Šta je novo?

Catalyst 8.6 drajveri...

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
...su izasli i po starom dobrom obicaju donose pregrst novina i unapredjenja!
Evo samo nekih:

NOVE MOGUCNOSTI:

Catalyst™ 8.6 introduces the following new features:
• OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support
• OpenGL CrossFireX™ (QUAD) support – 3 or 4 GPUs in CrossFire™ mode
Catalyst Install enhancement – No reboot required after Catalyst upgrade
install

This release of Catalyst™ introduces an enhancement to the Catalyst installer.
Users are no longer required to reboot their system after Catalyst has finished
installing (as long as the installation is an upgrade from a previous Catalyst
install).

Ovo je ekstra feature za gomilu n00bova kojima je citava procedura oko deinstalacije i instalacije drajvera komplikovana!

UBRZANJA & OPTIMIZACIJE:

• 3DMark Vantage:10 to 15% gains across all Radeon™ HD 3xxx and HD
2xxx products, with larger gains in specific cases.
Note: This feature is supported under Windows Vista only
ATI Catalyst™ Release Note 6
• Call of Duty 4: Performance increases across all Radeon™ HD 3xxx and HD
2xxx products, with gains as large as 35% in specific maps.
• Call of Juarez DX10: Performance increases between 2 and 9% across all HD
3xxx and HD 2xxx products
• Company of Heroes (DX10 version): Performance increases between 4 and
10% across HD 36xx and HD 34xx products.
• Lost Planet (DX10 version): Performance increases by 1 or 2 fps across all
HD 3xxx and HD 2xxx products, creating in some cases up to 20% increase.
• Lost Planet (DX9 version): Performance increases between 2 and 20% across
all HD 3xxx and HD 2xxx products
• Prey OpenGL: 3-5% gains across HD 3xxx and HD 2xxx products.
• Quake 4 OpenGL: Up to 8% increase across all HD 3xxx and HD 2xxx products.
• Shadermark 2.1: Minor improvements across all HD 3xxx and HD 2xxx products,
with the largest gains appearing on HD 3650 (up to 9%)
• ViewPerf 10: Substantial performance improvements across several of the
sub-tests, with the largest gains in ugnx (up to 55%), catia (up to 17%) and
tcvis (up to 10%) across all of the HD 3xxx and HD 2xxx products

ISPRAVKE

e ova lista je poduza, tako da je najbolje pogledati PDF:

http://game.amd.com/us-en/content/pdf/Catalyst_86.pdf

Drajveri se mogu naci na: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

Instalirao sam 8.6 preko 8.5 i ipak je trazio restart.Mozda je ta opcija rezervisana za vistu.
Probah Crysis i dobih oko 2-3 frejma u odnosu ns 8.5(sa 45-46 na 48-49), a sa 7.11 sam imao 38fps sa istim podesavanjima.

I ja sam na Visti x64 odradio install preko 8.6 beta drajvera i tražio je restart. Možda ako se instalira na čist sistem bez drajvera ne traži restart.

Mislim da trazi restart, jer verujem da je vecina iskljucila 2 ATI servisa koji se startuju kada se instaliraju novi drajveri pa mu je potreban restart da bi ih ukljucio isl...

pa...iskreno recheno primecjuje se mali napredak u HL2 endzinu kod mene...ja imam ati mobility radeon hd 2600.. zadovoljan sam !

a da, i ja sam morao da se resetujem...ali ne smeta to meni

Poslednja izmena:
Ja mislim da restart neće biti potreban od Catalyst-a 8.7.I kod mene je trebao restart i čak nisam dobio opciju kao do sada da biram upgrade ili install, već samo install i uninstall.

Bah,
8.5 nisam instalirao jer me mrzi da restartujem masinu... to inace jako retko radim, ups radi posao itd...
zadnji put sam restartovao kad sam prebacivao sistem sa 250gb na 640gb hard...
znaci da instaliram ove i onda ne moram vise da restartujem? pa to i nije toliko lose, ako vazi i za IGP ddrajvere...

to je tek sad dodano za buduće drajvere, ne odnosi se na ovaj, ali ja ću svejedno uvek brisati stare i stavljati nove na čisto.

Zasada veoma dobri drajveri, GRID je imao pad u performansama kad se ukljuce farovi
sada sve radi kako bi i trebalo, naravno u 1680x1050.
Half-Life 2 Episode Two, Quake4, Doom3 rade jos brze u istoj rezouciji!
Bas se isplatila ova Sapphire 2600XT :)

Instalirao sam 8.6 preko 8.5 i ipak je trazio restart.Mozda je ta opcija rezervisana za vistu.
Probah Crysis i dobih oko 2-3 frejma u odnosu ns 8.5(sa 45-46 na 48-49), a sa 7.11 sam imao 38fps sa istim podesavanjima.

ta opcija ce da ti vazi kad budes hteo da updateujes 8.6 sa 8.7 drajverima!

@Nedjo:Videh kada sam malo bolje procitao to.

Nego da spomenem to da svakom novom verzijom catalysta na mojoj karti dobijem po neki frejm u igrama(osim na 8.1) dok kada sam imao 7300gt sa novijim drajverima sam obicno imao usporenje.
Tako eto sa ovom kartom Crysis sa istim podesavanajima je sa 38fps(7.11) skocio na 48fps(8.6), dok kada sam imao 7300gt i sa dve tri novije verzije drajvera fps u krizi nije uopste skocio.Eto ATI brine za korisnike njihovih starijih grafickih karata, dok to kod nvidie obicno nije slucaj.

Poslednja izmena:
Jeste brine, a to shto neki Driveri uopshte nisu hteli da rade kod AGP korisnika to je vec druga stvar.

To te ATI tera da predjes na bolje i kvalitenije.Vidis da brinu :d

Nego ako se u .ini fajlu pre instalacije doda string PCI/VEN za AGP kartu drajveri su prolazili tj. to su radili oni hotfix drajveri izbaceni od strane atija kao i silni modovani drajveri na netu.Naravno trebalo je biti malo snalazljiv i tu je ATI kriv sto nije to dodao sam, ali opet je i to bolje nego silni nvidia fijasci sa drajverima.

Meni nije trazio restart,sa 8.5 na 8.6...Vista 32bit.

Nego da spomenem to da svakom novom verzijom catalysta na mojoj karti dobijem po neki frejm u igrama(osim na 8.1) dok kada sam imao 7300gt sa novijim drajverima sam obicno imao usporenje.
Tako eto sa ovom kartom Crysis sa istim podesavanajima je sa 38fps(7.11) skocio na 48fps(8.6), dok kada sam imao 7300gt i sa dve tri novije verzije drajvera fps u krizi nije uopste skocio.Eto ATI brine za korisnike njihovih starijih grafickih karata, dok to kod nvidie obicno nije slucaj.
Mozesh na to da gledash drugacije, recimo ATIju treba vremena da performanse dovede do najvisheg nivoa, dok nV to ranije odradi. :D

Poslednja izmena:
to je tacno odradi pre,nego mene interesuje ta vecita dilema oko drajvera ati losi a nv uvek korak ispred atija,citao sam po raznim forumima da NV ima razradjen sistem tj.placa razvojne centre PC-igara da optimizuju igrice za NV i da se ati trudi da kroz drajvere to ispravi to bas i nije posteno ako je to tacno? pozdrav za sve na forumu i ako je neko vise upoznat sa tom temom neka pise POZDRAV

• Catalyst Install enhancement – No reboot required after Catalyst upgrade
install

Buhahahahaa :-devil-:

U mom slucaju ne da je trebao restart, nego se masina nakon instalacije i prvog reboot-a BSOD-ovala sa porukom greske u kojoj spominje ati3cqag.dll, pa tako jos par puta dok mi nije dop*zdelo, pa sam iz safe mod-a obrisao sve sto ima veze sa ATi-jem, i ponovo instalirao drajvere.
Sad me njaka da nedostaje neki MOM.implementation za koji pretpostavljam da je deo 8.5 CCC-a i da uninstaller 8.6-ice nije to odradio kako treba... Evo kopam po registry-u vec 5 minuta trazeci gde je problem...

Znaci, nikad problema nisam imao sa ATi drajverima, a sad mi se izgleda kumulativno natovarila beda za sve proradilo-iz-cuga instalacije drajvera prethodnih godina...

Btw, friska instalacija XP SP3 (skinut sa MSDN-a, znaci nije necija kucna slipstream brljotina), stara manje od 24 sata...

edit:

Posto nisam mogao da se resim MOM.implemetation prozorceta, pocela je igranka bez prestanka:
-ponovan uninstall 8.6 drajvera
-restart
-install 8.5
-restart (eeeeee, nakon ovog restarta i logovanja u Win je doslo do kljucnog pomaka: greska je dobila i sitnu decicu :d, tj, jos. nekih silnih deskripcija uz sebe)
-uninstall 8.5
-restart (nestala greska! yahooooo! :D)
-install 8.6
-restart
-kopanje po kutijama u potrazi za drajverom za monitor...
-instalacija drajvera za monitor

Radi... Za sad. :trust:

Sve u svemu 10 restarta zbog instalacije drajvera (+- par komada).

Naravoucenije price: preko - prece; naokolo - brze.

Poslednja izmena:
MOM.... je vezan za .NET framework... nesto pobrljavi instalacija i onda se javlja ta poruka...

Meni se zalio da mu fale administratorske privilegije |>>>
safe mod + driver cleaner, onda ponovo restart, pa install konacno prosao...

sad radi... videcemo sledeci put da li ce trebati restart |)

Aaa, Meni je pukla instalacija!Uspeo sam da instaliram drivere, sve je kao proslo ok, ali sad nece da podogne sistem!!!Vista x64 je u pitanju.U gresci kaze da file : AMDIDE64.sys nije "digitally certified" ili tako nesto!Help!Ne mogu da digne sys ni iz safe moda!

Poslednja izmena:
Aaa, Meni je pukla instalacija!Uspeo sam da instaliram drivere, sve je kao proslo ok, ali sad nece da podogne sistem!!!Vista x64 je u pitanju.U gresci kaze da file : AMDIDE64.sys nije "digitally certified" ili tako nesto!Help!Ne mogu da digne sys ni iz safe moda!
ubaci install disk viste i povrati sistem na restore point pre instalacije drajvera

Ahh, evo me sa viste o5!Hvala na pomoci, uspeo sam preko restore pointa...Izvinjavam se off-u.

A sad sto se tice drivera.U odnosu na 8.4 performance gain u GRID-u je dosta velik, bar po meni.Nema vise poznatog slowdown-a, i igrica bas lepo klizi!A i nije lose ovo sa update-om drivera bez restarta za buduce verzije...
Hvala jos jednom i poz!

Meni nebitno da li trazi restart ili ne.
8.5+Turbo bios,Def.(V03),GRID: 1440*900, MSAA 4 ,uz dosta pucanja.
8.6+isto ,bez problema sa 5-8 fps-a vise.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    71.5 KB · Pregleda: 67
Daj vise sa tim "Agp ne radi",napravite jednu prepravku u ini fajlu i svaki proradi.Ako vam je to lijeno,cekajte ove hotfixeve...

Zasto sa ovim drajverima ne radi Overlay. Kada pustim film imam crnu traku ispod prevoda, a imam i neke probleme sa TV karticom. Isto sam imao problema i sa Catalyst 8.5 pa sam se vratio na Catalyst 8.3

ja imam problem sa assasins creedom, kad sam stavio 8,6 drajver svaki put kad pokrenem bude u prozoru, nemože da se razvuče na fullscreen. radi mi kao neki program i to me neviđeno nervira.
jel ima neko rešenje ovog problema?

koji OS?

Crysis video i menu slowmotion kod 3800 serije konacno (ponovo) ispravljen u 8.6. (kod mene postojao i u 8.5)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno