Šta je novo?

Catch me if you can :) -> 4763MHz@10,672s

ja mislim da je mnogo bolje da se udruze i jedni drugima pomazu strucno ili pozajmljivanjem ili nabavljanjem hardvera do kog mogu lakse da dodju kako bi ostvarili sto bolje rezultate. A mislim da oni tako nesto vec i rade. Svaka cast momci ponosni smo na nasu OC zajednicu :)

Slatko sam se nasmejao kada sam citao njihovu temu. lol
Nadam se da su bili iskreni kada su pisali postove.

2-3.novembra i meni bi trebalo da bude gotova tuba,ocekujem razmenu iskustva u ovoj oblasti,kako kokosa tako montoje,a sa Milosem(CYK) bi trebalo da se vidim sledece nedelje(idemo odmah na LN2).Sto se tice hrvata to je stvar njihove kulture,ja u Srbiji imam samo brata od tetke,svi ostali su mi ili pobijeni u hrvatskoj(iz koje sam i ja dosao) ili su po belom svetu.Razog vise da narednih 3-4 nedelje ne spavam kako bi skupio sto vise novca,jer ovim montijejevim postom prosto sam dobio stimulans.:-devil-:

E sad meni treba pomoc drugari,memoriju cu verovatno dobiti(ako nesto ne krene po losem)planiram i jedan asus striker 680i,a od vas trazim sledece http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=115378 ,ako neko od vas moze da mi pomogne i ja cu mu biti veoma zahvalan.

Posto sam video da kokos salje Milosu CPU,zamolio bih ga da pogleda i za mene,ako moze nesto.

Poslednja izmena:
nema sta monty je sve nad...o:d
kakav vrh...fantazija:banana:

svak cast za rezultat...

nego mi sve to zvuci kao teorija... mene interesuje koliko to dugo tako moze da radi.. da radi stabilno... i da bude kako tako.. upakovano u kutiju (kucistte)... da to moze u svakodnevnom radu da koristi.. ta brzina... moja sestra se stalno muci sa 3dsmaxom.. sad pravi nesto komplexno... i rad je toliko bio neprijatan... inace ima isti taj E6600 i 2gb rama... masinu je platila .. mnogo para.. a i dalje je neugodno.. a da ne pominjem koliko ce da traje krajnji render kada sve to zavrsi... sto bi kako kaze vec zavrsila da moze da radi normalno.. a ne da ceka posle svakog klika po secundu-dve...

Ima i animaN odlican primerak conroe-a.Radi i na preko 3.6GHz, iako je u pitanju E6400.Nego memorija sto mu je ortak doneo iz Amerike je bila neispravna pa ceka Crucial Balistic, ali to ko zna kada ce mu doci(a u medjuvremenu mu je jedan covek sa bencha pozajmio memoriju da se koristi sa njom, ne mogu se setiti nicka, ali eto ima i dobrih dusa na benchu).

Sa mojom shitty memorijom smo uspeli da postignemo samo 800 cas 5-5-5-15 i time cpu radi na 3.2GHz i koliko se secam tada je skor u super pi-ju oko 18s.
Mislim da sa nekom kvalitetnom memorijom bi i on mogao da dodje ispod 16s i tako poboljsa top10 skor.

Inace Monty svaka cast na skoru, sada samo cekamo rezultate LN2 sesije.
Nego iskusno si masinu stavio blizu terase :D

Poslednja izmena:
bravo monti... sad valjda prestaješ da daješ pare za led i ostale *******cije i kupuješ za promenu bar jedan TFT... kućište možeš i kasnije :)

svak cast za rezultat...

nego mi sve to zvuci kao teorija... mene interesuje koliko to dugo tako moze da radi.. da radi stabilno... i da bude kako tako.. upakovano u kutiju (kucistte)... da to moze u svakodnevnom radu da koristi.. ta brzina... moja sestra se stalno muci sa 3dsmaxom.. sad pravi nesto komplexno... i rad je toliko bio neprijatan... inace ima isti taj E6600 i 2gb rama... masinu je platila .. mnogo para.. a i dalje je neugodno.. a da ne pominjem koliko ce da traje krajnji render kada sve to zavrsi... sto bi kako kaze vec zavrsila da moze da radi normalno.. a ne da ceka posle svakog klika po secundu-dve...

DryIce se koristi samo za OC sesije i ne moze se koristiti kao konstatan nacin hladjenja CPU-a.... Brzine na kojima se radi SuperPI 1M nisu uopste stabilne frekvencije, vec maximalne moguce na kojima doticni test moze da se prodje... Za svakodnevni rad se koriste oba Core-a i vazdusna, eventualno vodena hladjenja, mnogo manji naponi na svim delovima sistema i naravno mnogo manja brzina CPU-a...

bravo monti... sad valjda prestaješ da daješ pare za led i ostale *******cije i kupuješ za promenu bar jedan TFT... kućište možeš i kasnije :)

Iznenadices se kad budes video na cemu cu prezentovati sledeci spi rez :)
ali necu da pricam unapred jer nebi bilo iznenadjenje ....

extra monty...

cekamo prvi srpski single digit spi rezultat :D

svak cast za rezultat...

Mozda Win nesto nije u redu ?

Poslednja izmena:
Monty shta si stavio izmedju tube i CPU-a?Kako si nanosio?

Ima i animaN odlican primerak conroe-a.Radi i na preko 3.6GHz, iako je u pitanju E6400.Nego memorija sto mu je ortak doneo iz Amerike je bila neispravna pa ceka Crucial Balistic, ali to ko zna kada ce mu doci(a u medjuvremenu mu je jedan covek sa bencha pozajmio memoriju da se koristi sa njom, ne mogu se setiti nicka, ali eto ima i dobrih dusa na benchu).

Sa mojom shitty memorijom smo uspeli da postignemo samo 800 cas 5-5-5-15 i time cpu radi na 3.2GHz i koliko se secam tada je skor u super pi-ju oko 18s.
Mislim da sa nekom kvalitetnom memorijom bi i on mogao da dodje ispod 16s i tako poboljsa top10 skor.

Inace Monty svaka cast na skoru, sada samo cekamo rezultate LN2 sesije.
Nego iskusno si masinu stavio blizu terase :D

Videcu limite kad mi na test dodje neka ozbiljnija memorija!
Bacili smo ja i ivica na 3.6 onako sve bezveze setovanja oko 16.5 s ........:D
Potencijal C2D platforme je prosto neverovatan!

Monty shta si stavio izmedju tube i CPU-a?Kako si nanosio?

Izmedju tube i cpu'a sam stavio Geil'ovu pastu (zlatne boje) pokazala se bolja od AS5.
Kazu da je za hladne temperature najbolja Arctic Silver Ceramic ali je mene mrzelo da je nabavljam..... Mozda u sledecoj sesiji probam snjom

obavezno probaj!
Znam da znash....:D ali to je jedna od glavnih ''fora'' ;) tj dobro naleganje!

Svaka chast majstore, ochekujemo uskoro LN2 sesiju.
Jako je lepo gledati ove postove na nashem sajtu...

I SHTA SAD SA TIM:bottle: 4763mhz kakve koristi ima od toga
osim sto si "najveci sampion":d

Stvarno ne razumem cemu ovakvi postovi, covek je ostvario xtra rezultat i moze mu se samo cestitati.
Svako ko se bar malo bavi OC-om zna koliko je znanja, energije i evrica:D potrebno za ovakav rez , a ti ako ne cenis overklok(sto apsolutno postujem) onda nemoj ni komentarisati, nhf ;) .

Ma za keš da treba, jasno je. Ali fora je u tome što za ovakve rezultate nije dovoljna samo para. Treba tu volje, vremena i dosta takmičarskog duha :d
Naravno, bravo za rezultat. Mada ga i ja pičim za 55,500 s :smoke:

Stvarno ne razumem cemu ovakvi postovi, covek je ostvario xtra rezultat i moze mu se samo cestitati.
Svako ko se bar malo bavi OC-om zna koliko je znanja, energije i evrica:D potrebno za ovakav rez , a ti ako ne cenis overklok(sto apsolutno postujem) onda nemoj ni komentarisati, nhf ;) .

Pusti bre coveka ima 26 postova u forumu vjerovatno zna o cemu prica ..... :D

A najbolji mu je potpis -> tofast

ha ha ha , tofast for spam !!!! ha ha ha

Poslednja izmena:
Ma to hoce covek da te naljuti da bi ti sto pre presao 5GHz :D

Mada ozbiljno mozda se covek i salio zbog smajlija na kraju.

ostajem na CRT-Monitoru a ubuduce zato sto nisam uspunio hardwarska ocekivanja kad je display u pitanju :) , SPI rezultati ce biti prezentirani na ovome :

Prilozi

• plasmica.jpg
    plasmica.jpg
    215 KB · Pregleda: 182
znaci da ne skupljamo pare za montyev novi monitor :D

Koji je razlog zbog cega proc, konkretno C2D, cak i uz odlicno hladjenje tipa suvi led, kaskadno, fazno ( Mach ) ili LN2 ne moze da radi dugo na tako visokim frekvencijama 24/7 ? Znaci, da zanemarimo hladjenje, sta je to sto u samom CPU limitira ?Mislim, koje je fizicko ili elektronsko objasnjenje za to ?
Hvala na odgovoru, po mogucstvu sto detaljnijem :)

Vrh Dno