Šta je novo?

catalyst driver 8.11 is out!

• Začetnik teme Začetnik teme psyman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

psyman

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2007
Poena
319
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
Performance Improvements
The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™
FarCry 2 – performance gains of 3 to 10% for Single card mode and 8 to 14% in
Crossfire mode, with some specific configurations showing even greater improvements.
Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and Radeon
HD3xxx products.
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky – performance gains of 6 to 18% in single card settings
and 10 to 30% in CrossfireX mode. Performance gains were noticed on all
Radeon HD04xxx and Radeon HD3xxx products.

Poslednja izmena:
Ja recimo imam problem sa ovim drajverima sto se tice riva tunera, ne dozvoljava mi da clock-ujem.

Hoce,riva 2.20 izlazi cim izadju ForceWare 180 WHQL drajveri a to je sada u novembru.
Tako kaze Unwinder.

Poslednja izmena:
Meni odlicno rade i pod XP-om i pod Vistom beta drajveri 8.11, tako da jos uvek necu nista da menjam...

(mount & blade ima problem sa ATI driverima kad se igra igrica u directx 9)
Sinoc sam instalirao 8.11 i odigrao Mount & Blade na dirext X 9 i nije zabo komp tako da ima ogromnog napredka u odnosu na betu na kojoj mi je kucao posle par min igre u borbi, kao i na 8.10 i 8.9.

Poslednja izmena:
Ja sam sa 8.10.hotfix drajverima imao iritantan problem - igre su se same od sebe minimizovale (pre svega Fallout3 i Day Of Defeat Source). 8.11 rešio problem 🙂

Sinoc sam instalirao 8.11 i odigrao Mount & Blade na dirext X 9 i nije zabo komp tako da ima ogromnog napredka u odnosu na betu na kojoj mi je kucao posle par min igre u borbi, kao i na 8.10 i 8.9.

NIsta minuse, onda cemo da instalisemo ipak zvanicnjake!

Dali radi cross fire x,odnosno vise od dve kartice pod XP sa ovim drajverima.Mene interesuje kombinacia 4870 X2 sa 4870.

Stvarno nekako nemogu,probao sam sa Wistom ali posle par dana vratih se na XP.Pocela mi 4870 skupljati prasinu pami pade na pamet daj daje uparim sa 4870 X2,ako se tom kombinaciom uopste i moze nesto dobiti u CF.

Pazi iskreno ne znam sta ce ti nesto jace od 4870x2 za 1680x1050, ali bi jos jedan 4870 trebalo da donese ubrzanje. E sad ja sam se navikao na "Glistu" pa mi je nekako logicno da predjes na istu :wave:

Eee "Glista"bas joj lezi ime,svaka cast.Na 22" za sada 4870 X2 pegla sve tuse slazem.

ne radi riva t. ali radi gigabyte gamers HUD 🙂 Probajte sa njime, mada, nisam siguran da ce raditi sa svim kartama sobzirom da ima menjanje napona i neki boost PWM sekcije i bla bla.

Ili editujte bios na grafickama i zaboravite na Rivu, sem kada hocete da vidite temperaturu kartice i frejmazu. 🙂

Cekajte, jel ne radi RT na 48xx ili? Posto meni radi na X1650XT.🙂

Poslednja izmena:
Na šta misliš pod ovim? Restart cele mašine ili black screen?Mene keca moj Gainward 3870 kod nekih smešnih igara tipa 18wheels of steel ali i na Grid-u tako da se na njemu ne usudjujem da igram 24hLemans race(dešavalo se par puta da mi pred sam kraj trke puca) jer zavisi kako mu se ćefne nekad radi po par sati a nekad nakon 15-20minuta black screen znači ludim a nije do Ram-a jer kako mi sve drugo radi bez greške?!Probaću ovaj novi Catalyst videćemo:trust:

zakucavala je igra u sred neke makljaze....e sad ne zakucava tu nego na samom izlazu iz igre 😀 sto je veliki napredak, tako je samo restart bio moguc.

Pazi iskreno ne znam sta ce ti nesto jace od 4870x2 za 1680x1050, ali bi jos jedan 4870 trebalo da donese ubrzanje. E sad ja sam se navikao na "Glistu" pa mi je nekako logicno da predjes na istu :wave:

I ja sam na Visti zbog directx-a 10. Lepo radi :type:

Da li drajveri dozvoljavaju overclock?Kod mene ne radi vise AtiTool, probao i sa AMD GPU Clock Tool.

Nadjoh nesto na netu

ATI broken error reporting system in PowerPlay clock control interfaces in 8.10 hotfix 2. The issue is still not fixed in 8.11 and error reporting is also broken in this version. PowerPlay interfaces themselves work fine, but the driver reports failure codes even on successful PowerPlay clock requests or clock programming calls. It means that all overclocking tools using these inerfaces and controlling the driver's error codes (RivaTuner, AMDGPUClockTool, ATITool and special vendor specific bundle utilities) will stop working starting from 8.10 hotfix 2.

Da novi katalisti omogucavaju OC u odredjenim granicama i manuelnu kontrolu fena 😉

ja imam cudan problem sa novim drajverima 8.11
naime....kada izadjem iz igrice NFS carbon desktop izgubi podesavanja brightnesa i contrasta i svega ostalog sto sam mukotrpno i rucno namestao da bi dobio najbolji kvalitet slike.....
podesavanja se sama vrate onog trenutka kad krene da se pali CCC....odejdnom se slika promeni na ta moja podesavanja i sve je ok......znaci nemoram u CCC nista fakticki da diram...samo ga upalim i ugasim!?!?!?!?!?!?!

poz
posto sam nov u ovome a i skoro sam uzeo nov komp oni su mi intalirali starije drajvere
e sad ja sam zeleo da instaliram 8.11 ali nisam upucen sa redosledom radnje
skinuo sam ih ali sta dalje
jasno mi je da treba da deinstaliram stare ali ja ne znam kako citam tu po forumu sta i kako ali mi nije bas najjasnije
pa bih zamolio nekog ukratko da mi objasni najlaksi nacin da obrisem stare drajvere i instaliram nove
ili dali mogu samo da instaliram nove 8.11 bez da deinstaliram stare

poz
posto sam nov u ovome a i skoro sam uzeo nov komp oni su mi intalirali starije drajvere
e sad ja sam zeleo da instaliram 8.11 ali nisam upucen sa redosledom radnje
skinuo sam ih ali sta dalje
jasno mi je da treba da deinstaliram stare ali ja ne znam kako citam tu po forumu sta i kako ali mi nije bas najjasnije
pa bih zamolio nekog ukratko da mi objasni najlaksi nacin da obrisem stare drajvere i instaliram nove
ili dali mogu samo da instaliram nove 8.11 bez da deinstaliram stare

Control Panel>Add/Remove Programs>ATi Software Uninstaller

Tako ces ukloniti ATI drajvere sa racunara 😉

klikni 2x na njih, par puta kliknes "next", restartujes sporet i to je to. ne moze biti prostije 🙂

Što je preporuka za instalirati: "goli" drajver ili catalyst software suite? Treba li i ati multimedia software? Isto pitanje i za vistu i za xp.

Pa sa catalyst-om,nije moranje al ne steti nista.

Imam veoma čudan problem sa ovoim driverima, naime posle postavljanja novih dirivera počela je da se dešava čudno pucanje bilo koje malo zahtevnije igr koja bi morala da radi besprekorno.

U pitanju je kartica HD3870, igre o kojima govorim su:
- Heroes of Might and Magic V
- Need for Speed Undrecover

posle određenog vremena igra puca, pojavi se crni ekran i nekakve bele linije po njemu, zatim obavezno izbaci kako je driver prestao da radi ili raguje, a potom se recover-ovao, naravno ista takva poruka se pojavljuje i u taskbaru sa žutim trouglom.

A da inače operativni sistem je Vista 32bit, directx 9.0c, a kartica je kao što rekoh ATI HD3870 Gygabite, ostatak možete videti u mom kompjuteru ispod avatara.

Ima li neko možda ideju o čemu se radi, pošto ja sam izgubio bilo kakvu ideju pokušao sam i sa reinstalacijom drivera, pa čak i sa instalacijom novog operativnog sistema (svejedno je bilo potrebno), i ništa ne rešava ovaj problem koji me već polako izbacuje iz kože, inače pre instalacije ove verzije drivera sve je radilo ok, samo nisam mogao da poteram NFS normalno pa sam morao da pređem na novije drivere i od tada samo problemi.

Nazad
Vrh Dno