Šta je novo?

CD ripper

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Zanima me koji bi bio danas najbolji program za ripanje cd-ova, tocnije za skidanje muzike sa audio CD-a na disk u MP3 format.

Hvala unaprijed.

Gotovo nikad ne ripujem diskove, ali kada bih to radio odlucio bih se za kombinaciju EAC + Foobar. EAC-om prebacis pesme u WAVE, a zatim te WAVE fajlove konvertujes Foobar-om u MP3 koristeci varijabilni bitrate, zato sto na taj nacin izvlacis maksimalan kvalitet uz ustedu na velicini fajla (LAME encoder je optimizovan za varijabilni bitrate). Kod Foobar-a je to lepo i jednostavno reseno, imas jedan klozac kojim podesavas stepen kompresije od V0 (najmanja kompresija i najbolji kvalitet, prosecan bitrate je ~245kbps) do V9 (sve suprotno i naravno potpuno neupotrebljivo za slusanje).
Mislim da kod EAC-a i CDEx-a to nije tako dobro reseno.

Poslednja izmena:
EAC+lame kad se mora
mislim da nema potrebe muciti se i sa foobar-om kad mozes u eac to sve da odradis
zadas parametre i to je to

Foobar2000 je sasvim dovoljan za to, kao i za bilo kakvo drugo "audio" konvertovanje.

Zanima me koji bi bio danas najbolji program za ripanje cd-ova, tocnije za skidanje muzike sa audio CD-a na disk u MP3 format.

Hvala unaprijed.

EAC, ali zasto pobogu u mp3? Flac je format koji ti cuva kvalitet originala kad vec pitas koji je najbolji program. Ako prebacujes u mp3 uzmi bilo koji, ali frikom :d

MP3 isključivo iz komandne linije, for %i in (*.wav) do lame --preset extreme "%i" :p

Freerip, je najbolji i najjednostavniji. ;)

Nazad
Vrh Dno