Šta je novo?

CD-RW LG ili Lite-on?

Stomatolog

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Imam LG 8400B a postoji mogucnost da ga menjam za Lite-on,da li on ima prednosti u odnosu na LG rezac, koje su i ako bi ga menjao za koji model Lite-on da se opredelim kao najbolji?

ima dosta tredova na tu temu.....pretrazi malo forum....type;

Stomatolog je napisao(la):
Imam LG 8400B a postoji mogucnost da ga menjam za Lite-on,da li on ima prednosti u odnosu na LG rezac, koje su i ako bi ga menjao za koji model Lite-on da se opredelim kao najbolji?
Ajde da probam da pomognem:

Tim koji dobro igra ne treba menjati.
Ako ti taj LG dobro radi, zasto da ga menjas?
Po meni, trenutno vredi kupiti LG ili Lite-on (Sony), jer su najkvalitetniji u klasi oko 60€. Sto se tice iskustva: imao sam LG 16x, 32x, 40x, Liteon 48x(ovaj poslednji samo isprobavao 30-tak diskova). Trenutno imam LG 48x i Sony CRX210E1 (48x) koji je u stvari Lite-on 48x. Nisam siguran koji bih ti od ova dva (tri) preporucio jer rade odlicno.
Par saveta:
Za Sony/Lite-on: Ako ne znas Sony rezaci su u stvari Lite-on. Mozes ih flesovati Lite-on firmverom i mogu postati 52/24/52 (Lite-on ili Sony). Ono sto je bitno je da uzmes rezac koji je seste generacije (ima mediatek 6 cip). Npr Sony CRX210E1 ili noviji.

Obrati paznju na kvalitet cd-a (medijum) koji kupujes. Imao sam problema sa Princo serijom - noname 38x (misim da je i Heinz postovao o tome). Platinum 48x su se kod mene mnogo bolje pokazali (i od Princo 48x-firmiran). Ostale proizvodjace (Verbatim, TDK) nisam isprobao u kolicini kao Princo, Platinum, Plasmon (po 300-400 kom) da bih mogao da kazem nesto o njihovom kvalitetu i kompatibilnosti sa rezacem.

Hvala na pomoci moj LG za sada radi odlicno ali gledam po forumima da je Lite-on bolji,to bolji se odnosi na citanje raznih diskova i grebovanje audio cd-a i normalno model Lite-on-a koji sam naveo je brzi a ostale specifikacije tipa velicine diska koju mogu da rezu i sl. su im iste pa sam zato u dilemi kad vec imam mogucnost zamene da li je to uopste vredno truda?

Sto se brzine rezanja tice, dobices par sekundi krace vreme za snimanje diska, tako da ti to nije neka presudna stavka za zamenu. No, ako cesto grebujes muziku sa audio CD-ova, LiteOn je na ovom polju za tri koplja ispred svih.

Nema neke logike da menjas sadasnji rezac, ako se ipak odlucis za novotariju - LiteON ili Sony.

Jedno pitanje samo ako moze. Cula sam da Lite-On opterecuje procesor vise nego pisaci ostalih proizvodjaca te klase. Da li je to tacno?
Uskoro treba da nabavim pisac cisto za kucnu upotrebu (snimanje fotogafija, back up i sl). Nikakva extremna exploatacija, pa me zanima koje bi rjesenje bilo najbolje za moj PII 350 MHz, Gigabyte BXC i 128 MB RAM.

Ako ti treba za kucnu upotrebu, slobodno se mozes odluciti za gore navedeni model LG 8400B

Vrh Dno