Šta je novo?

Catalyst drivers?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
ATI Catalyst Beta 8.07 - Kakvi su ovo sad drajveri??? Nisam bas u toku... sorry!
Jel neko probao mozda? Da li ih preporucujete?

Ili mozda neke od ovih:

ATi Radeon Catalyst 4.91 HotFix (jel su ovo full drajveri sa fixom za D3???)
ATi Radeon Catalyst 4.9 + CCC (cemu sluzi catalyst control center???)
ATi Radeon Catalyst 4.9 Classic

Dakle, koji? :)

Pozdrav!

Ajde onda ovako da pitam: Ovi "4.91 HotFix" da li su to "full" drajveri ili dodatak koji ide preko obicnih 4.9?

Catalyst 4.91 hotfix je za 4.90 drajvere koje moras prethodno da skines, pored omega i firegl (koje ja koristim) to su najbolji i najkompletniji drajveri.

Hvala Pallas!

Skinuo sam prethodne i stavio 4.9HotFix (20-tak MB su). Pretpostavljam da nisu isto sto i 4.91HotFix, tj. da su full posto sve najnormalnije radi. :)

A gde vi to skidate te drajvere, jer ja koliko vidim, na ATI-jevom oficijelnom sajtu postoje samo 4.9 drajveri i ni jedni drugi?

Izem' ti HotFix od 22Mb! :d

ma izgleda da su to full 4.9 drajveri + hotfix :) s obzirom da sam samo njih instalirao i radi odlicno.

Jel moram prvo da deinstaliram stare drajvere ili je dovoljno da ih pregazim sa novim? NightVision, kako si ih ti instalirao?

Znam da sam, dok sam imao nVidijinu karticu, morao da brišem stare, pa onda nove...

Ja sam sad skinuo sa neta 4.10 Catalyst pa javljam utiske ;)
Pozdrav...

Ja skidam stare prvo, pa tek onda nove stavljam.

Xaxa zaobravio sam na obecanje , skinuo sam i ok su za sada mada sve igre mi klize tako da ne mogu da vidim razluku...Ovih dana cu da vrtim 3DMark pa cu tacno reci koja je razlika ;0
Pozdrav...

Je li valjaju šta Omega 4.10 Beta ??

notax je napisao(la):

Ako mislis na poslednje 2.5.90 valjaju, samo ne bih ti preporucio da ih skidas jer se za koji dan ocekuju novi driver-i bazirani na 4.10...

pozdrav

Koja je razlika izmedju 4.10 Beta, i tih novih 4.10 Omega, ako i Beta dobro rade ??

Poslednja izmena:
Jel moram da skidam omega drivere, ili moze i kod 4.9 (4.10) da se otkljuca overklok? Atitool podigne frekvenicje, ali cim pokrenem 3dmark ili neku igru drajveri vrate clock na default?

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce:jel moram da skidam i novi control panel,imam ati tray tools,jel mogu sa njim da vrsim sva podesavanja bez atijevog cp?

Upravo sam instalirao 4.9 hotfix drajvere koje je NightVision spomenuo i sve radi odlično :wave:

FarCry ide još bolje, a dobio sam i koji poJen više u 3DMarku03...

notax je napisao(la):

Kod mene odlicno rade,tako da su za svaku preporuku...

@outlaw (retired Clouseau :)): Jel si stavio patch 1.1 za FC mozda ili ti je 1.0 verzija? Inace, gledam po netu, vlasnici Radeona koji su stavili patch 1.2 imaju ogromnih problema u igri!

Kod mene na 9600pro nisam stavljao nijedan patch i igru sam prešao bez ikakvih problema po pitanju grafike, tekstura, kočenja itd...

Međutim, drugar sa nVidijinom karticom je imao katastrofalnih problema (zakucavanje igre, bezbojne teksture, kočenje...), probao je sa patchom 1.1, nije uspeo, a sada je stavio 61.77 drajvere i 1.2 patch i konačno može da se posveti ubijanju monstruma bez problema :D S tim što je morao da reinstalira igru na C drajv u default direktorijum, mada neko reče da može da se ispravi sam patch, tj. putanja do igre...

P.S. Gaston rulez :wave:

kobac_ je napisao(la):
Jel moram da skidam omega drivere, ili moze i kod 4.9 (4.10) da se otkljuca overklok? Atitool podigne frekvenicje, ali cim pokrenem 3dmark ili neku igru drajveri vrate clock na default?

Verovatno mu nisi naznacio da te podignute klokove uzme u obzir prilikom restartovanja/izlaska iz programa. U RADLINKER-u to je opcija USE CURRENT.

Najbolje je koristiti regularne 4.10 i najnoviji Tray Tools u kome se apsolutno sve moze podesiti. Za modovanje je, naravno, najbolji RivaTuner.

Samo me zanima gde u tray tools da podesavam upotrebu tv izlaza,clone itd. Jos to da znam i ne treba mi vise control panel

Postajem dosadan, ali moram.. :D

1. Sta je control center i sta ce mu framework?
2. Jel mogu kao na nvidija karticama da podesim dualview a ne clone? Nemam titlove na tv-u... :(
3. Kad prikacim tv, slika u text modu (bios, linux konzola i sl.) je na jadnih 50hz, kako to da sredim? (barem 60, monitor mi bas nije srecan na 50hz, a ni moje oci)

kobac_ je napisao(la):
1. Sta je control center i sta ce mu framework?
Zamena za stari Control Panel. NET Framework mu treba zato sto je to skup biblioteka koje koriste svi programi pisani u Visual Studio .NET-u, a gospodu programere mrzi da rade u starom Visual C++-u i bole ih ..rac sto Srbi moraju da skidaju runtime biblioteke preko modema...

kobac_ je napisao(la):
2. Jel mogu kao na nvidija karticama da podesim dualview a ne clone? Nemam titlove na tv-u... :(
Za to bi trebalo da sluzi HydraVision...
A ako hoces titlove i na TV-u, moras ih iscrtavati preko ffdshow-a, DivXG400-a ili da u BSplayeru namestis da se crtaju na overlay-u...

kobac_ je napisao(la):
3. Kad prikacim tv, slika u text modu (bios, linux konzola i sl.) je na jadnih 50hz, kako to da sredim? (barem 60, monitor mi bas nije srecan na 50hz, a ni moje oci)
Text mode je takav kakav je, znaci definisan je tako u BIOS-u i ne mozes mu nista...

Jedno amatersko pitanje...

Mozda ce da zvuci pocetnicki, ali ja sam nov u ATI taboru. Ukoliko instaliram Catalyst drajvere bez CCC dodatka, kako kontrolisem TV-Out podesavanja?

Najbolje je koristiti regularne 4.10 i najnoviji Tray Tools u kome se apsolutno sve moze podesiti.

Da li taj Tray Tools dolazi uz Catalyst ili je to poseban programcic?
Onaj CCC je prilicno glomazan i uopste mi se ne svidja.

BTW, mnooooogo mi se svidja ovaj ATI. :,,:

@Baltazar

Ati TrayTools je poseban program...
I meni se svidja ati, ima mnogo bolju sliku nego fx5200 :)

@Voodoo

Koristim mv2 player :) koji je radio super na fx5200.. jedan klik i slika ode na tv sa sve titlovima...

baltazar je napisao(la):
Mozda ce da zvuci pocetnicki, ali ja sam nov u ATI taboru. Ukoliko instaliram Catalyst drajvere bez CCC dodatka, kako kontrolisem TV-Out podesavanja?

Imas Ati Control Panel u okviru svakog drajvera (odnosno, moras da skines i drajver i ati control panel - ukupno oko 18MB obicno).

Vrh Dno