Šta je novo?

Catalisti 3.10

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

Space

Guest
Sta se desava sa tim novim drajverima Atijevim.Sistem malko uspori vecina igara nesto koci,stalno svapuje sa harda.Nemojte da mislite da je samo meni svima koje ja znam a imaju ati graf.Ocistio sam i Driver cleanerom pa nista ne pomaze.Jer postoji neko resenje ili da vracamo na 3.8-oni poslednji dobro rade.

ja vozim omegu 3.10 i idu ok... mada mi svi posle 3.5 samo usporavaju komp...
ne znam vredi li skinuti omegu 4.1 za R9000...

Ajd pojasnite neukom, kako ste zakljucili da "sve posle 3.5 usporavaju kompjuter" ? Nije valjda da je to sto ,3.10 i 4.1, imaju po 2fps manje, jedini vidljivi primer?

Kakve drajveri za graficku imaju veze sa svapovanjem harda? To je do memorije. Ako hocete to da izbegnete 512DDR-a je minimum...

borab je napisao(la):
Ajd pojasnite neukom, kako ste zakljucili da "sve posle 3.5 usporavaju kompjuter" ? Nije valjda da je to sto ,3.10 i 4.1, imaju po 2fps manje, jedini vidljivi primer?

u 3.5 skor u 3dmarku mi je bio skoro 5300. u 3.9 opao je na 4800, shto je skoro 10%. dodushe, u omegi 3.10 se vratilo sve na 5200+, medjutim nepobitna je stvar da se svi katalisti posle 3.5 optimizuju samo za high-end karte (9500 i jache).

Ma nije tacno, recimo u 4.1 je ispravljeno prikazivanje senke sa 9000PRO karticama u Tony Hawk 4...

Tja... ja na R8500 i dalje drzim catalyste 3.1, sa njima sve radi 🙂

Ja stvarno ne znam sta vi to i kako radite, koristim Catalyst-e od decembra 2002, ni ne secam se vise koji su to bili, i skor u 3DMarku mi se nikada nije pomerio za vise od ± 20-30 poena.

Drugih razlika koje nemaju veze sa "brzinom" naravno ima i te kako...

Neznam kako ti ne primetis ali ja na 9700 od 3.6 catalist,dobijam losije rezultate sa novijim drajverima.zadnji koji su tu i tamo normalni su 3.8 a ovo ostalo je SRa.... Kad sam instalirao 3.9 pa 3.10 sve igre su skoro usporile i to ne za 2-3 frejma,nego nemozes ih igrati glatko.Na desktopu kad idem na propertis trebamu 3-4 sekunde da otvori prozor.ponasa se ko da imam 128mb memorije .A kad vratim 3.8 sve se vrati u normalu i sve radi brzo.Ali to su zakljucili i drugi koji imaju Atija i na 9200 i 9600 svima se isto manifestuje.Cemu skidati nove drajvere kad su sve gori i gori!!!!!!!!!!!

Space je napisao(la):
Neznam kako ti ne primetis ali ja na 9700 od 3.6 catalist,dobijam losije rezultate sa novijim drajverima.zadnji koji su tu i tamo normalni su 3.8 a ovo ostalo je SRa.... Kad sam instalirao 3.9 pa 3.10 sve igre su skoro usporile i to ne za 2-3 frejma,nego nemozes ih igrati glatko.Na desktopu kad idem na propertis trebamu 3-4 sekunde da otvori prozor.ponasa se ko da imam 128mb memorije .A kad vratim 3.8 sve se vrati u normalu i sve radi brzo.Ali to su zakljucili i drugi koji imaju Atija i na 9200 i 9600 svima se isto manifestuje.Cemu skidati nove drajvere kad su sve gori i gori!!!!!!!!!!!
Pa ti lepo skini Omegu i ima da poleti :mrgreen:

Oni sa cd-a koji si dobio 🙂
Salim se, ja bih otisao na www.ati.com i skinuo one koji su za tu gk.
Ili, najbolje, sa HIS sajta.

jaksa je napisao(la):
Oni sa cd-a koji si dobio 🙂
Salim se, ja bih otisao na www.ati.com i skinuo one koji su za tu gk.
Ili, najbolje, sa HIS sajta.
Drug koji je uzeo ATI-ja je bio na njihovom sajtu ali kaze da ima na stotine raznih drajvera i ne zna koji da skine. Oni sa CD-a su maltene za Windows 3.11. Odoh sada na HIS-ov sajt, pa da vidim.
Pozdrav!
P.S.
Doneo mi je Sale knjizicu i CD (hvala)!

Nazad
Vrh Dno