Šta je novo?

Catalyst 3.8 je OBJAVLJEN !!! Skinite ga ...

Milan82bh je napisao(la):
Cemu sluzi OVERDRIVE!

pa da si prelistao neki sajt mozda bi i znao. svejedno, u kratkim crtama cu ti pojasniti: regulacija takta GPU na osnovu njegove temperature (Radeon 9600 i 9800 serije).

genijalcin@23 je napisao(la):
...

pa da si prelistao neki sajt mozda bi i znao. svejedno, u kratkim crtama cu ti pojasniti: regulacija takta GPU na osnovu njegove temperature (Radeon 9600 i 9800 serije).

Da si procitao ceo ovaj thread video bi da radi samo sa 9800XT.

drapin je napisao(la):
...
Ne serije, vec samo XT modela !

na te modele sam i mislio...

delimir je napisao(la):
...
Da si procitao ceo ovaj thread video bi da radi samo sa 9800XT.

da me je zanimao overdrive verovatno bih procitao sve, ali posto se, po mom misljenju radi o gluposti, onda nisam...Ne svidja mi se to sto radi ATI. Zakljucava BIOSe, navodno kako neki proizvodjaci ne bi pravili krs kartice sa sporijom memorijom od one predvidjene, i ne dozvoljava OC. Vise stete nego koristi i sad uvodi neki OVERDRIVE, koji ce posluziti OEM proizvodjacima koji ce budziti neke turbine na svoje najjace modele kako bi GPU radio na sto vecoj brzini...mislim stvarno...gluposti...

Nije tacno, ti override mozes disable, cak po default opciji je disable, i fino uzmes powerstrip ili radlinker i overclockujes karticu. Bios nije zakljucan. Na nekim sajtovima kartica je uspjesno overclockovana na 465Mhz takodje i memorija skoro 400Mhz...

Freak_Power je napisao(la):
Nije tacno, ti override mozes disable, cak po default opciji je disable, i fino uzmes powerstrip ili radlinker i overclockujes karticu. Bios nije zakljucan. Na nekim sajtovima kartica je uspjesno overclockovana na 465Mhz takodje i memorija skoro 400Mhz...

nisam na te kartice ni mislio da su zakljucane...Rekao sam da ATI zakljucava biose nekih kartica.

...

nisam na te kartice ni mislio da su zakljucane...Rekao sam da ATI zakljucava biose nekih kartica.

Samo one najslabije kod kojih je O/C opasan po zivot :)

Spada li tu i Saphire 9600 non pro??? :D
Pre bih rekao da zakljucavaju karte sa pasivnim hladjenjem.

Pa 9500 pro nema pasivno hladjenje niti je spora kartica :D pa je zakljucana

pozdrav

Imate za skidanje i nove omega drajvere: "NO, these are NOT the Catalyst 3.8 based drivers that I released on 10/08, this is an entire new version of the drivers (newer than the Cat 3.8), but they are NOT the Catalyst 3.9."
http://www.omegacorner.com

VIA je napisao(la):
Imate za skidanje i nove omega drajvere: "NO, these are NOT the Catalyst 3.8 based drivers that I released on 10/08, this is an entire new version of the drivers (newer than the Cat 3.8), but they are NOT the Catalyst 3.9."
http://www.omegacorner.com
... i nije bas neki super drv(mislim na dobitak u perf.) sve isto radi kao i 3.8, mada, cini mi se da je slika malo losija, a i brzina slicna kao 3.8. Upravo testiram sa igricama:
Halo,TRAOD,Collin3,UT2k3 i Unreal2. Videcemo kako ce se pokazati, za sada sve radi bez greske. Da ne zaboravim, na karti 9800pro.
Poz.

Korektno rade, ali iz nepoznatih razloga iznad 1024x768 mi daje samo 60 Hz refresh na monitoru i nece da mi pokaze druge vrednosti iako monitor moze vise, a drajver za mon. je instaliran. Sa zvanicnim Ati drv. radi normalno, ali je 9600np zakljucan. :cuss:

Nema neki patch za Generalse? Nece da radi ni Zero Hour ni obican...

Morao sam da vratim 3.7 drajvere da bih mogao da se igram :(

Igram mesecima jednu jedinu igricu i na kraju mi ni ona vise ne radi...Bas sam baksuz :(

Na kraju cu da kupim FX5600 i da se igram kao covek.

LUC1FER je napisao(la):
Pa 9500 pro nema pasivno hladjenje niti je spora kartica :D pa je zakljucana

pozdrav

pa o tome ti pricam. Nasi drugari u atiju dignuli nos pa misle: sto oni ima da klokuju, nek daju vise para i nek uzmu 9800. Crno nam se pise ako nv pukne.

...
pa o tome ti pricam. Nasi drugari u atiju dignuli nos pa misle: sto oni ima da klokuju, nek daju vise para i nek uzmu 9800. Crno nam se pise ako nv pukne.

Dobro jutro :d

prokletstvo, sto mrzim kad neko objavi novi drajver koji pola problema ne resava a pojave se novi :cuss:
Steta, a rade fino u vecini stvari...

Mudri je napisao(la):
Kome se ne svidja nek koristi stari

Vrlo Mudro :d Evo, recimo, sa 3.8 se u Once Upon A Knight-u cas vide cas ne vide jedinice + par sitnih bagica, sa 3.7 bagiraju Balduri i slicne Black Isle-ove igre sa infinity endzinom kad se ukljuci OpenGL, sa 3.4 frejm rejt je primetno losiji u nekim novim igrama + par sitnih bagica. I po tvom misljenju, sta da zadrzim ? :p

Nije stvar u svidjanju ili nesvidjanju, vec u tome da nove verzije drajvera ne bi trebalo da sa ispravkama donose bagove kojih ranije nije bilo. :)
poz

Nazad
Vrh Dno