesposobi + što je i sočivo i kompletna tehnologija na dohvat ruke korisniku i njegovim prstima, noktima, kafi, soku i td.

ali frka je sto nisam pri kinti, mada bio sam na nekom takmicenju i dobija kao nagardu fles od 1 giga, pa mogu sa lapa da kopiram na fles, pa na desk i onda da rezem, oce li to ici sta vi mislite.Pzodrav

veske je napisao(la):
sta je P-M, e a koliko kosta memorija jedno 256 mb extra upgrade, e a kakv se lite on ugradili.Zar nije realno da polovan kosta jedno 30 eura, mislim ako je razilka izmedju novog i polovnog 10 eura stiscu se i uzeti novi.

P-M je Pentium-Mobile procesor, konkretni primerak je bio 1.7GHz BOX (2MB/400fsb) 😀
Pretpostavljam DDR? Oko 23€. Ugradili smo Sony DW-Q58A (aka LiteOn SOSW-833/853S).
Tesko ces naci polovan u dobrom stanju.

a gde imaju te memorije da se kupe ja bih uzeo polovnjaka predpostavljam da su oko 15 eura.Pozdrav

e da dali taj P-M moze na masinu koja ima Celeron?I koje su cene tih procesora?

nasao sa dvd-rw bez pdv-a za 79 eura

Bravo.
- 79*1.18=93. Ja ih prodavao za 89. OK.
- Ovj P-M moze na notebook gde je bio C-M, jer je fsb isti. Inace kosta sitnicu: 235€, box, 3.y.w., MP.
- Opet trazis gluposti. Polovna memorija za notebook. I sam stavljas cenu. Dobro, mozda neko hoce da se apgrejduje, pa ti i proda svoju. Ali za koji novac.

Ma mislim da on trazi SD-RAM,ako se ne varam u nekom tredu je pomenuo da ima P3 laptop sa slabom baterijom,jel da?!
Boki-PK,zar je DDR SO-DIMM memorija stvarno toliko jeftina!?Koliko bi mene kostalo 512MB DDR333 neke kvalitetne (ne bas OCZ i sl... ali ne bas ni neke skroz leve),razmisljam da posle rodjendana pocastim i laptop sa jos 512MB pa da se informisem na vreme,sad kad znam gde ima (opet) najjeftinije! 😀
Pozdrav ,)

da mislim da je sdram, inace masina je sa celeronom(neko jezgro tultain pise tako u sandri sada ja neznam da li je to onaj M ili nije) na 1.3 ghz, i jeste baterija je pokvarena.Ja sam uzeo u obzir ako je DDR toliko, znaci SDRAM je jeftiniji jos i polovan....i to dobro izadje.Ma ne trazim gluposti, nego taj laptop koristimo ja i cale, a sa finansijama on barata pa mu ja trazim nesto povoljno pa kada uleti on uzme, a rekao mi je da ga interesuje baterija za taj acer,malo memorije(128 mb ili 256 mb), i cd rezac(ne DVD).Pozdrav

e da ne otvaram novu temu, imam na laptop-u modem tj.prikljucak, ali ga os ne prepoznaje, sada ne kapiram sto.U uputstvu pise da je to opcialno ali cim ima konektor mora da ima i modem, ili pogresno mislim.Pozdrav

Ne mora da znaci ni da mislis ni ispravno a ni pogresno,neki laptopovi imaji prikljucke i dugmad za stvari koje uopste nemaju (na primer isto kuciste za 2 laptopa od kojih jedan ima a drugi nema Wi-Fi ali oba imaju dugme za njega),mada je to kod modema lose resenje jer bi stajala rupa pa bi ulazila prasina i,sem ako nisu *****i,ne bi to uradili!To se naravno lako vidi,pogledas u prikljucak i ako ima zicice unutra za kontakt sa kablom,onda je OK,ako pak nema... proizvodjac je *****!
Moze takodje biti da je riknuo modem,nista neobicno kod starijeg laptopa,ili treca,mozda i najverovatnija mogucnost uz teoriju o crknutom modemu,a to je da zbog nekog razloga modem nije prepoznat od strane OS-a,iako treba da ga vidi!
Imao sam takav slucaj na desktopu,samo trazenje hardvera pomaze,pa onda instalacija drajvera za nepoznati uredjaj!Isto to mi se desava sa card-reader-om na laptopu,nikako mi ne prepoznaje i sve mora na silu da se odradi,inace nista od koriscenja citaca!
Pozdrav ,)

ok, probo bih ja to ali je cale odneo laptop.pozdrav

BokiPK jesi siguran da mogu da se zamene procesori na laptopovima (u jednom je celeron M 1.5GHz a u drgom Pentium M sa 2mb cache na 1.6GHz)?

Gorannnn je napisao(la):
Boki jesi siguran da mogu da se zamene procesori na laptopovima (u jednom je celeron M 1.5GHz a u drgom Pentium M sa 2mb cache na 1.6GHz)?

Apsolutno.
Moze, ako je isti socket (478, a jeste), i ako je isti fsb (400MHz, a jeste). Tj, ako je isti chipset, i852/855. Ne mozes kod chipseta koji je predvidjen za MAX 400fsb da stavljas 533 fsb procesor. Kod jachih, 915/945, mozes da ubodes bilo sta.
Kod barebone notebook-a ti dobijesh shasiju, a sam stavljas procesor, memoriju, hard i eventualno optiku. Na izboru imam i C-M i P-M procesore za odgovarajuce modele.

Kakva je situacija kod ati xpress chipseta sa izmenom procesora. Ja imam celeron M 1.4 Koja je njegova magistrala. Memorija je ddr2

boki meni procenat od prodaje, ja sam prvi otvorio temu. 🙂

jovan_jocic je napisao(la):
Kakva je situacija kod ati xpress chipseta sa izmenom procesora. Ja imam celeron M 1.4 Koja je njegova magistrala. Memorija je ddr2

SVI Celeron-M procesori rade na fsb-u 400, tj. 4x100. Memorija nema veze sa time. Znaci, mozes ubosti P-M sa istim fsb-om, a vidi speifikacije na Ati sajtu/sajtu proizvodjaca notebok-a za tvoj chipset da li podrzava 533(4x133).

ddr2 nema veze sa tipom procesora. ima ddr2 na IBM r51e a celeron procesor.
By the way, ako zeli sto jeftinije da prodje onda moze polovan combo da uzme ili cak samo dvd. to moze da se nadje za 20-30e. e sad, znam da je pametnije kupiti nov combo.
medjutim, treba paziti da se podudara konektor a zatim plastika od vrata. bitno je dugme da se gadja, a ostalo se da namestiti.
externi, hmmm. ko ce kupiti laptop i vuci externu optiku???
tesko... 90% da je to bacanje para ako oce da ga proda za neko vreme.
nije neka masina sto ima autor teme,tako da dvd-rw malo preteran za tu masinu od laptopa

Poslednja izmena:
a gde ima taj polovni citac, aj me povezi sa nekim.E sve mi diraj masinu mi ne diraj 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno