Šta je novo?

Catchall - [email protected]

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Uzeo sam freehosting na freehostia.com za jedan .com sajt i imam mogucnost podesavanja opcije za mail-ove koja se zove catchall, a to je da ako mi stizu mailovi i ako neko pogresi mail, npr. moze [email protected] i meni stizu mail-ove.

S obzirom da zivimo u doba spama, da li je ova opcija pametna ili je bolje da otvorim jedan ili dva mail naloga. Sta mislite.

Pozdrav.

Naravno da nije pametna. Bices verovatno strasno zatrpan spamom. 🙂

Jel mogu "oni" 🙂 nekako da znaju da sam ja na cachall ili ne, ili to vide u reportu ili sta vec.

Ma promenicu to. Sve u svemu, docepace se i tog jednog mail-a pa ce i tu i ovako ionako biti spam-a. Mozda cu morati na yahoo da otvaram mail jer jedino oni imaju dobru antispam zastitu. Po ovim hostinzima koje kupujem, a da ne pricam o free, ko zna kakvi ce sve mail-ovi da prolaze.

"Oni" sam stavio vise zbog serije Lost 🙂

Da, da, stavio sam samo jedan mail koji mi je potreban.

Hvala za informacije.

Pozdrav.

Ma to je napravljeno kao ideja da skupljaš mailove lokalnim serverom i da možeš bez problema svojim userima da daješ mail adrese. One adrese koje si ti dodelio prolaze na serveru, mailove za sve ostale usere odbijaš. Zgodna stvar da sve možeš da administriraš lokalno.

Nista ja tebe ne razumem. Jel moze ponovo objasnjenje. Ako delim userim aadrese valjda treba oni da mogu da primaju postu ili je fora da i ja mogu da im citam postu 🙂

Vidi ovako... Ti si firma, deliš userima adrese, ali oni ne primaju poštu sa tog servera, nego ti skidaš svu poštu na lokalni softver u firmi, a oni primaju poštu sa tvog lokalnog servera. To je ideja cele priče.

Aha, nisam znao za to. Hvala za objasnjenje. Mada, za sad mi to ne treba, pa sam stavio samo jednu e-mail adresu. Nadam se da nece biti uskoro zatrpana spamom 🙁

Nazad
Vrh Dno