Šta je novo?

Catcoin..... Kako, sta....gde......

Ko zna. Kopaj dan dva, nastekaj 50-100, i ako bude, dobar si, ako ne, nisi mnogo izgubio

Tako sam i planirao a u medjuvremenu se nakupilo jos kucica postavio sell order pa cekamo pump :)

Poslednja izmena:
Network Info
Difficulty 16
Est Next Difficulty 178.41374916 (Change in 118 Blocks)
Est. Avg. Time per Block 53 seconds
Current Block 18029

Kao sto se moze vidjeti iz gore prilozenog za nekih 118 blokova sto mu dodje za nekih 2 sata ili ti 02:00 po nasem vremenu ce Difficulty skociti na oprilike 178 ;)

:type:

Ko je kopao macke ima da ubije lovu CINI MI SE...

@rudar: Omasili su to vec nekoliko puta, niko ne zna na koliko skace. Juce ujutro je bio diff 1 i pisalo je da je sledeci diff preko 100. Kad je pronadjen i poslednji predvidjeni blok, prebacio je na diff 4.

cryptovalley trenutno kaze:

Network Info
Difficulty 16
Est Next Difficulty 45.1134703 (Change in 112 Blocks)
Est. Avg. Time per Block 53 seconds
Current Block 18033

Ja vec 5 puta gledao kako taj brojac blokova pada na nulu i krece opet s pocetka a diff sve vreme isti. Verovatno postoji ogranicenje od 4x promene diffa po rekalkulaciji, tako da ce sledeci diff verovatno biti 64 ako dovoljno ljudi kopa.

^Dobro je, nisam lud. I meni se cinilo da je juce popodne odbrojao do 0 na diff 16, ali nisam smeo da tvrdim. Iznenadio sam se da je i danas diff 16, mislio sam da sam nesto pomesao.

meni se ne slaže statistika sa cryptovalley-a i realno stanje. Kaže da sa ovom snagom pravim 150 mačaka na dan, a ja od juče od nekih 22,23h kopam i nakupio sam skoro 100 mačaka, gde me je tih 50 nestalo?

Koji software koristite za rudarenje ?

Kradu ali nakopah oko 350 do sad. Videćemo cenu...

jel moze neko da mi objasni zasto kad kopam preko nekog pool-a sve radi ok, a kad probam preko nekog drugog puca drajver i zabaguje cgminer?

Meni se cini da je CAT coin prevara,koriste nase resurse da kopaju LTC a nama ce dati veliko Q...:)

Poolerino je preko 51% mreze i skinuli su ga sa bitcointalk stranice zato sto pravi potencijalno veliki problem. Ali dzabe kad ljudi vec imaju podeseno i novi korisnici ipak dodju preko preporuke.

Poslednja izmena:
Ne bih da prepricavam posto nisam u ovome dugo, ali u principu sigurnost cele valute je ugrozena ako neko ima kontrolu nad mrezom od 51+%. Kod pool-a postoji rizik da krene blockchain pogresno i nema ko da ispravi chain kad je pool prakticno vladar mreze. Prvu noc je poolofpools imao ogroman hash power i skrenuo je sa puta, ljudi su izgubili sate kopanja, a nisu dobili nijedan catcoin. Videli su propust kad su ustanovili da resavaju blokove redom i da su nekoliko stotina blokova ispred ostalih pool-ova.

Ja to tako razumem, ispravke su dobrodosle.
Google sigurno zna da objasni bolje od mene, search "51% attack".

EDIT: Pretece me Vojkan...

EDIT2: Ipak sam prepricao :p

Poslednja izmena:
Ok ovo sve stoji ali nemora da znaci ako imaju mogucnosti da ce to i da urade.

Ni ja ne verujem da imaju ikakvu nameru da to urade, samo se plasim forked chain price (kao kod poolofpools). Uporedim s vremena na vreme brojeve blokova sa cryptovalley i odahnem svaki put.

Na cryptowalley snezna animacija i jos radim refresh stranice da vidim sledeci diff. Kao Novu da cekam.

EDIT: diff 64, marco89 je bio u pravu

Poslednja izmena:
odoše mačići na 64, vraćamo se na kerove svi? :)

sledeci Difficulty 612.77530733 (Change in 2015 Blocks) ako je verovati :p

:type:

Dakle zakljucak - difficulty jump ide x4, sledeci je 256 onda
Samo pitanje je posle koliko blokova. 2016 blokova odbroji 4x do nule i onda skace?

Naravno, bice 256 ako hashrate raste ovim tempom.

Poslednja izmena:
Ljudi a sta se desava kada moj worker pronadje blok ? Pise kao Coins generated jel to kao nagrada za mene ili se ta kolicina deli na sve ?

Vrh Dno