Šta je novo?

CD Katalog Help

• Začetnik teme Začetnik teme kovca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovca

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2005
Poena
304
Poz

Intresuje me koji program moze da pravi katalog diskova koje posedujem(o) u privatnoj kolekciji a da u sebi ima opciju trazenja sadrzaja diska unetog u bazu podataka....imam program domace radinosti Diskoteka ali on ne zadovoljava taj zahtev...ako ima neko neki savet ili link bilo bi super da ga postavi bas ovde!!!

Unapred Hvala

WhereIsIt je ono sto ti treba ... program je 'best in show' sto se tice kataloga

Inace, izem ti program za katalogizaciju koji ne omogucava normalan search:wall:

Poen za WhereIsIt, on ima sve zivo. Samo ubacis disk iskeniras i sve je tu. Mogu da se ubacuju komentari da se sortira, pretrazuje na razne nacine...

Zaista od ovog ne znam da li ces naci bolje. Jedino sto nije free, ali i za to ima leka!!!

Ili Cathy, cataloging tool od samo 50 KB (freeware):
http://www.mtg.sk/rva/
Kad smo već kod toga, ja, u stvari, najčešće koristim MaxLister (oko 250 kB). Nisam ga preporučio jer je Visual CD 100x moćniji program, ali MaxLister je jedini program u kome su mi katalogizovani svi CD-ovi. Osim toga, u njemu je skeniranje CD-a je izuzetno brzo a rezultat searcha skoro trenutan. Ne može to da se poredi sa Where Is It, mada mi nije baš jasno koji će mi andrak tako komplikovan program kakav je Where Is It, činjenica je da i MaxLister zadovoljava 90% mojih potreba.

http://www.acc.umu.se/~max/

Pa ja paralelno koristim Whereisit i Cathy, ali vise Cathy jer se brze ucitava i njene opcije su mi sasvim dovoljne, osim ponekad kad bas trazim nesto specificno sa detaljnom pretragom, a to je vrlo retko.

Pa ja paralelno koristim Whereisit i Cathy, ali vise Cathy jer se brze ucitava i njene opcije su mi sasvim dovoljne, osim ponekad kad bas trazim nesto specificno sa detaljnom pretragom, a to je vrlo retko.
Pa to pričam... MaxLister je program sličan Cathy (valjda nešto bolji, ne sećam se zašto ali znam da sam svojevremeno između Cathy i njega odabrao njega), takvi mali programi zadovoljavaju bezmalo sve svakodnevne potrebe. Za nešto zahtevnije koristim Visual CD, mada retko jer mi dobar deo CD-ova još uvek nije katalogizovan u njemu. Where Is It je, za moj ukus, previše pretrpan i komplikovan program.

Allmymovie sam jedno vreme koristio za filmove

Onda preso na Whereisit i video da je mnogo bolje resenje plus moze sve ne samo filmovi

hvala Ljudovi na sabvetima sad cu da uvatim da poskidam sve navedene pa cu da vi javim sta sam izabrao!!!

Poz!

Dizem thread iz mrtvih posto sam sve ovo pregledao i dalje ne nadjoh programce, koje ce osim katalogizacije na racunaru odraditi i neki normalan export, da li direktno na stampac ili u neki fajl koji kasnije mogu da odstampam.

WhereIsIt mi nemojte spominjati, jer ga ne nameravam KUPITI a sa "obradjivanim" verzijama do sada nekoliko puta lose prosai nemam nameru da radi ponovo nesto uzalud u njemu a kasnije da mi zabrani pristup svom katalogu :wall:

Znaci nemam neke velike zahteve, da u reportu ima broj diska i izlista foldere na disku.
Nisam uspeo da nadjem program koji ce to uraditi (ili forsiraju da se stampaju SVI fajlovi, sto mi ne treba, ili samo izlista sve diskove iz baze, to mi opet nije dovoljno)...

Ako neko ima resenje, neka se javi...

Turbo
:wave:

da li koristis total commandera?

ako da, mozda da pogledas ova 2 (postoje jos neki kompleksniji) plugina:

CatalogMaker 2.4
Disc Maker 1.1

Interesantna resenja, ali za sada trazim bas program za katalogizaciju medija, koji ima potrebne mogucnosti za stampu (export)...

Takodje sam se setio, da bi mi bilo potrebna mogucnost "rucnog" unosenja (sto u whereisit-u takodje nisam uspeo) da recimo ubacim DVD, na kojem je inace DVD Video sadrzaj, taj DVD dobije kataloski broj i mogu da ga stampam zajedno sa ostalim stvarima iz kataloga, ali da ja rucno unesem sadrzaj tog DVD-a, posto se recimo radi o domacem authoringom, stavim vise spotova na jedan DVD, a u katalogu upisem rucno umesto fajlova nazive spotova... I kad izlistam DVD pod tim kataloskim brojem, on mi pokaze listu spotova umesto AUDIO_TS i VIDEO_TS foldera...

Da li je ovako nesto moguce?

Bilo bi dobro sve katalogizirati u jednom programu, ali nazalost dosta su ograceni, recimo Collectorz Music Collector je sjajan za Audio CD-e, Ant Movie Catalog je super sa filmovima, a whereisit uopste sa fajlovima, ali meni bi trebalo sve to u jednom...

BTW u Music collectoru je moguce upisivati svoje trackove i podatke umesto onih koji stvarno postoje na CD-ovima (ovo je dobro ako recimo CD-Audio albumi nisu kompletni, ili nisu po pesmama nego u "komadu a ne postoji .cue za razdvajanje pesmica) a on na osnovu naslova albuma skida cover-e i ostale podatke sa neta...

Turbo

huh ..... moj omamljeni mozak je pod "programce" shvatio, ipak nesto malo manje zahtevnije .... 🙂

Nazad
Vrh Dno