Šta je novo?

catalog.wci

boki

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
604
::pre mesec dana odjednom mi xp prijavi da nema mesta na hardu a ja gledam i mislim se jel je lud on il sam lud ja. Prevrcem ti ja po hardu i slucajno pogledam u System Volume Information i primetim folder sa imenom catalog.wci, pogledam velicinu i pocnem da se krstim i levom i desnom. Unutra gomila nekih fajlova teskih 6.4GB . Hocu da obrisem al nemogu pa se dodatno izneviram, udjem u task menager i pogasim sve moguce servise i obrisem te fajlove. I ta bi prica imala srecan kraj da ja nisam ponovo zavirio na isto mesto i video ponovo 4GB.

Molim vas ako neko zna cemu oni pripadaju nek javiboom boom

Da bi mogao da obrišeš direktorijum System Volume Information moraš prethodno isključiti System Restore. Takođe ukucaj u Start>Run sfc/ purgecache . Time ćeš osloboditi dosta prostora.

Možeš ako ne želiš da isključuješ System Restore da ideš na "Disk Cleanup" (u start menu pod System Tools) i da odabereš tab More Options pa klikneš na System Restore Clean Up. Obrisaće sve Restore tačke osim poslednje.

necu ja da obrisem System Volume Information, samo catalog.wci
a je on od system restore?

U System Volume Inf direktorijumu su restore tačke. Sada ja ne znam da li je taj i taj fajl vezan baš za to i ti, jer nisam pisao Windows. Ali isključivanjem System Restore-a briše se ceo sadržaj tog dir-a tako da je 99% to to...

Nazad
Vrh Dno