Šta je novo?

Catalyst 7.9

jedno pitanje za one koji imaju x19xx da li vredi stavljati 7.9 ?
da ne restartujem racunar za dzabe.

pa bez 7.9 i hotfikseva ne mozes da igras nove igre (neke), tako da ... da li bolje rade ili ne (ne, bolji su 7.8 znatno, pogotovo u TDU, bar kod mene) nije ni bitno :S:

Sve uradjeno kako treba, ali meni u properties/adapter i dalje stoji da graficka ima 512 ddr, iako ona fizicki i realno ima 256 ddr, da li da se ne obazirem na to? Mnogo su mi sumnjivi ovi ATI drajveri nikako nisam 100% siguran da li su i napokon dobro instalirani?

Jedno pitanje na kutiji kartice koju sam kupio (Palit 2600 Pro Sonic) pise da podrzava crossfire, ali na samoj kartici nema onog prikljucka za crossfire, da li ona moze da shljaka u crossfire varijanti i bez da bude povezana onim mostom sa drugom karticom?

Skoro 24-casovna glavobolja

Izgleda da definitivno nesto nije u redu sa ovom mojom karticom, u ati tray tool programu mi javlja bios vrednosti 600/700, ali current clocks 13,50/13,50, isto je i u amd gpu clock programu, u ati tray toolu kada kliknem na set default clock ekran pocrni i sledi restart, slicno i u amd gpu clock gde ako pomerim i za samo par mhza vrendnost recimo jezgra, crni ekran.
U ati toolu, default vrednosti su 0/0, a na slajderu pise priblizno 600/700 ali ne moze da se pomera, javlja mi da je memorija overklokovana ili nesto slicno.
Ako neko moze bilo sta da mi razjasni ovde ili sutra da vracam karticu (Palit 2600PRO 256ddr3, 600/700 Sonic).
Unapred hvala

PS/ Da nije mozda problem do napajanja mada iskreno mislio sam da ce ova kartica moci da radi na Chieftec 360 W, +2 opticka uredjaja, 1 hd, Sempron 2500+ 754, i modem???

Poslednja izmena:
ATT nema podrsku za R630 i u dosta slucajeva izaziva nestabilnosti i pucanja. Ja sam ga instalirao bez OC komponente i radi ok.

Ati tool isto nema podrsku sa R630 tako da i on moze da ti izaziva pucanja i ostalo.

To sto ti pise da ima 512 je ok, karta koristi i sistemsku memoriju.

Ni jedan program ne moze da detektuje klokove na 2600, pa cak ni katalist, tako da nemoj da se cudish.

Moj savet je deinstaliraj sve zivo, pogotovo alate za oc i slicno jer ni jedan ne podrzava nase karte. Kartu mozesh klokovati iz samog katalista i po meni je to najsigurnije.

Ako to ne upali reinstal wina i 99.9% ce ti sve raditi kao sat.

Hvala puno Dule, Covece 24h se ja borim sa ovom karticom!
Da li je to pametno sto kartica koristi sistemski ram? I da li moze da joj se ta rabota ogranici?

Probacu ovo sto si mi rekao pa se javljam!

Ziveli!

Hvala puno Dule, Covece 24h se ja borim sa ovom karticom!
Da li je to pametno sto kartica koristi sistemski ram? I da li moze da joj se ta rabota ogranici?

Probacu ovo sto si mi rekao pa se javljam!

Ziveli!

NP. Ja sam dosao na zakljucak da ako mi je Windows star par meseci i ubacujem novi hardver (CPU, grafika ili ploca), obavezno uradim svezu instalaciju, to mi eliminise dosta mlacenja sa "gremlinima" :D.

Na ram koji graficka koristi ne obracaj paznju, mislim da kod mene koristi 512 sistemskog rama, nema uticaja na sistem, tipa sporije ce ti raditi nesto zbog toga. Cak stavise, mislim da 2600 dobro koristi tu opciju, zato sto sa njom mogu da pokrenem igre koje traze za texture vise grafickog rama bez nekog veceg penala, dok ranije sa 7600 cim predjem preko granice FPS padne sumanuto. Nema nikakvog vida kontrole na tim.

:wave:

Poslednja izmena:
Dule,

Deinstalirao sam ATT i CCC, i sada klokam preko AMD GPU-a, ali ako ne smem da ukljucujem AMD GPU i ATT u isto vreme kako i preko cega da podesavam profile u igrama???
CCC, kod mene uopste nije hteo ljudski da radi, odnosno skoro da uopste nije hteo da radi, videci kako stvari stoje, pa na kraju deinstalacija sistema moze da se desi.

pa bez 7.9 i hotfikseva ne mozes da igras nove igre (neke), tako da ... da li bolje rade ili ne (ne, bolji su 7.8 znatno, pogotovo u TDU, bar kod mene) nije ni bitno :S:
meni sve igre rade sa 7.6 :)

btw...

Radeon Omega Drivers 3.8.413 (Catalyst 7.9.1)

What's New in Omega Drivers?
v3.8.413
[*] Based on the Catalyst 7.9 Hotfix drivers.
[F] Fixed support for pixel perfect 1366x768 for TV LCD users. (1360x768 was also re-added)
[+] Added new resolutions to fill the 16:9 gap between 1366x768 and 1920x1080 (1600x900@60hz and 1776x1000@60hz)
[+] Added a new pixel perfect 4:3 resolution for 1080p LCDs (1440x1080@60hz) for those games/companies that offer no widescreen support. *cough*EA*cough*
[+] Removed Overscan from DVI port, this means no more black borders when using DVI->HDMI cables/adapters to connect to an LCD TV.

Known Issues:
1) Since Overscan will be removed from now on from the drivers, if you need to connect your PC to a regular TV that DOES need overscan in order to view it properly, you need to install the official 7.9 CCC Control Panel from ATI after my drivers so you have access to the new "scaling" feature and scale the overscan to fit your needs.

2) From Cat 6.6 and up ATI removed driver-level support for the following series of cards (including Mobility models): 7000, 7200, 7500, 8500, 9000, 9200, 9250. Since the Omega Drivers use ATI drivers as a base, that means they will also not include support for these chipsets, they may install, but the PC may give you a BSOD or a black screen upon boot. People that need to install Omega Drivers on these cards should use v3.8.252 or older, you can get these on the Archive section of my site.

What's new for ATI Tray Tools?
1.3.6.1047

[F] Fixed localization for CrossFire dialog window
[*] Updated ini files handling procedures to be more compatible with Windows Vista
[*] Improved compatiblity with IE7 under Vista with UAC enabled???

http://www.3dacc.net/files/omega/rad_w2kxp_omega_38413_7z.exe

Dule,

Deinstalirao sam ATT i CCC, i sada klokam preko AMD GPU-a, ali ako ne smem da ukljucujem AMD GPU i ATT u isto vreme kako i preko cega da podesavam profile u igrama???
CCC, kod mene uopste nije hteo ljudski da radi, odnosno skoro da uopste nije hteo da radi, videci kako stvari stoje, pa na kraju deinstalacija sistema moze da se desi.

Ne znam sta da ti kazem, meni se CCC pali instantno, kao da palim notepad, zasto sve nervira stvarno mi ne ide u glavu.

Ja koristim kombinaciju CCC sa OC i ATT (pri instalaciji cekiram "disable overclock") za podesavanja i tvikove drivera, amd gpu tool ne koristim jer nema potrebe.

@Dule, meni taj Catalist centar otpao kao opcija, sta mislis kakvi su ovi omega drajveri, sto Ilidan, gore postovao?

@Ilidan jesi li probao ove omega drajvere?

Poslednja izmena:
nisam mrzi me da resetujem racunar, za vikend cu ih instalirati

meni sve igre rade sa 7.6 :)

btw...

Radeon Omega Drivers 3.8.413 (Catalyst 7.9.1)

What's New in Omega Drivers?
v3.8.413
[*] Based on the Catalyst 7.9 Hotfix drivers.
[F] Fixed support for pixel perfect 1366x768 for TV LCD users. (1360x768 was also re-added)
[+] Added new resolutions to fill the 16:9 gap between 1366x768 and 1920x1080 (1600x900@60hz and 1776x1000@60hz)
[+] Added a new pixel perfect 4:3 resolution for 1080p LCDs (1440x1080@60hz) for those games/companies that offer no widescreen support. *cough*EA*cough*
[+] Removed Overscan from DVI port, this means no more black borders when using DVI->HDMI cables/adapters to connect to an LCD TV.

Known Issues:
1) Since Overscan will be removed from now on from the drivers, if you need to connect your PC to a regular TV that DOES need overscan in order to view it properly, you need to install the official 7.9 CCC Control Panel from ATI after my drivers so you have access to the new "scaling" feature and scale the overscan to fit your needs.

2) From Cat 6.6 and up ATI removed driver-level support for the following series of cards (including Mobility models): 7000, 7200, 7500, 8500, 9000, 9200, 9250. Since the Omega Drivers use ATI drivers as a base, that means they will also not include support for these chipsets, they may install, but the PC may give you a BSOD or a black screen upon boot. People that need to install Omega Drivers on these cards should use v3.8.252 or older, you can get these on the Archive section of my site.

What's new for ATI Tray Tools?
1.3.6.1047

[F] Fixed localization for CrossFire dialog window
[*] Updated ini files handling procedures to be more compatible with Windows Vista
[*] Improved compatiblity with IE7 under Vista with UAC enabled???

http://www.3dacc.net/files/omega/rad_w2kxp_omega_38413_7z.exe

evo ovako iz prve ruke, ne radi ti ET:QW. Kraj. Tacka. TACKA. O <-- velika tacka :p

Posle silnog klokovanja dobih 3222 poena u 3dmark06, sto je dosta losa, bez obzira na moju slabu masinu Sempron trenutno na 2300mhz, kartiza 776/801, sta bi to moglo da bude???

Flight ,nesto kod tebe nije u redu definitivno(ili karta ili nesto drugo tipa drajveri za graficku,plocu)

Poslednja izmena:
Za plocu sam drajvere instalirao 5-6 puta, jedne te iste 6.86 Nforce (sve po propisu, deinstall, driver cleaner pro), ali to su poslednji zvanicni za XP. Za graficku sam takodje drajvere instalirao jedno 10 puta, 7.9 i opet nista, Catalyst control centar odbija saradnju i tako propadoh od muke oko ove graficke!

Evo sada sam na default clockovima za grafiku i procesorom na 2310 mhz, dobio 2756 3d markova 06, sto je zapanjujuce, Test drive mi losije radi nego na 7300GT(koja je doduse bila postenski overklokovana, ali opet to je 7300GT)!

Nosim sutra graficku na reklamaciju pa nek oni ustanove, ako je graficka ispravna bar da znam da je nesto drugo u pitanju.

stavi ati tray tools, ukljuci u "tools&options" -> OnScreen Display pokazivac fps-a i imas i za GPU speed da ukljucis da prikazuje (samo stavi u tom tabu u vrhu opciju "show all the time") i onda idi na "HotKeys" i napravi hotkeys za ukljucivanje/iskljucivanje onscreen display-a. Posle toga upali neku igru ili 3d mark pa vidi da li menja GPU speed na vrednosti koje si postavio.

Jos nesto u control centru i kada uspe da se otvori, ne daje mi opciju za overklok??
3d mark 05 rezultat na defaultu mi je 6638, sto je malo sokantno!

meni se cini da tebi throtluje karta i da se usporava. Ili je neispravna karta ili nemas dovoljno struje ili ti OS nije u redu...Moze biti sto stvari :S: Ja bi probao prvo da reinstaliram os, ili da instaliram drugi svez pored tog koji imas pa bi probao da vidim sta se onda desava.

U pravu si ili struja ili OS, mada sam ja juce vec vratio kartu, i vratili su mi pare tako da cu da sacekam koji dan pa da promozgam malo sta mi je ciniti, sto se dalje kupovine tice??? Prodavac je probao kartu i kaze da je kod njega ispravna i da je dala oko 7200 poena u 3dmarku 05, u 1280x1024, nije je testirao u 1024x768.

Mogu li ovi drajveri na mobilni radeon 2600? Na stranici za skidanje ako izaberem xp i mobiliti radeon nema 2600.

To se kod AMD(ATI)-a, ne zna da li ce raditi i kako ce raditi :)

Jos nesto u control centru i kada uspe da se otvori, ne daje mi opciju za overklok??
3d mark 05 rezultat na defaultu mi je 6638, sto je malo sokantno!

Nije sokantno sa tvojim procesorom ,da si stavio 8800gtx ne bi imao preko 10000 sa tim proc. ove testove po netu sto vidjas su svi sa napucanim c2d.
Da li si instalirao netFw 2.0

Trebao si da se samo informises i da iscitas 3 teme na bencu i da ti sve proradi kako treba, za pola sata, ukljucujuci i 3d markove pre kupovine kartice , a ne da se maltretires danima.

Poslednja izmena:
U pravu si i u vezi procesora i oko ovog maltretiranja, ali na kraju kada sam uspeo da instaliram sve sto treba i net2.0, i c+++, graficka mi je slabije radila bar u Test Drajvu, druge zahtevnije igre nisam stigao da probam, od dobro naklokovane 7300GT GLH, jos nesto cinjenica da mi treba 2-3 programa da bih mogao da namestim profil za Konami PES6, me je izludela i zato odlucih da ipak moj izbor ostane NVidia.

Nije sokantno sa tvojim procesorom ,da si stavio 8800gtx ne bi imao preko 10000 sa tim proc. ove testove po netu sto vidjas su svi sa napucanim c2d.
Da li si instalirao netFw 2.0

Trebao si da se samo informises i da iscitas 3 teme na bencu i da ti sve proradi kako treba, za pola sata, ukljucujuci i 3d markove pre kupovine kartice , a ne da se maltretires danima.

Sta pricas ti ? :) Ja sam sa sempronom na 2700 i ovom mojom kartom u 2005-ici vadio 3000 manje nego sa ovim (davala je 9990-10000 na misice) CPU, 1000 manje nego sa athlonom a64 venice @2700 sa DC... On je dobijao bas jako niske rezultate, znaci ne 100-200-3000 manje vec 5000 manje nego sto treba...

Poslednja izmena:
@gx-x mene gotovo ubedise da mi je do procesora, i sada ozbiljno razmisljam da ga menjam:D

@gx-x mene gotovo ubedise da mi je do procesora, i sada ozbiljno razmisljam da ga menjam:D

pa treba da ga menjas za jaci jer ce sve bolje raditi, pogotovo sa dual-core, ali da ti daje toliko mali skor to nije do procesora, sempi u marku06 na 2700mhz daje 1000 i kusur poena bez obzira na graficku, menije sempi na 2600 i 7600gt davao ~3450 markova, tako da tvojih 2000 i kusur sa jacom i novijom kartom nisu ok, a to nije do CPU-a, mozda je do nedostatka struje iz chiefteka, ta 360-ica je slabasno napajanje...

Moguce da je Chieftec 360W u pitanju, to me plasi ako budem i to morao da menjam onda nikako necu moci da uzmem dual core procesor, vec neki AM2 AMD sirotinjski model, pa da klokam, kazi mi da li Codegen od 450W vredi sto, ili da li ima nesto drugo za male pare, da ima realnu snagu od oko 450W?

Nazad
Vrh Dno