Šta je novo?

Catch me if you can :) -> 4763MHz@10,672s

4763MHz@10,672s Bravo majstore! Samo zipa da ti se komp ne pretvori u HAL-a iz odiseje ;). Da ne stekne svoju volju. Moj drugar occ i occ i occ svoj komp - i komp krenuo sam da mu se pali!? Ono - on ga ugasi i vrati se posle cuku gajbi (na gajbi naravno nikoga) - a komp se sam upalio !? I tako stalno. Ja mu reko - bate gotov si :d - stekao je svoju volju.. Kad ti iskluci life support a ti u hibernaciji :d. Znaci ako ti komp krene da lici na nesto ovako:

hal_9000_2001.jpg

Pamet u glavu i cekic u ruke :eyebrows: ..

Aj ono bez zezanja - sjajan skor - Keep good work..:wave:

Koji je razlog zbog cega proc, konkretno C2D, cak i uz odlicno hladjenje tipa suvi led, kaskadno, fazno ( Mach ) ili LN2 ne moze da radi dugo na tako visokim frekvencijama 24/7 ? Znaci, da zanemarimo hladjenje, sta je to sto u samom CPU limitira ?Mislim, koje je fizicko ili elektronsko objasnjenje za to ?
Hvala na odgovoru, po mogucstvu sto detaljnijem :)

Zavisno na koliko visokim frikvencijama ?
Ove frikvenciju su granicne nestabilne frikvencije jer je u pitanju maksimalni takt postizanje sto boljeg rezultata na odredjenoj platformi. Sto ne znaci da na malo manjem taktu CPU nebi radio 24/7.

Bas naprotiv upravo se preporucuje da sistemi hladjeni phaze changom rade 24/7 (bolje je za kompresor)

Mislim da konkretno ovaj moj primerak kad bi se adekvatno hladio mogao bi da radi na 4.3-4.4
GHz za svaki dan.

4763MHz@10,672s Bravo majstore! Samo zipa da ti se komp ne pretvori u HAL-a iz odiseje ;). Da ne stekne svoju volju. Moj drugar occ i occ i occ svoj komp - i komp krenuo sam da mu se pali!? Ono - on ga ugasi i vrati se posle cuku gajbi (na gajbi naravno nikoga) - a komp se sam upalio !? I tako stalno. Ja mu reko - bate gotov si :d - stekao je svoju volju.. Kad ti iskluci life support a ti u hibernaciji :d. Znaci ako ti komp krene da lici na nesto ovako:

hal_9000_2001.jpg

Pamet u glavu i cekic u ruke :eyebrows: ..

Aj ono bez zezanja - sjajan skor - Keep good work..:wave:

Brate moj , Haludza jel mozes da nam sibnes neke slike tvog vodenog. Mislim imas odlicnu masinu i drzis je na vodi na 4.0 GHz... (lepo lepo , cudi me da nisi predstavio svoj sistem u nekom threadu ??? , ili mozda jesi ? )
Takodje mi nedostaje jedan lep skore sa tvoje strane za superpi listu !

Poslednja izmena:
Cuj neke slike :d - pa ja bate izginuo dok sam sve ovo islikao:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110439&page=4

Kakve crne slike - pa imas ceo opis + video - eee video sa sve soundtrack-om;)..

A sto se tice skora - krmecaci, obaveze, Severinina nova ploca ;), treneninzi - izgibo.. Plus rendam neke reklame a renderovanje ludom radovanje, jedino dok rendam imam vremena za benchforum (to mi najmanje zahtevno - jer recimo dok 3dmax ne zavrsi - ne mogu da nastavim montazu - pa ubijam vreme u kasne sate i citam vase podvige ;) itd..), ali ne i za occ - nikako ali nikako da ugrabim vremena..

Pa ovo dok sam postovao - trebalo mi doooosta vremena + masina mi je bila ne upotrebljiva za vreme testiranja - a ja vazda rendam:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=946850&postcount=18

Nije lako occ biti..

Mislim nashtelacu ga ja, samo da ugrabim vremena - nego nesto ne kontam:

Takodje mi nedostaje jedan lep skore sa tvoje strane za superpi listu !

Ja bi na prvoj strani i ne vido nikakvu listu :) - nisam ti ja bas nesto upucen u sve te vase bench fore ;) - ja sam ti overklokerska vuna :d..

Poslednja izmena:
Cuj neke slike :d - pa ja bate izginuo dok sam sve ovo islikao:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110439&page=4

Kakve crne slike - pa imas ceo opis + video - eee video sa sve soundtrack-om;)..

A sto se tice skora - krmecaci, obaveze, Severinina nova ploca ;), treneninzi - izgibo.. Plus rendam neke reklame a renderovanje ludom radovanje, jedino dok rendam imam vremena za benchforum (to mi najmanje zahtevno - jer recimo dok 3dmax ne zavrsi - ne mogu da nastavim montazu - pa ubijam vreme u kasne sate i citam vase podvige ;) itd..), ali ne i za occ - nikako ali nikako da ugrabim vremena..

Pa ovo dok sam postovao - trebalo mi doooosta vremena + masina mi je bila ne upotrebljiva za vreme testiranja - a ja vazda rendam:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=946850&postcount=18

Nije lako occ biti..

Mislim nashtelacu ga ja, samo da ugrabim vremena - nego nesto ne kontam:

Ja bi na prvoj strani i ne vido nikakvu listu :) - nisam ti ja bas nesto upucen u sve te vase bench fore ;) - ja sam ti overklokerska vuna :d..
Hoces da ga cimamo malo danas posle podne,javi mi se na mob;)

Prilozi

• nVidia 680i & 8800GTX SLi.jpg
    nVidia 680i & 8800GTX SLi.jpg
    478.5 KB · Pregleda: 153
Sta znam... kakav si ludak, sutra ces to da napravis! :D

Sta znam... kakav si ludak, sutra ces to da napravis! :D

Ma ne mogu sve bre evo sam konacno skrpio pare za ovu plasmicu i neki sistem zvucnika firme "Teufel" pa se sad sa time zanimam......

Kao sto vidis postavio sam zadatak lokalnim overclockerima pa sad cekam malo hladnije dane za LN2 sesiju. LN2 mogu nabaviti ali je ukrv skup 10 litara su nekih 90€ ovdje.

I da razmishljam o kontejnerima za graficku. To nije problem kad imam autogen aparat mogu da varam sve zivo .... :D

Veci je problem sto nema trenutno 7900 GTO ovdje u svabiji nigdje da se kupi. Narucio sam prije 3 nedelje jos jedan primerak a nikako da stigne.

Poslednja izmena:
Ma ne mogu sve bre evo sam konacno skrpio pare za ovu plasmicu i neki sistem zvucnika firme "Teufel" pa se sad sa time zanimam......
Razumem te u potpunosti, druze... skup sport, jebga.
Kao sto vidis postavio sam zadatak lokalnim overclockerima pa sad cekam malo hladnije dane za LN2 sesiju. LN2 mogu nabaviti ali je ukrv skup 10 litara su nekih 90€ ovdje.
I ja cekam tu zimu, pa da vidim sta se moze - na vazduhu :D

Secas se prosle zime, kada sam te jurio sa X850XT i samo cekao onih par dana sa -15 stepeni u BG-u... sa kompjuterom na terasi :)
Veci je problem sto nema trenutno 7900 GTO ovdje u svabiji nigdje da se kupi. Narucio sam prije 3 nedelje jos jedan primerak a nikako da stigne.
Ako hoces, mogao bih ja da ti uzmem to kod nas, pa da ti dam kad budes dolazio... rekao si mi da si kod nas krajem decembra.

Nikakav problem mi ne bi bio, vrlo rado bih to ucinio.

Nemam pojma, Misko... zaista nemam predstavu.

Nesto masno, pretpostavljam...

Za CPU pot trazi 400-500$, kapiram da i ove druge u paru ne bi dao ispod toga, znaci preko 1000$ samo za potove.

Svaka cast komsija 4763MHz@10,672s ovo je samo za nabijanje kompleksa. A ja lupam glavu koju vodenu pumpu da kupim j..o me pumpa nekupujem nista :)

Kako,sta da izlije ...Igrom slucaja ja struka mi je priprema mineralnih sirivina,i nigde nisam cuo da jedan pojedinac to moze da odradi,nije to olovo sinak:)

:S: :S: :S:

pa, bila je dobra zamisao.........:bottle: :bottle: :bottle:

Za CPU pot trazi 400-500$, kapiram da i ove druge u paru ne bi dao ispod toga, znaci preko 1000$ samo za potove.
Skuuuuuupooo...

Nego - 'ocemo po pola? :D
Pa onda da se zajmimo za sesije! :d:d:d

kilo dolara za kilo bakra :D

Sta da kazem sem svaka cast, ja sam zadivljen.Zelim ti sve najbolje i u daljnjem radu.
Svo postovanje.Cast mi je da smo na istom forumu :)

Nazad
Vrh Dno